automoto.ee foorumid

Täisversioon: Odav Hiina plasmalõikur ja muud tööriistad
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Lehti: 1 2
Tahaks oma elu lihtsamaks teha ja garaazist on puudu just selline isend: http://s.click.aliexpress.com/e/JVtY0vE

[Pilt: 220V-Single-Voltage-3-In-1-Multifunction...2-With.jpg]


Niipalju kui seal erinevate seadmete alt kommentaare lugeda, siis ollakse enamvähem rahul, ilmselt üle 5mm rauda ei lõika, aga selle raha eest rohkemat ei ootakski. Mõne toote alt on näha ka eesti lippu ehk keegi oskab midagi öelda või soovitada?
Vaja on TIG alumiiniumi keevitada ja plasmaga natukene paksemat plekki lõigata.
(29-03-2019, 11:50 AM)svenson Kirjutas: [ -> ]Tahaks oma elu lihtsamaks teha ja garaazist on puudu just selline isend: http://s.click.aliexpress.com/e/JVtY0vE

[Pilt: 220V-Single-Voltage-3-In-1-Multifunction...2-With.jpg]


Niipalju kui seal erinevate seadmete alt kommentaare lugeda, siis ollakse enamvähem rahul, ilmselt üle 5mm rauda ei lõika, aga selle raha eest rohkemat ei ootakski. Mõne toote alt on näha ka eesti lippu ehk keegi oskab midagi öelda või soovitada?
Vaja on TIG alumiiniumi keevitada ja plasmaga natukene paksemat plekki lõigata.
Kas piisava trukiga kompressor ikka olemas.(olen kohanud inimest,kes arvas ,et asi toimetab ise )
Alumiiniumi keevitamiseks peab aparaat TIG-reziimis väljastama vahelduvvoolu. Aparaadi kirjeldusest ma seda rida ei leidnud.
Alumiinium tahab kohe AC/DC TIGi. Ja siis on ka siin lehel see 800-eurone sigaodav! Sellel on teoorias peal kõik vajaminevad optsioonid hobikorras igasuguste metallitöödega tegelemiseks.
(29-03-2019, 12:30 PM)PlyVal64 Kirjutas: [ -> ]Alumiinium tahab kohe AC/DC TIGi. Ja siis on ka siin lehel see 800-eurone sigaodav! Sellel on teoorias peal kõik vajaminevad optsioonid hobikorras igasuguste metallitöödega tegelemiseks.
See miskine türklaste aretis?
Olles mingeid töid teinud nii tigi kui plasmaga soovitan seda küll mitte tahta.
Esiteks plasmaga lõigata juba 5mm plekki on 45-50A vool paras.
Väiksema vooluga saab muidugi ka kuid selleks peab eriline kannatus olema ja tulemus on viisakalt ütelda kole sest lihtsalt ei suuda kätt nii aeglaselt liigutada.
Tigina on ta ka üsna kasutu sest alumiini keevitada ei saa vahelduvvoolu puudumise pärast ja musta metalli tigiga keevitada on üsna suur raiskamine argoonikulu ja aja mõttes.
Lisaks ei lugenud ma kuskilt tehnilistest andmetest välja mis meetodil toimub kaarleegi süütamine ja seega võiks eeldada, et kontaktsüütega mis rikub elektroodi otsa ära juba enne keevituse algust.
Samuti on plasmalõikuri jaoks puudu pilot arc klemm ja vaevalt see tagaküljel on kui kõik muud pistikud ees.
(29-03-2019, 12:30 PM)PlyVal64 Kirjutas: [ -> ]Alumiinium tahab kohe AC/DC TIGi. Ja siis on ka siin lehel see 800-eurone sigaodav! Sellel on teoorias peal kõik vajaminevad optsioonid hobikorras igasuguste metallitöödega tegelemiseks.

Pigem juba see järgmine mil on nupud reguleerimiseks.
See on arvatavasti vanem ja loodetavasti töökindlam lahendus ning seadistamine on kiire ja ülevaatlik.
Lisaks hinnavõit 150 eur samade funktsioonide pealt.
(29-03-2019, 12:50 PM)Walter Kirjutas: [ -> ]See miskine türklaste aretis?

