automoto.ee foorumid

Täisversioon: Uunikute Talveralli 2020 LÕPPTULEMUSED
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Lehti: 1 2
Nii, aeg on tänavusele Talverallile joon alla tõmmata.

Mina omalt poolt tänan kõiki osavõtjaid, pealtvaatajaid, võõrustajaid ja ka korralduses kaasa löönud inimesi. Üldse kõiki, kellele see mitte-eriti-talvine talvepäev meelde jäi ja korda läks. Minu jaoks oli see esimene kord Talveralli köögipoolel osaleda, selgeks sai see, et õppida on veel paljutki. Ei olnud enamikul korraldusmeeskonnast varasemaid kogemusi niivõrd mastaapse ürituse korraldamises ning paljud kohtunikudki said sõna otseses mõttes külma vette visatud. Ei kulgenud see üritus veatult, kuid üldjoontes saime vist vähemalt rahuldaval tasemel hakkama. Tehtud on hulk märkmeid, mida tulevikus silmas pidada ning millest õppida.


Võistlejate jaoks oli seekordne ristsõna paras pähkel. Levinuim eksimise koht oli muidugi kurikuulus KP7 ehk punamonument. Seda vastust leidsin lõunases vahekontrollis õigena vaid kahel korral. Erinevaid variante oli sinna kirjutatud väga palju, levinuimaks Mälestusmärk. Üks üsna kõrge koha saavutanud võistkond kirjutas sinna PÜHAMONUMENT. Esmapilgul lugesin selle õigeks, aga õnneks sain sabast kinni. Eks see oli koht, kus rajameistri poolt vint sai kõvasti peale keeratud. Väga paljude jaoks tekitasid segadust ka Kivikangrud, samuti Liivakell. Ka teadlikult pähklina ristsõnasse kirjutatud Kupitsa talu, varalahkunud kaasvõitleja mälestuseks ei osanud paljud leida. 

Ülejäänud vead olid tavapärased, GNSTAINDU25 jäi paljudele leidmatuks, linnukorterite lugemisel võeti arvesse ka dekoreeritud telliskivi ja Maaeluareng taandati maaparanduseks. Muide, enamiku neist vigadest tegime rajakontrolli käigus ka meie, kuid kolmekordse kontrolli peale saadi igale küsimusele vähemalt üks õige vastus.


Esikohaheitluses sai lisaks juba eespoolmainitud pühamonumendile määravaks hoopis täiesti selgelt mahaloetav vastus, SÕJASUVE asemel seisis ristsõnas SÜDASUVI.

Lisakatsetel näitasid kõrget taset Ladaklubi mehed, Martin võitis 3-st lisakatsest 2, Sander oli kõigil katsetel stabiilselt teine. Kõige kiirem tagurpidiants oli Toomas Hunt, kes sai selle eest nimekaimult ka rändkarika.

Rändkarikate jagamisel otsustasime seekord lähtuda sõiduki originaalsusest. Korduvalt ja täielikult ümberehitatud GAZ-69-d, millel passijärgsest sünniaastast pärineb vaid number ja ämber, liigitusid B-klassi, vanima sõiduki auhind läks seega Lõuna-Eestisse SEVCC esindajale Ivar Raidmäele. Ühtlasi palume vabandust ka autasustamisel tekkinud nimesegaduse eest.


Tulemuste tabeli täpsustuseks: Esialgsetes, ralliõhtul avaldatud tulemustes olid stardieelsed preemiapunktid karistuspunktidest lahutatud. Lõpptulemuste tabelis seisavad nad eraldi. Seetõttu võib esmapilgul lõppjärjestus tunduda ebaloogiline. Lisaks oli esialgsetes tulemustes väike kala LK3 tulemustega, seetõttu võivad lõplikud numbrid varasematest veidi erineda.


Tänan veelkord kõiki osavõtjaid, kohtume 20. Uunikute Talverallil!
Martti, nimedega lõpptulemuste autod on kuidagi Sul nihkesse läinud! 
Tikerpäe Aru'ga, Aru Viesega ja Kotkas Luigega. Siis Parv Rätseppaga, Aljaste Kukkega, siis Tikk, Arus, Tamm, Niibo, Maripuu ja Ojasoo täitsa sassis värk Big Grin Edasi vist on mälu järgi õige?
Edit: lõpp ka täitsa sassis.
(26-02-2020, 00:39 AM)PlyVal64 Kirjutas: [ -> ]Martti, nimedega lõpptulemuste autod on kuidagi Sul nihkesse läinud! 
Tikerpäe Aru'ga, Aru Viesega ja Kotkas Luigega. Siis Parv Rätseppaga, Aljaste Kukkega, siis Tikk, Arus, Tamm, Niibo, Maripuu ja Ojasoo täitsa sassis värk Big Grin Edasi vist on mälu järgi õige?
Exceli kurivaim. Kohe teen korda. Kosmeetiline tõrge.

