automoto.ee foorumid

Täisversioon: KÜSIMUSED, mis oma teemat ei vääri (osa 3)
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
(15-09-2020, 12:39 PM)Aare R. Kirjutas: [ -> ]Seda ma üritasin ka naisele selgitada, et praeguse külmiku kursiga pole tegelt värvi üdse mingit vahet ja et kui kahepoolne panna risti aknaga, peaks valgus mööda korstna pinda nii ehk naa edasi jooksma.
ma ostaks selle järgi, et mis värvi on muu köögitehnika. värvide virr-varr ei ole kena.
Kes on majas peremees  Big Grin
(15-09-2020, 19:24 PM)linnuke Kirjutas: [ -> ]Kes on majas peremees  Big Grin
Küsimus-kes on köögis ``peremees``?
Vaja kastiga maasturit hinnas umbestäpselt 6000 eurot. Auto ei hakka igapäevaselt tööle, kuid on siiski tööloom, ehk et kapoti all võiks olla ka rohkem, kui ainult nahksisu liigutamiseks vaja on.
Aga endal puuduvad igasugused kogemused nende autodega. Mis margist/mudelist eemale hoida ja mida võiks võtta. Valik päris kirju.
(15-09-2020, 20:49 PM)Jahimees Kirjutas: [ -> ]Vaja kastiga maasturit hinnas umbestäpselt 6000 eurot. Auto ei hakka igapäevaselt tööle, kuid on siiski tööloom, ehk et kapoti all võiks olla ka rohkem, kui ainult nahksisu liigutamiseks vaja on.
Aga endal puuduvad igasugused kogemused nende autodega. Mis margist/mudelist eemale hoida ja mida võiks võtta. Valik päris kirju.

Seal arutelu markide ja mudelite kohta küllaldaselt:
https://forum.4x4.ee/
Kasutajanimi eeldab vast,et veoauto ei lähe kohe mitte.
(15-09-2020, 21:48 PM)maisalup Kirjutas: [ -> ]Kas miskine kastiga kaubiku laadne asi ei sobi? 6000 eest saab juba päris kobedaid ja kallutava kastiga ka vahest Wink
https://www.kuldnebors.ee/search/soidukid/pakiautod-ja-vaikebussid/iveco-daily-35-10-2-8-diisel-76-kw-99/search.mec?pob_post_id=83869960&pob_action=show_post&pob_cat_id=10696&pob_browser_offset=0&pob_view_language_id=et&search_X_cat_ids=10696&search_O_string=Veok

4x4 maastikuveokas olemas, kuid sellega on pika otsa sõitmine ebaotstarbekas.
See maastur hakkaks taastama saarel olevat suvekodu ja vedama paati.
(15-09-2020, 22:08 PM)Jahimees Kirjutas: [ -> ]
(15-09-2020, 21:48 PM)maisalup Kirjutas: [ -> ]Kas miskine kastiga kaubiku laadne asi ei sobi? 6000 eest saab juba päris kobedaid ja kallutava kastiga ka vahest Wink
https://www.kuldnebors.ee/search/soidukid/pakiautod-ja-vaikebussid/iveco-daily-35-10-2-8-diisel-76-kw-99/search.mec?pob_post_id=83869960&pob_action=show_post&pob_cat_id=10696&pob_browser_offset=0&pob_view_language_id=et&search_X_cat_ids=10696&search_O_string=Veok

4x4 maastikuveokas olemas, kuid sellega on pika otsa sõitmine ebaotstarbekas.
See maastur hakkaks taastama saarel olevat suvekodu ja vedama paati.
Jääb küsimus, kui palju sul reaalselt on vaja 4vedu ja aeglustiga käigukasti, vahest piisab ka tagaveost või esiveost, sest sellisele ivecole mahub ikka rohkem pikka kraami kasti kui maasturile, igasugused uuemad peugeotid ja renaultid on ökonoomsemad sõita ka kui maasturid.
Mina ise valisin 4motion T5 kaubiku majaehituseks ja ega ei suuda paremat asja ette kujutadagi. Haagist mul kuni 2 tonni vedada ja selleks sobib üsna hästi seni kuni pikalt maastikul ei manööverda. Lubatud 2500kg. Aga kuudi mahtuvus võrreldes kastikaga on kõige muljetavaldavam. Kastika valiku osas 4x4 foorumist ilmselt leiab mitmeid teemasid juba.
(15-09-2020, 17:46 PM)Meelis2 Kirjutas: [ -> ]Kuna suurem puutöö jälle ees siis mõtlesin et võtan ühe suurema käsiketassae lisaks. Kuna eelmine Makita on oma 7 aasta jooksul piisavalt vatti saanud otsustasin sama margi kasuks. Tegin kodutöö ära ja leidsin suurest ehitusmaterjalide poeketist 65 mm lõikesügavusega ketassae 92,99 euriga. Kappan täna poodi, seal sama saag letis mingi 96 või 99 euri. Ok, läheb kaubaks. Kassas lüüakse ette hind 146 euro kanti. Tegin kassaneiule silma et seinapeal oli küll nagu teine hind. Piiga jooksis vaatama ja tuli hinnasildiga tagasi, vabandas ette ja taha ja lõi mu kola  uuesti sisse, ise veel kommenteerides kuipalju ma nüüd odavamalt sain. Autos vaatan uuesti tsekki ja mis ma näen- sae hind 109 euri.
Ootasin siis autos kuni noorik oma lillekoormaga kah poest välja tuleks ja siis hakkas silma kuidas enam-vähem kõik järgmised poekülastajad jäid ukse juures seisma ja uurisid kassatsekke. Paistab et nende hiigelsuurte iganädalaste allahindlustega ei saa enam vist keegi aru kui palju mingi asi tegelikult maksab....
Ilmselt on tegu K-Rauta nimelise poega  Big Grin Mul on seal samamoodi olnud et vaatasin letis 5 Ah Ryobi aku kollase sildiga 99 eur, kassas löödi hinnaks midagi 150 kanti. Seal poes on alati mõistlikum kaubaga enne kassat erakliendihalduri juurest läbi käia ja saab ka need "soodushinnad" millele kampaania ajal lisasoodustused ei kehti soodsamaks muudetud. Mille jaoks sellist tsirkust korraldada vaja on jääb muidugi arusaamatuks.
Ajast mil Gediminased selle K-asutuse üle võtsid toimub seal hindadega pidevalt anomaaliaid. Lood jõuavad vaikselt ka Tarbijakaitsesse ja meediasse.
Antud juhul tegemist teise nõrga bee ketiga Wink
Aga paistab et süsteem kõigil ühesugune.
(16-09-2020, 13:37 PM)Meelis2 Kirjutas: [ -> ]Antud juhul  tegemist teise nõrga bee ketiga Wink
Aga paistab et süsteem kõigil ühesugune.

