automoto.ee foorumid

Täisversioon: Toetagem Audru ringrada
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Lehti: 1 2
Sõbralikus tikutaku-foorumis kirjutas ksf! peep:

"Pärnu raja ümber on viimasel ajal hakanud tiirlema pahalased kes on äsja sinna lähedale elamise soetanud ja nüüd nõuavad raja sulgemist. Neid siiralt üllatab, et rajalt kostub müra. Ühtegi normi müra ei ületa aga keda see huvitab kui ainus “kompromiss” on koht sulgeda. Ühesõnaga kõik saavad aru mis teha vaja ! [Pilt: wink.gif]

https://petitsioon.ee/paastame-audru-ringraja

"
Ühinegem. Samas on näha ka piinatud lumehelbekeste petitsiooni ringraja sulgemise asjus. Sinna võite oma arvamusi kirjutada Wink
vaatasin mõlemat ja lugesin kommentaare 
ei jäänud muud üle kui oma toetus kirja panna - ikka säilimiseks.
Aitäh toetava petitsiooni loojale.

Samas... Rolleyes
Olles ise suure maantee ääres, siis jah, ajuti keedab ikka korralikult üle, kui vaiksel hetkel mõni idioot oma "vabadust" realiseerides summutita võrri rutskat põhja wäänates mu oimetuks taob. Et selles mõttes ma võin inimesena aru saada ringrajavastastest, aga sealjuures ei tasuks ikka fakte väänata: ringrada on seal olnud ikka väga kaua ning rääkida aastast 2013, kui sealne tegevus sai enam-vähem kultuursed piirid, on väga tobe. Üldiselt kehtib meil öörahu alates 23:00 ja ma ei usu, et ringrajal sellest hiljem kaugelekostvaid aktiviteete kuigi tihti harrastatakse.

Ning üleüldse käib mulle rämedalt maksa pihta, kui mingid värskelt kogukonda kolinud hakkavad aastakümneid toiminud kokkuleppeid jõuga väänama, kuna "neil on kaaa õigused".
Hääl kirjas. Ma ikka tihti mõtlen selle peale, et Eestimaa on põldu täis, kuhu oma putka ehitada. Aga ikka ehitatakse sinna kus midagi ei sobi ja pärast peab virisema. Rääkimata sellest, et ma väga ei mõista seda põllale kolimist nii või teisiti. Smile
Saan samuti aru inimeste pahameelest, aga nii debiilselt põikpäiseks ei tohiks ikkagi muutuda, et kõige keelustamist nõuda.
Piltidelt on näha, et rajatisele on ühte ossa tekitatud viimaste aastate jooksul miskine plank. See plank on äärmiselt vale konstruktsiooniga.
Heli see küll kinni ei pea. Ju siis on ta mõeldud kodu- ja metsloomade takistamise jaoks.
Konflikti leevendamiseks võiks ringraja omanik lasta õige, heli summutava barjääri püstitada. 

https://www.google.com/maps/@58.4018882,...312!8i6656
(10-06-2020, 09:50 AM)Janka Kirjutas: [ -> ]...
Konflikti leevendamiseks võiks ringraja omanik lasta õige, heli summutava barjääri püstitada. 
...
Viimaste uudiste järgi justkui raja omanik sai lõpuks nõutele vastavad müratõkkebarjäärid valmis ja üle jäi veel ainult nendele kasutusloa hankimine:

Ringraja omanik ehitas ­uued müratõkked Pärnu linnavalitsuse korraldusel pidi auto24ringi omanik müratõkked raja ümbruses välja ehitama 1. maiks. Selleks kuupäevaks polnud tööd küll täiesti lõpetatud, kuid nüüdseks on vaid vaja valminud rajatistele kasutusluba hankidaAllikas

Kahjuks uuemaid uudiseid pole meedias avaldatud, aga tõenäoliselt saadi paberid korda ning ringraja vastased on nüüd päris meeleheitel, et selle petitsiooniga asja vastu võitlema proovivad hakata.

Kui nüüd meelde tuletada, siis vist aastaid tagasi kaklesid kohalikud uusrajoonide elanikud Tallinna lennuvälja müra vastu nii, et selliste "mina ja maailm" uuselanike jaburate nõudmistega varasem kogemus ka täitsa olemas.
Nagu juba ütlesin, siis selline sile plank nagu Postimehe pildilt kah paistab, ei ole müratõke.
Konstruktsioon on vale. Raha pole, saan aru, aga siis tuleb see raha tekitada, korjandus luua. Toetajaid, nagu tänaseks on selgunud, jätkub.
http://puuinfo.ee/pdf/Puuinfo200801/lk15...tokked.pdf
(10-06-2020, 10:50 AM)Janka Kirjutas: [ -> ]Nagu juba ütlesin, siis selline sile plank nagu Postimehe pildilt kah paistab, ei ole müratõke.
Konstruktsioon on vale.
...

