automoto.ee foorumid

Täisversioon: aurumootoriga Pobeda
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
http://gaz20.spb.ru/modif_exotic_multifuel.htm

Pagana imeasju ikka on venelased välja töötanud! Kes oleks arvanud, et seeria-auto sisepõlemismootori asemele topitakse 1950tel aastatel aurumasin ja asi hakkab tööle... tavalise kivisöega Smile

Kuigi 4 katseautost kaugemale ei jõutud, olid liikurid siiski olemas ja liikusid.

Kuna kell on üle tunni juba 2. aprillis, siis aprillinaljaga tegu ei ole.
oskab keegi äkki lähemalt rääkida sellest ? ..Sest ma ise ei oska vene keeles lugeda Toungue
Mul on kuri kahtlus, et algne materjal on siiski aprillinali. Esiteks on viimasel pildil masinal mustad numbrid, teksti kohaselt oli aga katsesõit 1957. Siis olid veel ju kollased numbrid?

Teisalt on aurumasina enda foto mootoriruumis hägune, nagu oleks Photoshop. Sama kehtib ka viimase pildi peale, kus tahmapilv tundub olevat hiljem juurde lisatud.

Asp
Teisel ja kolmandal fotol on raudselt tegemist \"virtuaaltuuninguga\".
nali muidugi, juttu on mingist linttransportöörist auto sees ja labidaga mehhaanikust Big Grin
Võimalike kütustena on loetletud kõike - bensiini, turvast, kasehalge, masuuti, toornaftat ja kasutatud mootoriõli - ühe kompaktse katlaga oleks sellist efektiivsust ja multifunktsionaalsust tol ajal olnud pehmelt öeldes võimatu saavutada.
Samuti pole sel pobedal korstent - kivisöe suitsu ju rõhu all summutitorust välja ei tule Toungue

aga väga põhjalikult on viitsitud vaeva näha. Sõnavara on meeldivalt mahlane ja rikkalik Smile
Nojah... Allikaks olevat ajakiri(?) \"Vestnik sekretnogo avtomobilestroenija\" 4/1956, tõlkes oleks siis \"Salajase autoehituse teataja\". Too võiks küll päris naljakas ajakiri olla.
Vene ajakirjanduses ilmus aga juba nõuk. ajal üsna samaväärseid kirjeldusi ja sugugi mitte ainult aprillinumbrites. Tehnika-Molodjožis oli ja on praegugi lausa rubriik \"Antologija tainstvennõh slutšajev\" (saladuslike juhtumite antoloogia).
Sattu kord kätte eelmise või üleeelmise aasta number, kus oli lugu mingis vene instituudis 70-ndatel loodud...ajamasinast! Masin polnud küll teab mis vägev, parimad katseeksemplarid suutsid aega pidurdada 2-3 sekundit. Instituudi eelarves olevat ajamasin olnud kirjas \"elektrilise ondatralõksu\" nime all. Sellega võrreldes ei tundu söeküttega Pobeda enam kuigi uskumatuna.