automoto.ee foorumid

Täisversioon: väike jama jawa638-ga
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.

jawazaki

Terekest siis. ml selline verk, nimelt jawa ei taha laadida(aku korras, peaaegu uus), laadimiserelee on uus, just sai peale pandud hiljaaegu. ja genekas ka viga ei saa olla, sest uus mootor on jawal peal, ainuke asi mida ma arvan võib olla see MUSTDIOODKARP, no need tuulutus avad sees, kunagi eelmisel omanukul oli aku üle keetnud ja kõik see laadimiserelee, mustdioodkarp ja tulederelee, arvatavalt hapet saanud. see karbike just kõige parem väliselt, ega seest ka välja ei näinudSad. kuid äkki keegi teab kust seda karbikest saab ning selle hinda. või on kellegil oma versioon välja pakuda, miks jawal ei lae akut või on viga juhtmetes. ok ettetänades.
vaata seal mustas karbis ühendused üle. näita mõnda kohta jootekolbi. Tean juhust kui see aitas.

riho

Seal dioodide karbis on jah 3 sellist lollakat ühendust juhtmetel, mis võivad lahti olla. Lammuta see karb laiali ja kasuta testrit, testritel peal dioodide kontrollimise funktsioon, sellega kontrolli kõik dioodid eraldi üle (minu arust oli seal kolm dioodi, kuid võib vabalt ka 6 olla - enam ei mäleta täpselt). Põhimõtteliselt ei ole dioodide kontrollimiseks testrit vaja sest dioodi põhimõte on - ühes suunas juhib elektrit, teises suunas ei juhi. seega koostad ise väikese pirniga vooluringi ja paned akut sinna vahele kord ühte, siis teist pidi. Ühes suunas ei tohi pirn põlema minna. Kui kõik dioodid korras siis uuri neid ühendusi seal karbis. Minu mäletamist mööda olid seal mõned ühendused sellised kaunis kehva insenerliku lahendusega tehtud, need võivad vabalt jurada.

Kõigepealt aga kontrolli harjad ära!
Tasub meeles pidada, et olenevalt skeemist on teinekord mõtekas enne mõõtmisi diood sellest lahti ühendada. Muidu võib tulemus pisut vale olla.

jawazaki

Seal karbikeses on jah kolm ühendust+mass, neljandana. see test sai juba algul ära tehtud. Kuid selle karbiga sai mässatud jah, selgus, et see isolatsioon ei olnud korralikult, et vastu karpi tekkis ühendus. Kuid hetkel sai korda tehtud ja nüüd on ilusti laadind, kuuid veel ei tea, sest aku peab ka ike korralikult, eelmine kord sõitis ml üle 10km aku pealt. ning harjades viga ple sest uued on. ja isandpauk need tuligi enne sealt ike lahti joodida, sest muidu nagu ei saa kätte seda lollust sealt. kui nüüd need tegevused ka ei aidanud siis on ml veel üks karp varuks. ok aitäh nõuannete eest..Smile