automoto.ee foorumid

Täisversioon: Isetehtud matkaauto, "vanlife" ja kogemusi Eestis? Matkakas!
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Lehti: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
(14-03-2019, 11:12 AM)mossepower Kirjutas: [ -> ]Aga igaljuhul edu oma plaanide teostamisel!

Parandus: See kõik kehtib vast ka 2500 eurose kaubiku kohta.
Tänan! Ja, mõtlesin ise ka, et Tüv on hea ja õige lahendus
(14-03-2019, 11:12 AM)mossepower Kirjutas: [ -> ]Seda teha ka kindlasti juhul kui TÜV kaubikul veel kehtib või on värskelt läbitud. Võib nt. selguda et kaubiku TÜV kõlbulikuks saamise remont võib minna palju-palju kallimaks kui kaubiku soetushind ja turuväärtus.

Ja lisaks kui peaks selguma, et nt. äsja läbitud tehnoülevaatusega sõiduk on tegelikult tehniliselt ohtlike vigadega siis sellega oma pereliikmeid liiklusesse küll ei tahaks viia.
kuidas moodi saab ülevaatuselt läbi mittekorras autoga täna ja praegu?kaamerad igal pool üleval,roolinupp tuleb eemaldada,kere nr kontrollitakse,lisaks kolmnurgad,kingad kustuti,turvavööd vaadatakse üle.kunagi varem pole sellist kontrolli näinud.lisaks ülevaataja klaseb läbi ja juhtub õnnetus siis töö lännu ja kellel seda vaja?nägin ka seda kui ühele öeldi otse aasta pärast kaalule.
(14-03-2019, 11:14 AM)svenson Kirjutas: [ -> ]Jesper tõi väga olulise punkti välja, mida tegelikult kõikides vanlife youtube videotes ka tihti mainitakse. Selline suure uhke camperiga reisimise stiil on tõesti pigem penskarite teema... Kuna ma ise ka juba varsti penskar, siis tuleb ettevalmistusi teha Big Grin

2014/2015 sõitis üks reisiseltskond (8 meest!) Eestist Kambodzasse kahe Toyota 4Runneliga, mis osteti kuskilt ingilsmaalt ja enne reisi vahetati ehk ainult mootoriõli ja filter ära ning katusebox lasti isepuurivate kruvidega katusesse kinni Smile

Väike ühispilt, enne Myanmari piiri, kus toimus kohtumine Saksa penskaritega v.a. 2 

[Pilt: DVxAy6m.jpg]  
[Pilt: xrodw4A.jpg]

edit: tegelikult pidime Eestist siiski ühe karbussi juurde tellima
https://www.youtube.com/watch?v=wHGcSl3Eupk
https://www.youtube.com/watch?v=znT-69u959Y

Pianistid  Big Grin
(14-03-2019, 02:55 AM)The a Kirjutas: [ -> ]
(14-03-2019, 01:31 AM)PlyVal64 Kirjutas: [ -> ]Nagu aru saada, siis idee on mingi selline aga vana laiba peale teha??? See peaks siis olema too "vanlife" esindaja. Selline buss, kus väljast elamuautost aru ei saa. 
Hea näide, mitte, et ma just täpselt sellist tahan, aga seal on näha, kui vähe see nõuaks tegelikult

Aga mine tee esmalt tiir kaubanduses, kirjuta KÕIK vajaminevate vidinate hinnad üles, see sisaldab ka kinnitusvahendeid jms mida pisikese kilekotiga ostetakse, ja vaata mis number tuleb??? Et kui vähe seda siis ikka on??? OK, reaalselt võib ka sõbralt-sõbrale jms poed aluseks võtta, kui juba vana "laip" kaubik alusvankriks tuleb. 
JAh, webasto võui Eberi kütteKEHA saad "odavalt" aga siis lisad sinna juurde kõik fittingud... Ainult küte maksab vana kaubiku hinna. Jne. 

