automoto.ee foorumid

Täisversioon: Isetehtud matkaauto, "vanlife" ja kogemusi Eestis? Matkakas!
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Lehti: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
(13-03-2019, 15:41 PM)olevtoom Kirjutas: [ -> ]
(13-03-2019, 15:16 PM)null Kirjutas: [ -> ]Alustuseks leida nt VW T4 California ei oleks lihtsam? Köök sees, magamisvõimalused ka olemas.

Suvaline näide: Link

Mulle tundub, et sel 19-aastasel autol ja sõnal "odav" ei ole väga suurt ühisosa, kui poliitikute kõnepruuki kasutada. Peale selle -- kuhu loomad pannakse?

vana matkaauto hoiab hinda küünte ja hammastega
misiganes auto põhjale tehtud matkakas on alati kallis kuigi samad kaubikud mille põhjale ta tehtud on antakse ära aitäh eest

lisaks pole selles wc ega dušši ja 3 inimest koos loomadega on seal ikka päris ebamugavalt
Ühes USA foorumis kurdeti et kogu see #vanlife liikumine on T4-de hinnad kõrgustesse ajanud  Big Grin

Valmis asja ostes on soodsaimad lahendused vanad Ducatod aga ma ei tea kas kandilise kuudiga autoelamu #vanlife alla kvalifitseerub.
(13-03-2019, 13:06 PM)MeelisV Kirjutas: [ -> ]...
samas eeldab see ka koha ja tööriistade olemasolu samuti oskusi ja mõttevõimet
mõned asjad tuleb osta muidugi kallimad kuid siis saad ka asja.

Absoluutselt ja ega siis ka see lõpphind odav ei ole! Ega see matkaauto ei erine mitte kuidagi muudest elamisvahenditest. Mitte kuidagi! Saab odavamalt, saab rohkem "oma nägu" lõpptulemus aga kui ikka päriselt-päriselt asjad kokku lüüa, on tegelikult vaat et kallim. Mul siin sõber-vahikaaslane-kaaspurjetaja (facebooki link) võttis omale ka suure jahi iseehitamise ette. Kere on Ridasest, vedeles seal aastaid ja sai odavalt. Annan vahepeal pisut nõu ja ka jõudu, kui peaks vaja olema. Ta ei arva, et saab odavamalt lõpuks - aga plaan on seda ehitada 10+ aastat! Vajadusel ka 15. Lihtsalt saab kulusid jagada, on tegevus-hobi jne. Tal kodus isiklik cnc, millega "digipildist" valmsivineere lõigata jms. 
Ta on praeguseks 2,5 aastat teinud (panime paika september 2016), kulu on kümned tuhanded ja asi on ikka väga suures piires "samas seisus".  Ainuüksi komponendid, mis tuleb esimesena installida, maksvad sõgedalt. 

Täpselt sama ju uue matkaautoga: lisaks kerele on vaja tervet hulka vidinaid, mis kõik seinte taha, põhja alla jne ära panna. Näiteks kütte hilisem install pole just kõige mõistlikum... ehk Su ratastelmaja on juba puhas säästukas! Seda üldse mitte halvas mõttes sest ongi ju säästukas eesmärk! Aga kui palju see lõpuks odavam tuleb poest ostetavast valmistootest? Meremessil olid Motorhome'i omad meie naabrid ja viskasin pilgud sisse ka. Jättes need 100+ kõrvale, siis need 50-75K€ on ikka nii tegijad, et ise küll kuidagi paremat ei teeks. Odavama otsa Fiati-põhiste toorik ise maksab 23-25K€! Et sellest toorikust minimaalselt selline saada on ikkagi kulu kaugel 30K€ juures! Selline on ju täielik jura... 
Lähed ostad Renneksist kongi, paned pakettaknad ette, lased vahuga soojaks ja OSBi sena, kastilaudadest mööbel (nagu see eelmine vihje), suvalised odavvoodid ja mingi odav komplektköök ning kokku läheb ikka 35-40K, kui kütte, veesüsteemi, geneka jms ka lisad. Siis ma suudan selle 50 euri kuus liisingmakset juurde leida ja inimese asjaga sõita.
Kui mina hakkaks 'nullist pihta', siis ma ei hakkaks kohe kindlasti nullist pihta ehk mingit suva kaubikut vajalikuga sisustama. Olgu see siis uus või vana.
Võimalikult kohe peaks põhitegevuse (reisimise) juurde saama, lihtsaim moodus on mõni vana matkakas osta.
Reisid-parendad-kohendad oma käe järgi. Kärvab külmik, asendad uuega jne.
Sõiduki enda tehniline pool võiks muidugi selline olla, et põdema ei pea, see oleks siis esimene asi peale ostu ja enne esimest ülepiiri-trippi, millele tähelepanu pööraks.
Krt, see ducato on jumal hip ju, osta või omale- https://www.auto24.ee/used/2753462

