automoto.ee foorumid

Täisversioon: KÜSIMUSED, mis oma teemat ei vääri (osa 3)
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
On ˇtelefoniputkaˇ Liebherr. Mida kõike temaga tehtud pole. Ulakad lapsed kündmise asemel kaevasid sellega kartulimaa läbi. Postvundamendi aukude puurimiseks sai metsakäru pöördpea otsa riputatud, paarist külvikukettast spiraal tehtud. Vana õunapuu välja juuritud jne.
(10-03-2021, 18:13 PM)diesel Kirjutas: [ -> ]pildid pole jälle avalikud

(10-03-2021, 18:32 PM)vant Kirjutas: [ -> ]See jutt, et rendi omamise asemel... no ei ole alati vaimu peal ja mõnda asja tahaks pikalt nikerdada. Haigeks maksad ennast selle rendiga. 

Kas nüüd on?
------------------------------------------------------
Suurusjärk 7-8 tuhat, et kasutada mõned korrad??? No siis pigem traktor ja sinna taha kaevekopp!!! Siin on küll Avant 520 ja tema kopp aga sama asi traktori sabas teeb sama töö ära Big Grin Muidugi oli ta nikats aga trasside kraavid ja mereääre tee alla truubid kaevas lõdvalt ära. Ikka rohkem jõudu kui Inimesel ja kiirem ka Wink Ma olen ka vähe tummisema Bransoni sabas koppa proovinud, töötab küll ja see kaevas miski 2,5 peale äkki?  
Jälle universaalsuse küsimus! Eeslaaduriga väiketraktor ja taga kaevekopp kokku on ju kordi otstarbekam??? Ja egas need trakatsi haakesse kaevekopad on samasugune Hiina värk, ainult et odavam. Sest kui tuleb tahtmine ja vaim päriselt ja suuremalt tööd teha, tuleb ikka õige asi lasta kohale tuua Big Grin 

Edit: leidsin ühe poolakate reaalse töö video ka, seal küll vähe asisem ja kindlasti ka kallim kaevur sabas aga üldpilt trakatsist, selle rehvidest ja töövõimest on olemas. Seal käib siis vundamendi isoleerimine. 
rav 2,2d,mõnedesse silindritesse satub õli,aga kust?klapisääre tihend?talvel -15 ei tahtnud enam käima minna ja tuvastasin 3 utiilset küünalt,küünlad olid õlised ja täna ülevaatusel oli ka tahmasisaldus suur,ilmselt sõitsin ka pisut vähe 3 käik ja 90 ja ei põletanud puhtaks.
Ega ma ei viitsi vaielda. Lähtun oma arusaamadest ja vajadustest. Minul on vaja oma "riigitöö" ära teha, omal kraavid puhastada, võsa lõigata, õue kujundada, lund lükata, kraavikallast niita jne. Selleks kõigeks on 2,7 t roomik võimeline. Keeruline on ennast panna teiste olukorda ja sealt pinnalt täpset nõu anda. Lihtsalt mingil määral masinamehena arvan end natuke rohkem asjadest teadvat kui kord renditehnikat pruukinu.
(10-03-2021, 12:03 PM)ronny25 Kirjutas: [ -> ]Mina ostsin samal põhjusel omale jumzi. Vaja tiigitagune hunnik likvideerida, maja ümber vundamenti soojustada, drenaazi kaevata ja üldse on krunt jube kuumaastik. Jumz tundus kõige mõistlikum valik, see suudab vähemalt kände ka välja kaevata, tonnise miniekskavaatoriga ei tee kännuga midagi, kuna massi pole. Jumzi saab hiljem sama raha eest maha ka müüa...
kõige mõtekam vast mingi t-25 või 40 ja sellele kopp taha sebida.mul 25 ja kodukootud metsatõstuk/kopp/kraana taga ja sügise sai hulga võsa juuritud.suurema kännu ümbert kaevad lahti juured saed läbi ja kui ikka tulla ei taha siis 66 vints sappa ja vajadusel läbi ploki ja kõik tööd saavad tehtud.kevadel hakkan septikut vahetama,ise kaevan vanad kaevurõngad lahti,vints taha tõmbab august välja ja kaasaegne asemele.
veidi on kogemust rippesse käivate koppadega.
ply viimases videos on näha põhiline probleem.
iga poole meetri tagant tõstad jalad maast lahti,
ronid pukist maha ja kabiini, kun üles, nõks edasi
ja samad liigutused teisipidi.
teine häda on massi puudumine. kun ja tugijalad
ei hoia asja paigal kui veidigi tihkem pinnas ette
satub. kehval juhul tõmbab jalad kõveraks.