Ma annan mõne vihje ka: korralik aga odav 2 põleti ja gaasiahjuga Valgevene pliit Punase uulitsa GaasiEksperdis 130€. Kuna mu suvekodu on askeetlik ja elektrivaba, siis omale soetasin. Väga hea, ahjus saab liha ka teha, kui tahta. Ahjuta laupliidil pole mingit mõtet, hinnavahe liiga olematu. Nüüd paned ballooni ka juurde, kokku 200€ juba ainult üliodavale pliidile kulunud. Gaasiga on see häda, et kogu Maailm on erinevate otsikutega gaasi täis. Lähed Primuse või muu üleilmse KALLI standardi peale - ka võimalus! 
Külmikuga on lihtsam, minu arust ei pea 3-süsteemset soetama. Täna on solar niipalju juba odavam, et tarbevoolu võib läbi inverteri 220V peale jätta ja lisa akupakki laadida. Väike 45-50 liitrit  sügavkülmaga maksab ~120€. Aga akupakk, inverter ja solar jurude - kokku juba vähemalt 1000-1500€! 
Vett on ka vaja - koos kraanikausikese, anumate ja pumpadega veel paarsada eurot. Mingi mõttetu pisikese pilsipumbaga lolli mängida...milleks?
Odavaim küttelahendus diislilt on Safire aga ka siis alla 1000€ ei saa midagi. 
Ma kohe peast saan vähegi asja soetusmaksumuseks ainult paar olulist suurt elutähtsat mugavusvidinat ostes 3000+eurot! Mööblit, seinu, voodeid, isolatsiooni ja autot ennast veel pole! 
Ehk mul on väga tihti küsimus: te ikka ARVUTADA OSKATE???

Ja mis Sa või Te arvate, kui MITU KORDA ma olen selliseid asju jahtidesse arvutanud ja kui mitu on päriselt-päriselt sellised rahad kulutanud??? Merele on kodutehnikale veel muud nõudmised ehk roostevaba jne, on veel kallim... Uskuge, ma olen neid targutajaid ja paugutajaid elus sitaks näinud! Kümnest üks "raatsib" hüdrofoori osta... Mis Te arvate, et automoto seltskond on kuidagi teine või rikkam??? Kohati on ka: niipalju rikkamad, et saavad omale juubeliks uusi ratastega majasid kinkida ja nendega mööda Eestit ja Euroopat ringi sõita. Koeraga koos...
(14-03-2019, 11:09 AM)Thea Kirjutas: [ -> ]
(14-03-2019, 10:54 AM)janek555 Kirjutas: [ -> ]Roolis veedad ju nii vähe aega,et  ei oma mingit tähtsust istme mugavus,rooli asend jne. Pigem omab tähtsust manööverdus võime ja kõrgus,ehk siis lühike ja tagaveolise eelis. Osta selline millel pole kohe vaja keretöid tellida,usu see on üks jama kaelas. Pigem odavam ja hiljem vahetad välja. Vana Transit millest lingi saatsin on hea tehnikaga,lihtne ja vastupidav,kui akut on siis käivitub ka  hästi. Sinu soovidele ei oma ka kütusekulu mingit tähtsust,kui see erineb uuematest  liitri paari võrra.
Aga miks hiljem välja vahetan? Ma mõtlesin, et vaikselt iga aasta muidkui toimetan. Vaatasin täna seda transiti linki, mias mõttes hea tehnikaga? Ausalt natuke ikka õudne on päris nii vana osta, mul oleks hetkel ca 2500€ välja käia. Jah ülejäänud raha eest saaks saata remonti kui vaja  Smile