Selles nõrga B-ga ketis on see värk, et riiulites suurelt olevad hinnad kehtivad ainult kliendikaardiga. Ilma M-klubisse kuulumata kehtivad väikses kirjas toodud numbrid. Vähemalt mina olen nii aru saanud.
huiavad nad kõik ilmselt, ise sain viimati järvel uues abc-s taha väikse pesuriga.
Kui korraga rohkem asju võtad (ja suures poes tihti nii läheb), siis ei pane tähele enne kui ükskord tsekki vaatad.

Espak on seni mul pluss-nimekirjas veel, seal on tohutult tüütu logistiline pool vaid.
Ja bauhaus, kus tundub saksa ordnung ikka peale jäävat.

Varsti saab tallinnas espaki kõrval depo valmis, aga sellesse mul suurt usku pole, valmiera oma oli paras magaziin 3XL

Aga sama kaupmehe e-pood vs päris pood on tihtipeale täiesti omaette maailm (mingil arusaamatul põhjusel)
Esimest korda elus ostsin mineva nädal bauhofi e-poest ühe asja, sügav kahtlus oli kohe hinges ja täna tuligi sõnum, et sorri, hilineb nädal aega. Ehk müüakse ilmselt pilte ja kui keegi reaalselt ostab, hakatakse vaatama, kust asja saab.
Kusjuures ka minu jaoks, kui vaja näiteks Makita kola osta, on esimene valik Espak. Hea näide- kui palju seda kellegi vaja on- Makita BT akuraadio ostsin juba talvel kliendikaardihinnaga 109€, viimati oli K-poes soodukas minu meelest 149, B-poe superhind oli vist 159 ja E-ABC-s oli vapsee kirves minu meelest.
Kuigi näiteks akuhekilõikuri sain hoopis B-poest.
Kahju, et Bauhausi Pärnus pole- oleks huvitav teada, mis seal oleks.
Espaki puhul tasub kirja panna, et millise linna kauplusest jutt.
Viljandi oma - väga hea. Tartu oma. No ei tõmba.
Makita asju tasub passida makservist ja wometost. Aga kui peale passida, võib suvaline kett muidugi ÜHE konkreetse asja odavamalt ära müüa. Kehtib ka muude toodete puhul peale makita. Sest muude asjade pealt nad loodavad jälle selle tasa koorida.
No kui ühte konkreetset (makita) asja on vaja, siis tasub internet kammimist. Kui ehituspoodi minna siis pigem espak. See majade vahele jaotumine on tüütu, samamoodi on tüütu, et ühte segukotti pead samamoodi laos järjekorras ootama, nagu tervet alust. Aga vähemalt ei ole nad limonaadi müügile üle läinud, nagu mõni teine suur kett ja mõnes osakonnas on ka pädevaid müüjaid, kes oma kaupa tunnevad. Teinekord juhtub isegi, et siniste juustega tüdruk kassas naeratab Big Grin

Edit - minu kogemus on Tallinna espakiga.
espak on ehitusmaterjalide kauplus.
ehk olemuslikult normaalne pood.
b ja k ja ... on nännipoed kus muu pahna vahel ka mõni ehituse teemaline asi müügil.
K-rauta kiituseks peab ütlema et vähemalt Rakveres töötavad seal küll väga asjalikud näitsikud. Ükspuha mis küsimusega kellegi poole pöördud saad vastuse või otsitakse vastus. Viimati kui ülafreesi ostsin tekkis küsimus otsiku võlli mõõdus kuna karbil oli 2 mõõtu: 6/8.Tüdruk vaatas enne arvutist, kui sealt selgust ei saanud võttis nihkmõõdiku, katkus karbi lahti ja tuvastas et kasutada saab mõlemat mõõtu kuna kaasas on vastav adapter. Ja nii on olnud ka teiste ostudega. Minu poolt 5+ klienditeenindusele.