Ja kui sellisega oled teatava aja (mis on subjektiivne) ringi kütnud, võid Meelise kombel nullist alustada. Sest ta ei alusta ju nullist, tal on peas kõik valmis, see settib aastate ja kogemustega.
Kuna jutt läks VW T4 peale siis vurisesin ka ühe erilisega suvel ringi ja isegi novembris käisin Lätis. Ei tahtnud ühel üritusel osaledes pärast saalipõrandal magada. Võtsin oma maja kaasa Smile

Täpselt vastab ka tingimustele:
1. 4 magamise kohta
2. köök (külmkapp, mikro, kraanikauss)
3. WC ja dušš
4. istumine ja laud bussis sees
5. kõrgust nii, et saab püsti olla

15k võibolla oleks omanik loobuma sellest luksusest.

[Pilt: zcdyUgL.jpg]
[Pilt: 2h6KuG3.jpg]
(13-03-2019, 17:35 PM)PlyVal64 Kirjutas: [ -> ]Selline on ju täielik jura...
See pole täielik jura, see on väga hea toorik, kust edasi minna.
Motopoisid on esmase ära teinud, tehniliselt jutu järgi korralik.
Seal polegi muud kui hakka oma käe järgi mööblit ümber-juurde ehitama. Teise rea istmed kannatab ka vast bolt-on mingite reguleeritavate seljatugedega toolide vastu vahetada.
Taga risti olen selllises maganud, 186 jaoks on nats lühike, kisub diagonaali. 180 jaoks võiks paras olla.
See jura variant tundub olevat selline mida kannatab veel kaubikuna kasutada, ehk 2 in 1, kaubik kaldkriips mootorkodu.
Tuttaval Jumperi kuut seest sedasi ära soojustatud ja vineeriga kaetud et äripäeval kannatab kaupa vedada ja vabal hetkel käib vaip maha, voodi, miniköök ja mõned sahtlid kapid poole tunniga sisse ja sedasi teeb väiksemaid ja suuremaid trippe. Sooja saab bussi webastost. Peatumisel peab arvestama metsiku või tankla wc-ga . Pidi parem olema kui telk. Pesemine Lääne-Euroopas teeääres probleem pole... Lihtsalt seda peab planeerima eraldi. 
Eks see nagu öeldud valikute küsimus. 
Sõitis ju rännumees Väintsgi ümber Euroopa suvalise pesukot vänniga...
[quote pid='472532' dateline='1552379235']
  • Shhhh, neile, kes pole ehitanud!
  • ❤MeelisV
[/quote]
Ülltavalt filsoofiline jutt on siin Smile
Mõnele postitajale tahaks öelda, et mul on endal ka pea otsas! Teate mõnikord on elus julgust vaja, kui elaks ainult nii, et kuulaks neid oi oi kui halb mõte jutte, siis oleks elu ikka ....
Kõik alustavad kunagi nullist! Ja siis ei saa enam öelda, et pole kogemust!
Isegi kui läheb kallimaks, siis isetehtud on alati väärtuslikum
Küsimus ei ole rahas, rahaga saab kiiremini, raha saab koguda, raha eest saab valmis asju osta, raha ei tee õnnelikuks
Pigem nagu küsimus, mida ma teen oma vaba ajaga
Kui mul on suved vabad ja rendiksin 30 päevaks matkaauto iga suvi 5 aastat järjest, siis see on 16500€ õhku haihtunud, (selle eest saaks ühe kuubiksuvila osta tegelikult või 20 calibrat kui neid oleks nii palju müügis Big Grin )

16500€ ise midagi teha ja õppida tegema on märksa mõistlikum tegevus minu jaoks, isegi kui see võtab aega 5aastat, et tulemuseni jõuda, oleks mul selle tulemusel enda tehtud ratastel suvila ja hunnik kogemusi, mida ma niisama ringisõites ei saa

Ma pole vist eriline shoppaja tüüp, et selline ostuidee nagu 3800€ Ducato 1990 Smile kuidagi ei istu, ja kuidas see nüüd turvalisem oleks

Lihtsalt inimestel ongi erinevad eesmärgid ja huvid, mind huvitab isetegemine
  • Portatiivne wc on ok 80€ saan aru
  • Magamine ühes suures voodis
  • Gaasiga pliit mille saaks õue tõsta vajadusel tundub ok, pole vaadanud kui kallis see gaasi ostmine on
  • Elektripaneel oleks lahe odavamad algavad 80€ pole ju kallis?
  • Kas elektripliiti saab ka kasutada? Kui on aku 100
hmm, eestis veel liigub koeraga. no hädaga soome-läti ka.
aga kergelt loomapiinamise alla läheb ikka juba.