Lihtne tehnika,ehk puudub elektroonika mis aja ja õues seismisega streikima kipub hakkama. Või on Sul soe garaaz kus teda hoidma hakkad?
Elu on näidanud,et kui esimene saab kasutusse,siis tahetakse järgmist ja juba paremat. Lihtsalt nii on,et kasutades kujunevad soovid ja kuskilt tuleb alustada. Minu poolt julget pealehakkamist ja tegutsemist,maailm juba ootab ?. Endale olen kohandanud tänaseks 4 matkakat ja neid tuleb juurdegi,kahjuks stiil teine ja Sinule jagada vähe.
Juhin tagasihoidlikult tähelepanu et teemas käib lisaks teemaalgataja Thea -le läbi ka keegi The a - kas tegu sama isikuga või keegi trollib teemat?
ma pikalt rohkem ei kirjuta
annan ühe nõu ainult
soeta ehituspoest mõned prussid/liistud
peotäis kruve ja natuke pappi vms. kattematerjali

mine mõõda mõned sobivad ja erinevad bussid üle just kongi laiused - alt, keskelt ja ülevalt

edasise saab teha juba kodus elutoas ja ei nõua päris garaaži natuke saepuru ei tapa
tee omale täismõõdus makett ruumiplaneeringust kus on kõik kapid, voodid, lauad, jms sees. ja proovi siis seal liikuda ning mahutada oma varustus ära
võtta kasutusse köögilaua toolid istmeteks ja vaata mitu m vajad kongi pikkust

varustuse hulka ära alahinda ehk esmane arvamus vajalikust ruumist korruta kindlasti 2ga

lisaks arvesta, et inimesed muutuvad, lapsed kasvavad ja reisimine toob välja iseloomuomadusi mida sa ei pruukinud teada
samuti kuigi sa ei tee seda asja ju müügiks siis kuskil mõttes peaks ka sellega arvestama, et äkki kui siis on ka mida turustada

PS. minu projekt on päris säästu projekt kui välja arvata vaid uus kaubik.
PPS. armastus on tore aga pean ära mainima et ma olen õnnelik pereinimene Big Grin
(13-03-2019, 23:35 PM)nootsii Kirjutas: [ -> ]See et diisli põhist küttet kuskil keelataks on mulle küll uudis arvestades kuidas see järjest rohkem levinud on. Gaasiga on piirangud autobahnil ja tunnelites seda olen kuulnud.
…..

mõte oli et kämpingu platsidel ei ole lubatud diisel webastoga vms. asjaga parkides kütta ehk seda kasutada.
kõik matkaauto kütted on siiski gaasi põhised.
(14-03-2019, 12:13 PM)Walter Kirjutas: [ -> ]Juhin tagasihoidlikult tähelepanu et teemas käib lisaks teemaalgataja Thea -le läbi ka keegi The a - kas tegu sama isikuga või keegi trollib teemat?

Sama Thea, telefonis tegin konto ja unustasin parooli, tahtsin arvutis ka kasutada, aga emaili kaudu parooli taastamine siin foorumis ei funka, tegin arvutisse uue! Ups
(14-03-2019, 12:47 PM)MeelisV Kirjutas: [ -> ]edasise saab teha juba kodus elutoas

varustuse hulka ära alahinda ehk esmane arvamus vajalikust ruumist korruta kindlasti 2ga

lisaks arvesta, et inimesed muutuvad, lapsed kasvavad

PS. minu projekt on päris säästu projekt kui välja arvata vaid uus kaubik.
PPS. armastus on tore aga pean ära mainima et ma olen õnnelik pereinimene Big Grin

Jube hea lahendus ikka, tahaks jah kangesti ehitada juba, saag on padja kõrval, kõike takistab, et ei julge autot osta, eks siis ehitan toas  valmis Big Grin

Lapsed tulevad kui tahavad, oma peas rändan ma palju üksi/koeraga

Ma nägin jah, et sul keeruline 4ne projekt, aga häid lambaid mahub palju ....kes teab, ja armastust ei ole ka kunagi liiga palju
(14-03-2019, 12:50 PM)MeelisV Kirjutas: [ -> ]
(13-03-2019, 23:35 PM)nootsii Kirjutas: [ -> ]See et diisli põhist küttet kuskil keelataks on mulle küll uudis arvestades kuidas see järjest rohkem levinud on. Gaasiga on piirangud autobahnil ja tunnelites seda olen kuulnud.…..

