automoto.ee foorumid

Täisversioon: Stella
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.

JaanMatti

Olen päris uus siin foorumis.Ma tahaksin endale osta Stellat.Mopeedidest ega muudest liiklusvahenditest ei jaga ma muidu suurt midagi,aga kõik mu sõbrad on ka nii teinud et ennem ostavad ära ja siis tuleb kogemus ise juurde.Tahaks osta siis mingit korralikku Stellat mis töötab ja mida ei pea kohe remontima hakkama.Üle 1500 krooni ma vist küll ei paku,aga see on vist ka piisav.Kas keegi müüks äkki?Ja siis tahaks veel sellist asja ka küsida et kui osta Stella,et mida siis ostu juures järgima peaks,et vaadata kas see ikka korras on?

Taastaja

Ostu puhul tuleks vaadata ega poritiibadesse ja teistesse värvitud metall osadesse labidaga pahtlit poleks pandud ja ega mootori blokis pragusid poleks. Ja veel kui on seisnud ja vana asi siis kindlalt uurida ega bensiini paak SEEST ei roostetaks (ise olen sellega alt läinudSad) tulemuseks on suur nu** karbussi ummistusega.Toungue

Kui oled uue masina ostnud siis jõudu taastamisel ja hooldamisel! Smile
igasuguste trosside otsad võid ntx üle vaadata (endal oli nii, et kui mopi sain siis enamus trosse purunes kahe nädala jooksusl). Muidugi vaata ka seda kuidas ta käima läheb, kas siis vändast paari laksuga või joostes. (vändast peaks siis minema ikka) Võid teha proovisõidu ja proovida kas käigud püsivad sees ja vaadata kas sidur lahutab piisavalt.
Kaubanduslik välimus on mopeedil kõige lihtsamini taastatav, kui just muidugi kroomosad roostes ei ole... uued trossid ei maksa ka midagi.

Ostes kontrolli: Ega mootoris või käigukastis kahtlasi mürasid ei ole, kas veljed on sirged, kas raam on sirge (rattad ühel joonel), kas käigud sees püsivad. Kindlalt lase mootoril soojaks minna ja vaata kuidas ta siis käitub. Vaata ega mootor alt õline ei ole. Kontrolli üle kui kulunud on ketirattada ja kett. ning kummid.

Kui oled ära ostnud, vaheta ära bensiin paagis ja õli käigukastis, kuna ei ole teada, mida eelmine omanik kasutas (olenemata tema väidetest). Õlita või vajadusel vaheta trossid, pinguta ja õlita kett, reguleeri pidurid ja sidur kontrolli rõhk kummides. Pane uus süüteküünal. Soovitaks bensiinivooliku vahele paigaldada ka kütusefiltri. Vajadusel puhasta karbuss. Reguleeri küttesegu õigeks. Ja head sõitu!!!

Ja kui masin sõidab, siis ära hakka kohe oma mootorit lahti võtma, remontima eg mingiljuhul forsseerima... olenemata sellest, mida su sõbrad sulle soovitavad.

Erx

mina omaltpoolt soovitaks jälgida taga ratast sest endal stell ja taga ratal läks hammasratta ja kummipukside vahel olev jublakas katki ja seda ei leia väga kuskilt.
oleneb kuidas sa sellega sõita tahad kui mingil määral linnas kah siis tasub elektri süsteemi vaadata kas tuled töötavad.
pidurid kindlalt
keevitused see väga hea ei ole kui raami kuskilt keevitatud on
Erx Kirjutas:oleneb kuidas sa sellega sõita tahad kui mingil määral linnas kah siis tasub elektri süsteemi vaadata kas tuled töötavad.

sellised pisiasjad nagu jupp juhet või läbipõlenud lambipirn ei tohiks küll muidu korraliku masina ostul mittemingiks otsust mõjutavaks teguriks olla!

StellaMees

JaanMatti Kirjutas:Olen päris uus siin foorumis.Ma tahaksin endale osta Stellat.Mopeedidest ega muudest liiklusvahenditest ei jaga ma muidu suurt midagi,aga kõik mu sõbrad on ka nii teinud et ennem ostavad ära ja siis tuleb kogemus ise juurde.Tahaks osta siis mingit korralikku Stellat mis töötab ja mida ei pea kohe remontima hakkama.Üle 1500 krooni ma vist küll ei paku,aga see on vist ka piisav.Kas keegi müüks äkki?Ja siis tahaks veel sellist asja ka küsida et kui osta Stella,et mida siis ostu juures järgima peaks,et vaadata kas see ikka korras on?


sa ütlesid et üle 1500.- ei maksa
ega sa selle rahaeest korralikku ei saa
kuna ma ostsin endale 5500.- tsehhist teelisin tutika mootori
ja mingi normsi korras kasutatud stella maksab 2500.-
Wink

StellaMees

soovitaksin osta sul muidu aut.kastiga
mul endal on ka ja ei kurda
Wink