automoto.ee foorumid

Täisversioon: Moodsam noor vanur Porsche 911/996 1998
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Tervitan kaasfoorumlased!

Tegelikkult olen juba mitu head aastat siin foorumis kolanud ning lugenud ja harinud ennast nii ja naapidi.

Põhjuseks auto teema teha on ikka see, et saada hääd nõu ja talletada protsessi.

Enne kui hakkan pikemat monoloogi kirja panema vaataks kuidas kaasfoorumlased asja suhtuvad ning kas selle auto koht oleksgi siin virtuaalseinete vahel sobilik.
Tegu ju üle 20 aastase autoga, nii et liigitub levinud arvamuse (ja ka definitsiooni) kohaselt youngtimeriks. Mina näiteks vähemalt loeksin väga huviga rohkemgi selle ajastu moodsate klassikute projektikajastusi, jääb ju minu lapsepõlv sellesse ajaperioodi.
Lase käia. Rõõm kuulda, et üks projekt jälle Võrumaale. Pooled siin kajastavatest autodest nii kui nii mägi-eestlaste käes. Varsti saame lisaks poepealinna tiitlile ka romupealinna tiitli Big Grin.
See on vähemalt minu meelest enam-vähem viimane 911, millel vähemalt välimuses iseloom on, mulle endale meeldib küll enim 994 põlvkond, kuid see pole koht, kus minu arvamus lugema peaks Smile
Huvitav oleks teada endalgi rohkem, mis mootor, seisukord, plaanid jne.
Mis sellesse konkreetsesse mudelisse puutub, siis mul omalgi selliseid 2 tk, ainult et 1:24 mõõtkavas, sai need mingi 15 aastat tagasi kokku pandud.

Kuid sellest ajastust rääkides- olen ka mina 90. aastate autode fänn, jäi see samuti sellesse aega, kui ma veel 20-ndates olin. Sestap ehitan isegi üht 94. aasta sakslast Smile
(Siia foorumisse ei ole ma oma projekti pannud, sest olen seda liiga tavaliseks ja uueks pidanud).
Mis mõttes. porsche puristid peksavad su kohe selle arvamusega mutta. et mõttetu peldik mis ei ole täpselt sama mis 50 aastat tagasi oli. vesijahutus ja teise kujuga esituled on ikkagi saatanast.

Tegelikult väga hea valik. oma hinna eest võrreldes teiste generaatsioonidega on seal ikka autot tohutult. samas remontida suhteliselt lihtne, kuluosad samas hinnaklassis uue skodaga. oma ajastu ikoon on ka kindlasti. kadunud 60 sekundiga algas selle autoga ja nfs 5 porsche oli ka selle auto ümber ehitatud

Ise hoian ka turul silma peal senikaua kuni need veel odavad on. tõenäoliselt kaua ei ole. Aga minu kriteeriumid on üsna järsad. Kindlasti peab auto olema Must, beezi sisuga, manuaal ja kupee.
Nagu ma ütlesin, et mulle meeldib tegelikult endale sellest eelnev generatsioon, kuid see pole siinkohal siiski oluline- esiteks on teise mehe autoteema ja endale ma Porschet osta nagunii ei plaani. Samas nagu me kõik teame, siis Jeremy Clarkson on iga uue 911 puhul öelnud, et näete: uus 911, näete: eelmine generatsioon, näete: 30 aasta tagune põlvkond ja esimene 911- midagi pole muutunud Big Grin Lõppeks veel võrdlus Põrnikaga.
(02-12-2020, 15:05 PM)Aare R. Kirjutas: [ -> ] mulle endale meeldib küll enim 994 põlvkond, kuid see pole koht, kus minu arvamus lugema peaks Smile

Oota, mis asi see 994 on, pigem 944 aga see pole 911-ga seotud.
Vist mõtlesid mudelit 993, mis viimane õhkjahutusega bokser oli.

996 on esimene vedelikjahutusega bokser, millel pole praktiliselt mitte mingit seost eelneva õhkjahutusega mudelipõlvkonnaga.
Samas on Porsche ta juba klassikute alla liigitanud, nii et kui Auto 100 järjekordse classikute tähesõidu korraldab, saab selle autoga sealt osa võtta küll.
Sry, panin tõesti pange, ikka seda 90-ndate keskpaiga 911 pidasin silmas, ehk siis tõesti see 993 (kindlasti mitte 944, see on minu silmis alati olnud siuke "vaese mehe Porsche", umbes nagu Boxster on vaese mehe 911 Big Grin).
PS. Kellelgi ei ole minu väljaütlemises põhjust otsida mingit solvangut, sellega ei mõtle ma kellegi suhtes midagi isiklikku.
Kõige lihtsam on minu poolt silmas peetavat 911 kirjeldada nii, et noh, see, mis seal Pahade Poiste filmis oli.
[Pilt: Porsche-911-Turbo-Car-%E2%80%93-Bad-Boys-7-800x500.jpg]
Sellest teemast enam projektiteemat ei saa, niiet olgu arvamusküsitlus siin ja tekkigu projektiteema eraldi.

Kes projektirubriiki sirvib, leiab sealt ka uuemaid huvitavaid masinaid. Õnneks toimib "huvitavuse" osas kriitikameel vist inimestel sarnaselt Smile
(02-12-2020, 16:39 PM)Aare R. Kirjutas: [ -> ]....
Kõige lihtsam on minu poolt silmas peetavat 911 kirjeldada nii, et noh, see, mis seal Pahade Poiste filmis oli. ...
krt, ja minu filmide vaatamine lõppes kusagil kapten Tenkesi ja 17 hetke juures ... mis asi see see pahade poiste film on ei tea!
(02-12-2020, 15:01 PM)Formika Kirjutas: [ -> ] Varsti saame lisaks poepealinna tiitlile ka romupealinna tiitli Big Grin.

A mis hää pood see sääl Vörus on ?
(02-12-2020, 22:00 PM)spitfire Kirjutas: [ -> ]
(02-12-2020, 15:01 PM)Formika Kirjutas: [ -> ] Varsti saame lisaks poepealinna tiitlile ka romupealinna tiitli Big Grin.

A mis hää pood see sääl Vörus on ?
Egas hää pea olema, palju peab olema, Võrus ju inimese kohta kõiksr rohkem poepinda ...
Kajastuse mõte on väga hea, aga kas eespool olev "pahade poiste" 911 pole mitte 964? 911/996 on sild kahe ajajärgu vahel, sest põhiseeria versioonid flirtisid vedelikjahutusega, samas kui kaks tegusamat erimit jäid kindlaks eelkäija kombineeritud õhk/õlijahutusele.
Pildil on tõesti 964 turbo, kuna laiad poritiivad ja suur tagaspoiler olid vaid sellel mudelil.
Speedline veljed vihjavad turbo S mudelile.

996 kahe erimi (GT3 ja turbo) mootoriplokk põhines tõesti samal M64 ehk 964 mootoril, aga jahutus oli neil juba vedelik.