Jube julge väide olukorras, kus Su viidatud juhendis on kenasti siledapinnalised paneelid olemasSmile

Kõrguse üle ilmselt saab rohkem norida, kuna ka muldvall teeb arvutuse päris keerukaks.

Müratõkke paratamatu häda on selles, et see küll tõukab müra "üles", aga mingi vahemaa tagant see "kukub alla" tagasi. Füüsikaline põhjendus on loomulikult keerukam, aga "aia taga" elava inimese jaoks täpselt nii on: sein tekitab vaikse vööndi, mille taga on mürarikas vöönd ja selle taga jälle vaiksem.
(10-06-2020, 10:50 AM)Janka Kirjutas: [ -> ]Nagu juba ütlesin, siis selline sile plank nagu Postimehe pildilt kah paistab, ei ole müratõke.
Konstruktsioon on vale. Raha pole, saan aru, aga siis tuleb see raha tekitada, korjandus luua. Toetajaid, nagu tänaseks on selgunud, jätkub.
http://puuinfo.ee/pdf/Puuinfo200801/lk15...tokked.pdf
Kui konstruktsioon oleks vale või müratõke ei vastaks detailplaneeringule, siis oleks see otseloomulikult magus trump otse müravastaste taskusse. See oleks kiiremas korras suure kella külge riputatud ning kohe kindlasti müravastaste petitsioonis esikohal.

Kui peaks suudetama väidetavat müratõkke mittevastavust ka kuidagi tõestada, siis oleks täitsa põnev jälgida, et kelle kapsaaeda see kivi lendab.
Ilmselt need müratõkked ikkagi toimivad, kui väidetavalt halisejate majade juures tehtud müramõõtmistel oli ringrada vaguram, kui teiselpool asuv maantee Smile
Kui ringrajaga tegeletud saab, siis asi see maantee ette võtta on?  Cool
Mis on inimestel viga ,et vabatahtlikult ronivad igasuguste probleemidetekitajate külje alla elama ja siis kukuvad vinguma kui paha kõik on.Need virisejad tuleks psühhiaatri juurde saata ,mitte rada kinni panna.
misasi see petitsioon.ee on?
koht kus rahvas saab virtuaalselt auru välja lasta?
või miskit rohkemat?
(10-06-2020, 13:38 PM)diesel Kirjutas: [ -> ]misasi see petitsioon.ee on?
...

See platvorm võimaldab anda identifitseeritava allkirja idee toetuseks. Juriidiliselt on neil rohkem kaalu, kui suvalistel poesabas korjatud pookstaavidel. Sisuliselt ... lastakse auru väljaWink
tere,kõigepealt tuleks ikka piirkonna arendaja ja omavalitsus kohtu ette tassida nad ju teadsid et seal ringrada,aga anti luba arendada ja ehitada, enamus krunte ja valmis maju määritakse uuele omanikule kaela,lubatakse suure suuga et küll see ringrada ära kaob jne.
Kuna ringrada oli varem ja vastas nõuetele, siis peaks müratõkke ehitamine ju arendaja mure olema . Juhul kui ta tahab hetkel elamiseks mittesobivasse kohta elamut ehitada.
Umbes nii et ostan maja lennujaama aia taha ja siis nõuan lennuliikluse sulgemist. 

https://www.ohtuleht.ee/336611/majaomani...a-ei-poora
(10-06-2020, 15:26 PM)MeelisV Kirjutas: [ -> ]Umbes nii et ostan maja lennujaama aia taha ja siis nõuan lennuliikluse sulgemist. 

https://www.ohtuleht.ee/336611/majaomani...a-ei-poora
Kui mäletate omaaegset bestsellerit "Lennujaam" siis selles raamatus just nii oligi.
(10-06-2020, 13:47 PM)v6sa Kirjutas: [ -> ]See platvorm võimaldab anda identifitseeritava allkirja idee toetuseks. Juriidiliselt on neil rohkem kaalu, kui suvalistel poesabas korjatud pookstaavidel. Sisuliselt ... lastakse auru väljaWink
Käsilolev aktsioon käivitati minu arvates seepärast, et petitsioon.ee-sse tekkis piinatud majaomanike petitsioon "paneme ringraja kinni". Et lisaks sellele seisukohale oleks üldiselt näha ka vastupidine seisukoht.
Ma sealses kommentaariumis juba kirjutasin, kuid ei häbene korrata, et ammuuuu olemasoleva ringraja lähedale krundi ostmine ja siis müra teemal vingumahakkamine meenutab mulle Helvi Jürissoni legendaarset luuletust "Mägra maja".
Kuulu järgi on Tartus lennujaama sulgemist lausa mitmed korrad üritatud, esmakordselt eelmise kinnisvarabuumi ajal ja teist korda siis, kui üldise elujärje kasvu tõttu hakkas lennuliiklus toimima. Kuidas sa rahus pekke praed, kui lennuk kaks korda päevas üle pea tahab lennata :-).
Lehti: 1 2