ja rendimasinal pole vaja kindlustust-ülevaatust-kolme jooksu pastlaid-...
Ütle oma eelarve, siis saad reaalseid lahenduste mõttekäike või pakkumisi. Muidu hakkab meenutama ühte kes kunagi siin kindlameelselt reisibussist tahtis RV-d ehitada.
Vanlife seoses Eestis tehtud kaubik https://www.youtube.com/watch?v=tKVSErD5qgo seal kanalil nii ehitamisest hinnast ja reisimisest videod.
Selliseid tegelasi on siin foorumis paraku ennegi nähtud. Tuleks justkui nõu küsima, aga pärast on häda et lolliks peetakse ja asjad detailselt lahti seletatakse. Ehk siis tegelikult ei küsitagi nõu, vaid otsitakse oma (küsitava väärtusega) ideele heakskiitu.

Kunagi oli ühel tegelasel Mercedes ja heinamaa...
(13-03-2019, 20:38 PM)zazik Kirjutas: [ -> ]Selliseid tegelasi on siin foorumis paraku ennegi nähtud. Tuleks justkui nõu küsima, aga pärast on häda et lolliks peetakse ja asjad detailselt lahti seletatakse. Ehk siis tegelikult ei küsitagi nõu, vaid otsitakse oma (küsitava väärtusega) ideele heakskiitu.

Kunagi oli ühel tegelasel Mercedes ja heinamaa...

Tsitaat:Kas elektripliiti saab ka kasutada? Kui on aku 100
Hakkab looma.... Moosi saab kindlasti pohlast-mustikast.
Imelik teema püstitus. Sooviti nõuandeid. Antakse suunavaid vihjeid aga need ei sobi? Siis väidetakse,et omal pea otsas. No ära siis küsi kui ei taha vastuseid. MeelisV nõuanded on vast päris pädevad. Olles näinud teda näiliselt(tegelikult väga vajalikud) pisiasjadega pead murdmas,siis ilmselt selles ehitamises on nüansse rohkem kui küll. Ja Meelise buss pole ju kaugeltki luksuslikult sisustatud. 
Vot ma ka hakkan kunagi kui mitte midagi enam teha ei ole,ehitama matkaautot.  Aga hoopis teistsugust. Sest peas mõlgub üks retk. Ja loomuliklut saaks ka rentida sobiliku,aga no miks peaks lihtsamat teed minema Smile
Toorik vedeleb juba aastaid hoovis Smile
(13-03-2019, 21:45 PM)wagoneer Kirjutas: [ -> ]Imelik teema püstitus. Sooviti nõuandeid. Antakse suunavaid vihjeid aga need ei sobi? Siis väidetakse,et omal pea otsas. No ära siis küsi kui ei taha vastuseid. MeelisV nõuanded on vast päris pädevad. Olles näinud teda näiliselt(tegelikult väga vajalikud) pisiasjadega pead murdmas,siis ilmselt selles ehitamises on nüansse rohkem kui küll. Ja Meelise buss pole ju kaugeltki luksuslikult sisustatud. 
Vot ma ka hakkan kunagi kui mitte midagi enam teha ei ole,ehitama matkaautot.  Aga hoopis teistsugust. Sest peas mõlgub üks retk. Ja loomuliklut saaks ka rentida sobiliku,aga no miks peaks lihtsamat teed minema Smile
Toorik vedeleb juba aastaid hoovis Smile

Esiteks ma siin lausa avaldasin armastust Meelisele 2h tagasi vahepeal, kahju, et sa ei süvenenud lugeda mu postitust, kus kirjutasin, et soovin ainult nende nõuandeid, kes ehitavad! Meelisega võiks kokku saada, kui mul buss ostetud saaks. Need, kes arvavad, et ma peaksin kohe oma idee maha matma võiksid tasa olla, aga neid on siin rohkem kui Meelise suguseid.
Esimene mure oli, millist autot osta ja olen nüüdseks siit 50st postitusest saanud vaid 3 nõuannet. Kui sa loeksid põhjalikult teemapüstitust, siis minu palve oli leida lugemismaterjali Eestis ehitajate kohta, foorumite kohta, et ma ei peaks iga asja kohta hakkama postitust tegema, Meelis on hetkel ainuke ehitaja siin, kelle postitust ma väga hindan! Tamar999 jagas oma kogemusi ja Janek555 on ehitanud hoopis teise idee põhjal, aga ta saab vähemalt aru, mida ma tahan ja annab nõu! Suur aitähh asjatundjatele☺
nojah. teemaalgataja muidugi võib oma teemas kuitahes nipsakalt sõna võtta.
aga tehes avalikku foorumisse postituse peaks ka leppima nende reageeringutega,
mis kohe vaikimisi kõigele kaasa ei kiida.
(13-03-2019, 22:38 PM)diesel Kirjutas: [ -> ]nojah. teemaalgataja muidugi võib oma teemas kuitahes nipsakalt sõna võtta.
aga tehes avalikku foorumisse postituse peaks ka leppima nende reageeringutega,
mis kohe vaikimisi kõigele kaasa ei kiida.