EDIT: Tehtud.
Siin on OAKP-1 ja OAKP-3 ajad koos pildidega.
Pildid tohib kasutada. Kui keegi tahab Hi-Res, leiab minu aadress ja kirjutab maili. 

http://unic.didyk.eu/talveralli2020/index.html

Ja eelmised arhiivid: http://unic.didyk.eu[url=http://unic.didyk.eu/talveralli2020/index.html][/url]
OAKP1 kulgevad rallitajaid piltidel suunaga paremale. Alates 9:59 kulgevad kõik ülejäänud rallitajad suunaga vasakule samas minutis 9:59. Nii oli. Tegelt ka. 
Kui juhendis käib jutt täisminutitest, siis kuidas käib rehnut OAKP1-s ? Autod saabuvad samas minutis ja saavad strafnuid sama palju, kuigi stardivad minutise vahega ?

Veel näiteid: nr: 28 start 8:57 oakp 9:43  rajal 46 min, nr: 36 start 8:37 oakp 9:21 rajal 44min, aga tabelis mõlemad nullis ? 
samas nr 944 on rajal 40min ja saab 12 punni ?
Milline oli see aasta OAKP karistuse põhimõte? Ikka 1min varem 10p ja 1min hiljem 1p?
(26-02-2020, 09:12 AM)Maku Kirjutas: [ -> ]Milline oli see aasta OAKP karistuse põhimõte? Ikka 1min varem 10p ja 1min hiljem 1p?

OAKP-sid oli viimastel aastatel arvestatud 1min=1p mõlemas suunas. Kunagi ammu oli vist 10p varemjõudmine ja 1p hiljem.

Minu arvates ei tundunud kumbki päris õige. Sel aastal arvestasin 3p varemjõudmise minu eest, 1p hilinemise eest. See kõik on ka juhendis kirjas.
Kas oleks võimalik saada lõpptulemuse sorteeritult punktide järgi ka?
(26-02-2020, 03:47 AM)spitfire Kirjutas: [ -> ]OAKP1 kulgevad rallitajaid piltidel suunaga paremale. Alates 9:59 kulgevad kõik ülejäänud rallitajad suunaga vasakule samas minutis 9:59. Nii oli. Tegelt ka. 
Kui juhendis käib jutt täisminutitest, siis kuidas käib rehnut OAKP1-s ? Autod saabuvad samas minutis ja saavad strafnuid sama palju, kuigi stardivad minutise vahega ?

Veel näiteid: nr: 28 start 8:57 oakp 9:43  rajal 46 min, nr: 36 start 8:37 oakp 9:21 rajal 44min, aga tabelis mõlemad nullis ? 
samas nr 944 on rajal 40min ja saab 12 punni ?

Minule antud tabelis on 28 OAKP1 ajaks 9:42, 36 ajaks 9:22. 
Kahjuks ei oska kommenteerida, miks need ajad galeriis toodud aegadest erinevad. Võibolla Sergei oskab.
(26-02-2020, 10:10 AM)nymmik Kirjutas: [ -> ]Kas oleks võimalik saada lõpptulemuse sorteeritult punktide järgi ka?

Ole lahke.
Mina ei saa nendest tulemustest kohe mitte kuidagi aru, lõppulemuste tabelis olem 68 kohal ja punkti tabelis 25 kohal

Meeskond nr10

Kas siis punktide järgi lõpputulemust ei tekigi?