Ma pakun välja, et see on immigrandist türklane Okan Balaban, kes on TÖÖTEGEMISEGA rikkaks saanud! Ka eduka toomisettevõtte loomine ja MÜÜK (mis eestlastele on võõrsõna...) on raske töö. Saksamaal on hea vaadata sidemeid ja arengut sellel kümnendil. 
Kuskohas neid füüsiliselt kokku pannakse, polegi oluline.
(29-03-2019, 11:50 AM)svenson Kirjutas: [ -> ] Mõne toote alt on näha ka eesti lippu ehk keegi oskab midagi öelda või soovitada?
Vaja on TIG alumiiniumi keevitada ja plasmaga natukene paksemat plekki lõigata.

TIG'ist ei tea midagi, odavaid olen proovinud, täielik pahn. Plasma on mul endal CUT70 ostetud. Ülimalt rahul, tegelikult ei oskakski elu ilma selleta ette enam kujutada. CUT 50 ei julge soovitada. Mida võimsam, seda parem. Ma lasen kõike enda omaga täie võimsusega. Kompressor sobib sinna taha suvaline 6 atine, õhukulu suht väike. Otsikud on odavad kui alist tellida. Eks neid kulub ka muidugi rohkem kui kvaliteetsetel riistadel, kuid see ei ole teab mis probleem. Plasma ise kolme faasiline.

https://www.ebay.de/itm/STAHLWERK-PLASMASCHNEIDER-CUT-70-D-Pilot-PLASMA-CUTTER-mit-25mm-Schneidleistung/201080897266?epid=1255819002&hash=item2ed15afef2:g:yigAAOSw02FcinTz


Minu omale lähevad sellised otsikud, praegu on kallid aga muidu langeb hind neil 70 juurde kuskil.
https://www.aliexpress.com/item/SG55-AG6...66189.html


Võlli läbimõõt 10cm. Lõigatud minu CUT70'ga

[attachment=74877]

[attachment=74878]

[attachment=74879]
mul stalwerk cut 60 ja lõiganud ka 20 mm ja rahul.kompressoriks kõlbab suvaline ehituspoe oma.tahab 6 atti mitte rohkem ja suurema survega streigib.
See võlli läbinärimine plasmaga on küll midagi uut sest tavaliselt lõigatakse üle 20mm pakse asju ikka gaasiga, kuid kui gaasi käepärast pole siis saab ka nii.
Mul oma aparaat annab 60A välja ja sellega oli hea lõigata kuni 6mm materjali cnc pingiga.
Lõikas muidugi ka 12mm aga siis oli kiirus väike ja keerulise kujuga detaili kus sein õhuke jõuab üles kuumutada ning siis kaldub lõikejoon sinnapoole kõrvale sest sinna on lihtsam minna.
Alumiiniumi keevitamisel aga on vaja üllatavalt suurt voolu ja seda eriti valatud ja väiksemate detailide keevitamisel kus väikse vooluga keevitades detail jõuab üle kuumeneda ja kuna alumiinium sulades värvi ei muuda kukub lihtsalt ootamatult detail kokku.
Näiteks sellise detaili keevitamisel oli 180A voolu.
Balanss oli 50%, Up ja Down slope ning pulse oli maha võetud et detaili võimalikult kiiresti keevitatud saaks.
https://static2.fotoalbum.ee/fotoalbum/4...96e14e.jpg
https://static2.fotoalbum.ee/fotoalbum/4...1951fc.jpg
Pole muidugi seda asja kuskilt õppinud vaid omal käel katsetanud ja seega kui midagi valesti on siis mitte tahtlikult.
Radika vanni näiteks hakkasin kunagi külge keevitama siis seal tegin selle vea et väikse vooluga ettevaatlikult ja tulemuseks olid joodisest lahtisulanud torud.
Mul stahlwerk elektrood. Nagu nad ise kuulutavad, et projekteeritud saksamaal aga sisu on puhas hiinlane. Omal kodus hobi korras kärab küll. Kui stahlwerkiga keevitada oskad, siis lincolniga lased nagu siidi. Kui aga ei tuöe lincolnigagi eriti välja, siis ära seda odavat hiinlast osta. Mehel peab olema mune, et hiinlase tujud ja voolu karakteristika selgeks teha... kui staklwerk keevitab 4mm elektroodiga 160amp, siis lincoln vajab selleks 90amp. Aga oma kodused ettevõtmised teeb kõik ära ja diy karaagesse kus pühapäeviti nokitakse polegi harjutamiseks rohkemat vaja kui raha pole nagu putru käes..
(30-03-2019, 10:41 AM)maisalup Kirjutas: [ -> ]... kui staklwerk keevitab 4mm elektroodiga 160amp, siis lincoln vajab selleks 90amp. 