Tänan, et sa lubad mul nipsakas olla. Kui juba teemast mitte rääkivad postitused on vaikimisi aksepteeritud, siis väike teemakohane täpsustav nipsakus käib kindlasti asja juurde eksole?
Thea mulle tõesti meeldib kui inimesed ise asju teevad. Ja on nii targad,et teiste vigadest õpivad(ma ei ole ja ajan tuima näoga oma rida ikka Smile )
Siin ju seletati päris palju erinevate busside olemust ja mida kujutab endas üks või teine. Kas uus või vana. Pikk või lühike? Või hoopis 4wd kui plaan ka rohkemat avastada. Ühe väga hea tuttava kogemusest loomadega(kaks keskmist koera)  reisimisel võin öelda,et suureks probleemiks sai ventilatsioon. Eriti kui juhtus niiskem ilm olema.Buss oli siis mingi 2000+ transitist tehtud. Väga askeetlik. Keemiline WC,magamiskohad,väike kööginurk ja koertele oma nurk. Dušši ei mahtunud panema.
Sa peaksid endast natuke rohkem teada andma. Siis vast saaksid rohkem reaalset nõu ka. Pane oma eelarve suurusjärk kirja. Mitte ära kirjuta,et säästuprojekt. Mõnele on 10000 säästuprojekt teisele terve elu Smile   Kas oled ise tehnika remondiga sina peal ning kas ümberehituse teostad ise või lased teha?  Tee ise kodutööd natuke ja vali mingid bussi tüübid välja ning siis kirjuta siin,et mis keegi neist arvab. Siin on palju tehnikahuvilisi kes kokku pea kõiksuguste liikurvahenditega sõitnud on ja oskavad konkreetse margi head ja vead välja tuua. Niisama pakkuda võib turul ja see ei vii kusagile edasi.
(13-03-2019, 23:02 PM)wagoneer Kirjutas: [ -> ]Thea mulle tõesti meeldib kui inimesed ise asju teevad. Ja on nii targad,et teiste vigadest õpivad(ma ei ole ja ajan tuima näoga oma rida ikka Smile )
Siin ju seletati päris palju erinevate busside olemust ja mida kujutab endas üks või teine. Kas uus või vana. Pikk või lühike? Või hoopis 4wd kui plaan ka rohkemat avastada. Ühe väga hea tuttava kogemusest loomadega(kaks keskmist koera)  reisimisel võin öelda,et suureks probleemiks sai ventilatsioon. Eriti kui juhtus niiskem ilm olema.Buss oli siis mingi 2000+ transitist tehtud. Väga askeetlik. 

Näe sa oskad ka nõu anda Smile kas siis ventilatsiooni ei anna ehitada kuidagi? Päikesepaneelide konditsioneeriga? Need kõik siuksed asjad, mida annab teha kui raatsid.

Mul oli mõttes 2000-3000€ panna kaubiku ostuks, aga siin juba oli üks 900€ne ja see ju väga ahvatlev. Oleneb elust ja olust ju 200-500€ kuus võiks ehitada, või lasta kellelgi remontida. Niipalju kui saan ise teha teen ise.
Enamus muu info on siin foorumis olemas juba,
Kui lapsed kaasas siis on meid 3. 
Wc ostan portatiivse, duss võiks ka olla, köök ka
Istuda tahaks, püsti tahaks olla.
Asju tahaks paigutada
Enamus aja oleksin ju õues, väljas, auto oleks magamiseks ja hädapäraste toimingute jaoks kui muud moodi ei saa.
Looduses oleks, põhiliselt Eestis.
Ei tahtnud väga detailidesse laskuda.
Tahaks näha, mis eestis on varem tehtud, lifisaview tegi jumperisse ja meelis ivecosse tal on nagu suht mitte säästuprojekt, ja nüüd soovitati transitit ja ise olen ka nagu neid näinud. Aga rohkem praktilist sellist logi raamatu tüüpi infot pole saadaval. Ainult välismaa värk. 
Ja sest pole midagi kasu kui ma nüüd ütlen, et tahaks, et ikka elekter sees oleks ja vaip maas.
Ma lihtsalt pole ise varem kaubikutega sõitnud. Ja mõtlesin kas tõesti mingi vw caravelle oleks mugavam sõita ja jumperiga hulluks minemine, aga nagu siin üks kirjutas, siis jumperiga ka sõidetud ringi.
Tamar999 kirjutas hästi mulle meeldis Smile
Lehti: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24