NB! mul ei ole mingit tähtust kus paiknen, lihtsalt aru tahaks saada mis loogika on mängus
Mis kuradi HALA see jälle lahti on läinud??? 
Läbitud KP'de arv on alati olnud tulemuste aluseks! Vale vastus - läbimata rada! Seekord oli ÜKS absoluutselt õige Ristsõna ka aga tiim nr.113 ei olud KOHESELT vastuseid Ristsõnasse kandnud, mida kontrolliti lõunapausil. Kogu ooper - taga lõpus!
Seda rõhutas ka Kaspar teles: Ristõna lahendus on kõige aluseks! Turisti-klassi sõidul see nii on ja nii jääb. Kolm korda olen teinud Sport-klassi, kus ei ole Ristsõna olnud aga seekord ju sellist klassi polnud? 
Mis ja kuidas on 20.Talveraalli ehk siis Suur Juubel järgmine veebruar, see paistab! Et kutsume soomlased ja lätlased ja maksame EALi röövlibandele 100K€??? Sest teeme rahvusvahelist autosporti selle ehedas mõistes? 

Aga nüüd Ristsõna.[attachment=80452]

Peamised komistuskivid on kõigile ju teada: 
KP1 Liivakella kujuline oli installatsiooni keskne objekt, segamiseks oli seal sees veel ka käsi näitamas näpuga taevasse. 

KP2 Kivikangur on selliste kividest kuhjatiste pärimuslik nimetus. Lihtsalt nii on. 

KP7 Punamonument. Kui teete selle sõnaga otsingu, saate aru miks oli selline küsimsu Big Grin Näiteks kasvõi selline lehekülg Rakvere kandi asjadest. Küsimuses oli ju sees kaudne eitus ehk see, mida Teie enamasti vastuseks kirjutasite, on meile eestlastele ju vastik! Mis kuradi mälestus - paamjatnik??? Jälk punase terrori meenutus mahapõletatud Mulgi talude ja Siberisse küüditatud kulakute näol... Monument sõnast monumentaalne - see punaste kuritegelik jälkus on ju siiani tunda ja ka rajalt näha. 

KP21 Kaksümmned viis korterit ehk linnupesa avaust oli, üks oli silikaattellis, kuhu ju ei saa sisse elama minna Wink 

KP25 Mäe post. Loogika sama, mis KP19 elektrikaabliga: kaabel jookseb rahvakeeli ja post käib. 

Muid süsteemsemaid vigu ei väga ei leidnud. 
Iseendale oli kõige harivamaks küsimuseks alles teisel korral leitud KP14 ja ovaalne sinivalge silt. Tegime peatuse ja läklsime uurima ja leidsime ülilahedast kohast räästa alt ju küsimuse! Aga mida see siis tähendab??? 
GNST Aindu 25 mis siis kokku tähendab  Gagarini Nimelise SovhoosTehnikumi Aindu küla Klaassepa kõrts oli 25 maja postiljonide, miilitsa ja punavägede tarbeks. 

Kivi kivi otsa, üldse oli ristine ja kivine ralli ju!!! Big Grin KP23 ja Karl Ristikivi luuletus, mis tuli ka alles teisel ringil sest oli tsipa kitsal kohal inimeste koduväravas lumise talve jaoks. Enamus teab seda ka Ummamuudu teise hitina aga palju varem, "minu nooruses", tegi sellest imeilusast luuletusest esimese laulu hoopis Tõnu Tepandi. Ma pean tunnistama, et ma naudin mõlemaid - nad on lihtsalt nii head! 
Ei olegi mingit hala Big Grin
Ma ei pretendeerigi 100% õigele ristsõnale kuna ma ei suuda kõike mõelda nagu .... Sest selle PUNAMONUMENDI juures oli väga palju asju, mis oleksid võinud olla: välipeldik, tööriistakuur, surnuaed jne jne. Ei ole omandanud selgeltnägijate tuleproovi võtteid veel Smile

Aga kuna sisemuselt sai sõidetud ajas ja üldiselt RS läks ka kenasti, siis enda jaoks on tähtis "sport klass" tulemus. aga see on minu enda jaoks.

AvtoVAZ tehasetiim noppis siin kõik punktid ja läänetehnika peab täiustama veermiku ja vedrustust veel Wink

[attachment=80453]

Täna on paras ilm minna õhtul trenni tegema. Näeme rajal RSK!
A rega juba jonni pärast Soomes: hinnakiri. (72 euri võistlus). Sommid olid ju kenasti kohal Smile
(26-02-2020, 12:42 PM)spitfire Kirjutas: [ -> ]A rega juba jonni pärast Soomes: hinnakiri. (72 euri võistlus). Sommid olid ju kenasti kohal Smile
Sama keiss on isegi purjeka regamisega  Big Grin ja veepeal asjade korraldusega. 