mõte oli et kämpingu platsidel ei ole lubatud diisel webastoga vms. asjaga parkides kütta ehk seda kasutada.
kõik matkaauto kütted on siiski gaasi põhised.
Mul on üle jäänud ühest tigumajast klassikaline gaasiahi ja kohe peaks üle jääma ka Sõbral klassikaline putkakülmik. Tigumaja tegi oma töö ära ja pealne kuulub lammutamisele. 
Gaasiahi teeb vägevalt sooja küll, minu tigumajas veel lisaks (mulle kõlbmatu ja ebavajalik statsputkal elektrivabas keskkonnas) 220V pealt Truma puhumissüsteem/termostaat/vent. Kodus testides puhus ikka "loomakombel"... 
See ainult gaasi lubamine küttes platsidel on isegi loogiline sest ega see ving just hää asi pole tõesti. Kui ülimat odavust taga ajada, siis gaasikiirgurid ei maksa üldse midagi. Teepeal ja eraldatud paigas diislilt küte ja siis laagriplatsil gaasilt lihtne kiirgur. Ja kui palju siin ikka suure külmaga tegelikult Euroopas käiakse? Pigem siin kohapeal käiakse ja meil veel keeluhullust pole.
gaasikiirgur mis on ilma heitgaaside ventilatsioonita on kinnises ruumis suur NO-NO
(14-03-2019, 11:57 AM)PlyVal64 Kirjutas: [ -> ]
(14-03-2019, 02:55 AM)The a Kirjutas: [ -> ]
(14-03-2019, 01:31 AM)PlyVal64 Kirjutas: [ -> ]Nagu aru saada, siis idee on mingi selline aga vana laiba peale teha??? See peaks siis olema too "vanlife" esindaja. Selline buss, kus väljast elamuautost aru ei saa. 
Hea näide, mitte, et ma just täpselt sellist tahan, aga seal on näha, kui vähe see nõuaks tegelikult

Ma annan mõne vihje ka: korralik aga odav 2 põleti ja gaasiahjuga Valgevene pliit Punase uulitsa GaasiEksperdis 130€. Kuna mu suvekodu on askeetlik ja elektrivaba, siis omale soetasin. Väga hea, ahjus saab liha ka teha, kui tahta. Ahjuta laupliidil pole mingit mõtet, hinnavahe liiga olematu. Nüüd paned ballooni ka juurde, kokku 200€ juba ainult üliodavale pliidile kulunud. Gaasiga on see häda, et kogu Maailm on erinevate otsikutega gaasi täis. Lähed Primuse või muu üleilmse KALLI standardi peale - ka võimalus! 
Külmikuga on lihtsam, minu arust ei pea 3-süsteemset soetama. Täna on solar niipalju juba odavam, et tarbevoolu võib läbi inverteri 220V peale jätta ja lisa akupakki laadida. Väike 45-50 liitrit  sügavkülmaga maksab ~120€. Aga akupakk, inverter ja solar jurude - kokku juba vähemalt 1000-1500€! 
Vett on ka vaja - koos kraanikausikese, anumate ja pumpadega veel paarsada eurot. Mingi mõttetu pisikese pilsipumbaga lolli mängida...milleks?
Odavaim küttelahendus diislilt on Safire aga ka siis alla 1000€ ei saa midagi. 
Ma kohe peast saan vähegi asja soetusmaksumuseks ainult paar olulist suurt elutähtsat mugavusvidinat ostes 3000+eurot! Mööblit, seinu, voodeid, isolatsiooni ja autot ennast veel pole! 
Ehk mul on väga tihti küsimus: te ikka ARVUTADA OSKATE???