Huvitav mis ampermeeter näitaks nende varraste juures tegelikuks tarbeks.
Oleks küll huvitav. Kas stahlwerkil tuleb vähem pauku välja kui number näitab või on lincolnil mingid süsteemid paremad kui hiinlasel? Samas miinimum ampri järgi täitsa võiks klappida lincolni ampritega. Stahlwerki puhul aga on ka amper suht maksimaalses mis ette nähtud sellele elektroodile...
Selline imelik vahe on sees, kust see tekib pole ise teadlik.
Kuna aga mõlemaga sai paraleelselt tööl ja kodus kasutada siis selline vahe jäi silma
 Kui üks keevitas siis teine sama ampriga juba lõikas metalli
Nagu ka varem olen siin kirjutanud -neid numbreid, mis nupu ümber on joonistatud ega ka displei peal kuvatud, ei maksa väga tõepähe võtta. Sest hiinlase numbrid need on, noh lihtsalt numbrid. Ühefaasilise inverterkeevituse väljatulevat voolu võib umbestäpselt hinnata sissemineva voolu tugevust ära mõõtes. 100 amprit välja tähendab 6 amprit sisse. 180 välja nõuab juba 18-20 amprit sisseminevat. Numbrid varieeruvad tootjate lõikes (ehk siis skeemi täiuslikkusest) ja mingid täpsusetalonid ei ole, aga umbestäpselt nad nii on. Täpsemalt saaks muidugi mõõta väljatulevale voolule ampermeetrit vahele ühendades, aga meie elu paremaks see ei muuda.
Aga siit koorub teadmine, kui teil tööl lincoln või muu elektroodkeevitus ning mõtlete, er see 120amp masin laseb nagu loom 4mm elektroodiga, siis sama töö tegemiseks hiinlast ostes peaks olema masin 180...200 amp. Siis saab sama töö tehtud
See võimsuste kõikumine eri tootjatel on nüüd selline asi, et seal on palju muutujaid ja eriti palju on neid veel ühefaasilistel suuremat voolu nõudvatel seadmetel.
Esiteks juba amprite mõõtmise metoodika võib olla erinev sest keevitamisel on suur vahe kas mõõdetakse tööpingel või alla selle ja niimoodi saadakse suurem näit.
Amprid on küll olemas, kuid pinge nii madal et keevitamisest ei ole juttugi ja paari voldise pingega kaarleek ei põle.
Väga suur probleem täisvõimsuse kättesaamiseks on veel võrgupinge mis jõuab reaalselt selle seadme pistikusse täiskoormuse juures.
Näiteks on sõbral Lincolni traatkeevitus ühefaasiline igasuguse automaatikaga ja see on küll suur pettumus sest üle 70% täisvõimsusest saab sellega keevitada ainult töökojas, kuhu tuleb sisse 3X50 A tööstusvool ja keevitusele on võetud oma toide otse peale voolumõõtjat ühelt faasilt jämeda juhtmega, kus on otsas korralik pistikupesa mis kannatab 50A voolu.
Kui nüüd sinna veel üks pikendusjuhe vahele panna või näiteks mina või tema kodus proovisime sellega keevitada ka normaalsete juhtmete otsas siis ei õnnestu saada lubatud voolu kätte sest pinge langeb juba peale 25A voolumõõtjat 225 voldini ja keevituse pistikust mõõtes 223 voldini ning siis teeb sellist asja, et paar sekundit keevitab kondensaatorite toel ja siis vool kukub ja enam sisse ei sulata vaid teeb kuhja peale.
Seega, kui ei taha eksperimenteerida siis ma soovitaks vältida igasuguseid keevitamise seadmeid mis tarbivad üle 12A voolu ja seda ühest faasist.
Kui muidugi väljaarvata täiesti tavaline loll trafokeevitus kus pole mingit elektroonikat ja siis ta keevitab ka nõnda et laes kustub pirn ära keevitamise ajal.
Lisaks veel,et DIGI keevitused lasevad voolu puudusel- (Mõtetute pikenduste otsas) tööks vajaliku suitsu välja.
mu stalwerkil nagu muid puudusi pole,aga digi tabloo mis ampreid näitab see paneb küll täitsa umbes,pote nupu järgi paned voolu paika ja saab lõigata.
hiina elektrod keevitus sellel lihtsalt potekas millel osuti näitab ampreid ja ragistab igal pool.pikalt lased nt 4mm elektrood siis võtab juba käpa kuumaks aga töötab perfekselt,ostetud osta.ee.
Kontrolli juhtmete (+ -) ristlõike ja pikkuse suhet ja ühendus kohti.
Lehti: 1 2