parem alternatiiv on siingi foorumis korduvalt
läbi käinud sõiduka haakes veetav sarnane kopp,
mis ennast kopa abil ise liigutab ja jalad kaeve
suunale vastu maa sisse vajutab.
alul küsitud lintidega putkast on kehvem tera
puudumise tõttu. vedela mätta sisse vajub ka varem.
mu naabrimees müüb neid ämblikuid Cool
https://www.pytitalu.ee/tootekategooria/...rid-kopad/
Palju seda töötegemise aega üle jääb kui kaheistmelisel taguotsa hõõruda. Ämbliku sarnase tõin omale sügisel, ise nimetan teist küll mootoriga labidaks. Olemas ka päris mitme aastane kogemus Jumstükiga, ei anna neid asju kuidagi võrrelda. Alul tundub see motolabidas jama olevat, eriti liikumine, aga harjub ja polegi kõige hullem. Kui on vähe ruumi ja vähe liikumist, siis igasugusest rippes olevast etem. Kindlasti stabiilsem kõiksugustest telefoniputkadest. Häirib ainult väike masti liikuvus - 130 kraadi ja olematu kliirens. Pikemat maad saab mõne iseliikuja järel läbida, kas kopp haakerauale või käru kasti.
(10-03-2021, 21:48 PM)diesel Kirjutas: [ -> ]veidi on kogemust rippesse käivate koppadega.
ply viimases videos on näha põhiline probleem.
iga poole meetri tagant tõstad jalad maast lahti,
ronid pukist maha ja kabiini, kun üles, nõks edasi
ja samad liigutused teisipidi.
teine häda on massi puudumine. kun ja tugijalad
ei hoia asja paigal kui veidigi tihkem pinnas ette
satub. kehval juhul tõmbab jalad kõveraks.
kuna mul kodukootud siis istun traktori taburetil ja tuleb ennast lihtsalt ümber keerata.

asi ei püsi paigal kui kõva pinnas all nt kaevad kruus tee peal truupi,aga pisut pehmem pinnas kus käpad pisutki maase vajuvad ei ole nagu seda muret.aastaid tagasi sai drenaazi tehtud ja jäi pooleli ja kraavi lahti,muld oli juba mätas ja mullu kevadel kopaga kihvadega kraapisin valli pehmeks ja kraav kinni kenasti ja teepeallt kraav sisse ja toru maase ja kohe uuesti kinni tagasi.ehk kõik tööd saab siiski tehtud ise teenust sisse ostmata.
(10-03-2021, 21:48 PM)diesel Kirjutas: [ -> ]veidi on kogemust rippesse käivate koppadega. ply viimases videos on näha põhiline probleem. iga poole meetri tagant tõstad jalad maast lahti, ronid pukist maha ja kabiini, kun üles, nõks edasi ja samad liigutused teisipidi.
Nõus, too poolaka riistapuu on pisut tüütu aga selgelt võimsam kui need ämblik-nöktasid. Seal on ju miski 60 cm kopp küljes ja kaevab, mitte ei "planeeri"! Kusjuures ma ei oska arvata, kuskohast on need ajalooliselt pärit??? Need väga vanad pole kuigi USAs ol inende muruniiduk-traktoritele mingeid sarnaseidasju väga ammu olemas, Euroopas on need suhteliselt uuemad asjad.  
Igastahes Avant ei vaja mitte midagi muud kui masti tõstmist ja tagurdamist juhi kohalt liikumata. Ja vägagi "mõnus" oli kaevata, kuigi...
TEOORIAS võiks ja traktor suuta asja kas haakerauaga tõsta ja sii0s tänane MOODNE hüdroveoga asi nupuliigutusega tagurdada. Rääkida, et pole kaalu??? Trakats + rippekskavaator + juht seal otsas kaaluvad tonni kindlasti kokku. Ning kaevamisel pole mitte oluline puhaskaal vaid jõuõla pikkus masti alumise võlli ja raskuskesme vahel. Merenduses GZ. 

Aga mis häda nende ämblikega vs too video KOHE on??? Ei saa seina äärde kaevama! Panid tähele et tegu oli PÄRIS kopp-laaduri kaeveseadme mikroversiooniga, kus ka kaeveorgan on liigutatav ja jalad ei lähe traktori laiusest välja??? Jälle paugutad, SISUSSE süüvimata! Nüüd vinguda, et juht peab maha ronima on sama mõttetu, kui vinguda tava kopp-laqaduril, et pead ennast istmega ringi keerama - näe spetsvarustsuega metsaveduk-trakatsitel on ju lisaroolike ja operaator ei pea midagi tegema... Hädaldada võiks kaevesügavuse üle jne aga kuhu kurat on hobikorras koduõuel vajadus üle 150 cm sügavale minna??? Siis ongi suur renditehnika. 

Neid kaeveseadmeid on siin rohkem ka, on laiali tugijalgadega kui pärisasju.  See konkreetne maksab 3600 eurot. Jah, ei pöörle 360 kraadi aga on selge, et jõuab tööd teha. Päris tööd PÄRIS suures firmas, raha teenida!
Enne paukumist võiks vähe ringi käia ja vaadata, millega tegelikult päris firmad päris töid teevad Smile
foorum hakkab väga vastu täna, ei lase kuidagi tsiteerida.
igatahes alljärgnev jutt on mõeldud
ply fraasile: "...Jälle paugutad, SISUSSE süüvimata!..."

ma paluksin selle väite kohta täpsustust.
loen üldjuhul postitusi hoolega. antud videot-postitust
vaatasin-lugesin kohe mitu korda ja vastasin ilma emotsioonide või
pe..setundeta, puhtalt kogemusest.
mis minu postituses oli paugutamine ja mida ma sisus tähele ei pannud?