Ja mis Sa või Te arvate, kui MITU KORDA ma olen selliseid asju jahtidesse arvutanud ja kui mitu on päriselt-päriselt sellised rahad kulutanud??? Merele on kodutehnikale veel muud nõudmised ehk roostevaba jne, on veel kallim... Uskuge, ma olen neid targutajaid ja paugutajaid elus sitaks näinud! Kümnest üks "raatsib" hüdrofoori osta... Mis Te arvate, et automoto seltskond on kuidagi teine või rikkam??? Kohati on ka: niipalju rikkamad, et saavad omale juubeliks uusi ratastega majasid kinkida ja nendega mööda Eestit ja Euroopat ringi sõita. Koeraga koos..
  • Ma tunnen siin õhus konflikti ? 
  • Ma ei tahtnud laskuda hetkel sellistesse detailidesse tegelikult, mul oleks vaja nö tooriku nõuannet!
  • Kas mul on vaja küttekeha, põhiline aeg, mil rändaks oleks suvi, see on selline Nice to have! Ja igat asja tuleb kaaluda eraldi, kui hädavajalik see ikka on ja kas seda on vaja kohe ja kui kallist vaja on, järsku on mõni teine asi esialgu olulisem
  • Aitähh vihjete eest gaasi kohta, seda ma ootakski, kogemusi kuulda, et siis alguses tuleb õige valik teha. Kahjuks ma pole eriline kokk, ma joon põhiliselt kohvi, lastele keedan makarone ja putru, ühest pliidiaugust oleks küll. 
  • Päikesepaneelide süsteemi koos akudega pakkus keegi 500€! miks ta 1000-1500€ läheb sul?
  • 120€ külmiku eest ju täitsa ok
  • Jah, oskan arvutada, excel on mu lemmik tarkvara võib öelda lausa armastus Smile ma olen õppinud programmeerima ka, tegin väikse kodulehe eile ka kokkuvõtteks teemale www.matkakas.kait.ee Smile Tänane info veel puudub, ma võin sinna ka mingi eelarve tabeli tekitada
  • Nii! See on nii tore, et sul on nii palju kogemusi ja asjade hindu tead, aga ma ei saa, aru, miks sul seal vahepeal SUURED TÄHED ON??? Miks ma peaksin ümber mõtlema?
  • Isegi kui ma arvutan kõik kokku siis, mis see muudab? Et mõtlen, et ei ma ikka ei taha ehitada ja ringi sõita, et ma tahan kodus passida koeraga. Nagu siin paar korda juba tsiteeritud tuleb välja minna, täpselt nii nagu sina tahad merele minna Smile  Kõik masinad on kulu ja kui sa tahad midagi teha, kuhugi minna, siis tuleb raha välja käia. Ei hakka mingit liisingut võtma, ega koledaid autoelamuid suure raha eest soetama. Selle projekti üks suurim osa on isetegemine. Ma ütlesin alguses ka, et teine variant on, et ostan Hiiumaale suvila, kuna ma tahan vahepeal loodusesse ära (Kui palju seda seal seda metsa veel alles on, kes teab?) ja see tundub nagu veel mõttetum ausalt! Ja need tehase kämpervanid on küll ägedad vb kui mul oleks 52000€ praegu üle, siis ehk ostaks maja pigem kuhugi ja hakkaks ise vaikselt ehitama.
  • Aga see arvutamise oskuse küsimus tekkis miks? 
Toon näite!
3000€ läheb see sinu arvestus kokku kui kõik ühe päevaga osta (mina hakkan vaikselt pihta ja lõpp eelarvet ei ole endale piiranguks pannud) ja kui nüüd kaubiku toorik juurde panna väiksem vihje oli 900€, ma ütlesin, et mul hetkel on ca 2500€ võimalik alla panna, ehk siis ca 6000€ suve lõpuks ja oleks sellised vinged asjad sees nagu Sina tahtsid ja poole vingem kui see auto, mille kuulutust sa näitasid 9000€ eest. Aga mina nii ägedaid asju ei tahagi, püüaks vähemaga hakkama saada. Ehk siis vb järgmisel aastal paneks veel vaikselt 3000€ juurde ja olekski selline asi nagu tahtsin. Ja need teised pakkumised siin nagu 52000€ maksev autoelamu või 20000€ maksev uus Kaubik või 9000€ maksev kellegi teise maitselageduse ja "mitte minu vajaduste jaoks tehtud massin", mida enda jaoks ümber tehes läheksid kulud ikkagi üle 10000€, ega need ei ole säästumad variandid ju
  • Ma ostan koju ka kõik asjad vanakraamist, kõike asjad ei pea uued olema ja hea meelega kasutaks inimeste abi, nagu taaskasutus, ringmajandus ja kogukonna tugi, et olla vähegi öko, arvestades, kui mitte öko on osta endale 3 sõiduk, mis sööb kütust, pigem ongi äge vaadata, kui soodsalt hakkama saaks
Selle eelarves oleva 2500 eest polegi võimalik mitte mädat kaubikut saada. Selle eest saab eelmise sajandi kaubiku ja need on lihtsalt otsas omadega. 
Aga selle eest saab kindlasti normaalse pisema haagissuvila.....
Siin viie lehekülje mõttevahetuse tulemusena pakuks et suvila Hiiumaale polegi üldse paha mõte... mida vanemaks saad seda rohkem hakkad selliseid asju hindama, usu mind! Miks mitte juba kohe väärt asju õigesti hindama hakata?
(14-03-2019, 14:35 PM)Walter Kirjutas: [ -> ]Siin viie lehekülje mõttevahetuse tulemusena pakuks et suvila Hiiumaale polegi üldse paha mõte... mida vanemaks saad seda rohkem hakkad selliseid asju hindama, usu mind! Miks mitte juba kohe väärt asju õigesti hindama hakata?