Rõõmu teeb, et Tallink vihastas ja see võiks olla praegu meie võimalus, olles aastast 1998 ehk esimesest Saku Safarist alates EALi vastased Wink Seda bandet pole lihtsalt mitte kunagi vaja olnud!
Aga miks võimalus: tiir Soomes sealse AKK's reganisega ja öine pidu laevas on ju ennegi teemaks olnud! Kusjuures ei pruugi üldse kallim tulla, kui ikka korralikke härrasmeeste kohti tahta kasutada! Täna kohe ette Tallinkilt rahaliselt hea diil ja EALi "lisa näidispoomine", sest UTR oma osalejaskonna arvuga on siiski autospordis suurürituse mõõtkavas asi. Tahame või ei...
(26-02-2020, 10:03 AM)zazik Kirjutas: [ -> ]
(26-02-2020, 09:12 AM)Maku Kirjutas: [ -> ]Milline oli see aasta OAKP karistuse põhimõte? Ikka 1min varem 10p ja 1min hiljem 1p?

OAKP-sid oli viimastel aastatel arvestatud 1min=1p mõlemas suunas. Kunagi ammu oli vist 10p varemjõudmine ja 1p hiljem.

Minu arvates ei tundunud kumbki päris õige. Sel aastal arvestasin 3p varemjõudmise minu eest, 1p hilinemise eest. See kõik on ka juhendis kirjas.
Eelmine aasta minumäletamist mööda sain küll pool tundi varem Priidu juurde bussipeatuseputkasse astudes -290 kirja
(26-02-2020, 15:43 PM)Mart Laanelepp Kirjutas: [ -> ]
(26-02-2020, 10:03 AM)zazik Kirjutas: [ -> ]
(26-02-2020, 09:12 AM)Maku Kirjutas: [ -> ]Milline oli see aasta OAKP karistuse põhimõte? Ikka 1min varem 10p ja 1min hiljem 1p?

OAKP-sid oli viimastel aastatel arvestatud 1min=1p mõlemas suunas. Kunagi ammu oli vist 10p varemjõudmine ja 1p hiljem.

Minu arvates ei tundunud kumbki päris õige. Sel aastal arvestasin 3p varemjõudmise minu eest, 1p hilinemise eest. See kõik on ka juhendis kirjas.
Eelmine aasta minumäletamist mööda sain küll pool tundi varem Priidu juurde bussipeatuseputkasse astudes -290 kirja


Eelmise aasta tulemusi ei oska kommenteerida, ise olin tollal võistleja. Juhendis oli igatahes kirjas mõlemas suunas 1p.
Leidsin ka autost mälukaardi mingite piltidega. https://photos.app.goo.gl/U4XAQZS7hZ783AKd8

Vabandused neile, kes ennelõunasel ajal mind nähes krampi läksid ja hoo maha võtsid. Ma ei olnud SAKP, samuti ei olnud ma teadlik marsruudist ega legendist. Alles õhtul sain teada, et seisin kohas, kus legendis oli kirjas, et "parema käe reegel, anna teed" Big Grin Õhtusel ajal Kurgjal aga läks juba viimaseid autosid oodates pimedaks.
Ja üldse - päev läbi sadas horisontaalset vihma ja läbi kilekoti ei ole eriti tore pildistada.  

Kahjuks sel korral ise osaleda ei õnnestunud ja mõnes mõttes on ka hea meel, et autot lõhkuma ei pidanud. Püüan järgmisel rallil ikka jälle rivis olla Smile
[attachment=80778]Üks väike võlgnevus veel vaja ära õiendada. Nimelt siis klubide paremusjärjestus.

Tulemuste arvustamisel võeti arvesse iga klubi esindajate 2 parimat tulemust, iga ekipaaž võis soovi korral esindada kuni 2 klubi. Vaid ühe esindajaga klubide 2. tulemust loeti võrdseks hoomamatult suure arvuga, s.t. eelise said mitme esindajaga klubid.
(26-02-2020, 12:08 PM)PlyVal64 Kirjutas: [ -> ]KP2 Kivikangur on selliste kividest kuhjatiste pärimuslik nimetus. Lihtsalt nii on.

Ähmaselt justkui mäletaks, et nii kirjutasimegi, aga pärast lõunapausi oli see ikkagi valeks märgitud. Muidugi võis käekiri ebastandardne või kääne vale või tont teab mis veel olla.
Lehti: 1 2