automoto.ee foorumid

Täisversioon: Must number
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.

KIEVJANEZ


Lugesin hiljuti Auto Lehe mingit vana üllitist. (Vist oli 18. august 2003.) Seal oli juttu ametlikest ARK poolt tunnustatud musta põhjaga reg. numbritest.
Musta põhjaga numbreid saab vaid unikaalsele sõidukile, mis on läbinud spetsiaalse ülevaatuse ning tunnistatud piisavalt originaaliks.(50 -60a. vanad sõidukid pidid olema selleks 90-100% originaali sarnased). Selliseid rariteete pidi olema üsna vähe.

Kas Eestis liigub mõni selline Pobeda ka ringi? Kas seda kuskil näha ka saab?
Tuleb tunnistada, et mina veel päris ülihead Pobedat näinud ei ole. Hindele hea muidugi olen näinud 1953 aasta halli Pobi, mis oli ka varasema klubi Unic nimekirjas ja millele on antud varasem emaileeritud erikujuline Unicu number. Omanik on Tõnu.
Taastamisel muidugi on ka Pobisid, millest on oodata väga head nahka. Perekond Kuldsaarel on ju lahtine Pobi, millele võiks anda musta numbri kui nad soovi avaldavad. Või teevad hiljem kogu kollektsiooni hulgi...
Hetkel meil kõik autod tavalise kõrge (ameerika tüüpi) numbriga. Eks aeg näitab kas kunagi ka mustale numbrile pretendeerime (samas miks ka mitte). Iseenesest kabrio peaks selle kätte saama küll (loodan). Teised vajavad veel selles vallas tööd.