Hiiumaa on teine projekt, teises foorumis, sinna on aega küll veel, muide kui see esimene projekt valmis oleks, oleks ka Hiiumaa projekti mõnusam teostada
(14-03-2019, 14:33 PM)ronny25 Kirjutas: [ -> ]Selle eelarves oleva 2500 eest polegi võimalik mitte mädat kaubikut saada. Selle eest saab eelmise sajandi kaubiku ja need on lihtsalt otsas omadega. 
Aga selle eest saab kindlasti normaalse pisema haagissuvila.....

Miks need eelmise sajandi haagissuvilad vähem mädad on ?
Oi blja, sellest tuleb veel hea teema Big Grin
(14-03-2019, 15:27 PM)cesium Kirjutas: [ -> ]Oi blja, sellest tuleb veel hea teema Big Grin

Ühinen arvamusega. 
Ei jaksagi nii palju silma pääl hoida, kuis uusi ja aina lennukamaid ideid-mõttepuhanguid tuiskab nigut saepuru vändra lauavabrikus...  Toungue Big Grin

Peab ikke inemesel mitu elu olema, et kõiki jaksaks teostada...
Jätkeke, kodanikud, jätkake  Cool
proovime veel

millist nõu sa ootasid ?
kogu teema käib ju selle ümber, et saaks ülesande püstitusest aru

matkaka puhul on kõigepealt vaja aru saada suurusest sest see on põhiline
ehk
paljusid kaubikuid tehakse 3 erinevas kõrguses
lisaks veel vähemalt sama paljudes erinevates pikkustes
tulenevalt generatsioonidest on seal mõõtudes veel omad erinevused 

lisaks:
valikus on bensiin ja diisel
võimsust alates 50kw ….200kw
valikus on esivedu ja tagavedu
valikus on ….

kui siin ükskord välja öeldud, et ford transit on hea oli piisav siis miks mitte aga siis milline ?
(töö kaubik on mul omal samuti transit)
Lehti: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24