automoto.ee foorumid

Täisversioon: Punane diisliküte
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.

bigmarx

Ostsin hiljuti suurema koguse valget diislit. KuldseBörsi kaudu mingilt vennalt, kes tõi kraami (200l) kohale ja kasseeris 6eek liitrist, pidi olema sama küte, mis bensukastki saab. Täna bussi tankides tundus, et küte pole nagu päris valge. Päikese käes paistab, nagu oleks kergelt punakat tooni, varjus on ilus läbipaistev. Krt, kas tõesti tõmmati perse lohku ja ostsin pleegitatud punast? Millega saaks seda kontrollida? Pollarite jutule ei tihka sellega minna, muidu ei saa enam liigelda, hakkavad liiga agaralt kontrollimaSad
Kuidas seda küttekontrolli üldse tehakse, vaadatakse niisama või on mingi katseklaasiga kontroll?

indrek(clubmb)

bigmarx Kirjutas:Ostsin hiljuti suurema koguse valget diislit. KuldseBörsi kaudu mingilt vennalt, kes tõi kraami (200l) kohale ja kasseeris 6eek liitrist, pidi olema sama küte, mis bensukastki saab. Täna bussi tankides tundus, et küte pole nagu päris valge. Päikese käes paistab, nagu oleks kergelt punakat tooni, varjus on ilus läbipaistev. Krt, kas tõesti tõmmati perse lohku ja ostsin pleegitatud punast? Millega saaks seda kontrollida? Pollarite jutule ei tihka sellega minna, muidu ei saa enam liigelda, hakkavad liiga agaralt kontrollimaSad
Kuidas seda küttekontrolli üldse tehakse, vaadatakse niisama või on mingi katseklaasiga kontroll?


Kui politseil tee peal kahtlus tekib, võetakse proov kaasa ja tehakse ekspertiis. See pole lihtsalt mingi mikroskoobi all vaatamine, vaid ikka keemiline proov.
Ise üsna võimatu seda kontrollida, eriti veel kui arvestada eesti kütusekvaliteeti, kus ühest tanklast võid saada kulda, teisest aga paljast soga
indrek(clubmb) Kirjutas:Kui politseil tee peal kahtlus tekib, võetakse proov kaasa ja tehakse ekspertiis. See pole lihtsalt mingi mikroskoobi all vaatamine, vaid ikka keemiline proov.
sa vist asjadega kursis - ülevaatuse-meeste seas levib kuuldus, et EP-l pidi olema mingi \"tehnobuss\", mis peaks võimaldama kohapeal kontrollida isegi heitgaase. On see tõsi - ning kui, siis mis hääd tehnikat seal veel peal on?
Räägitakse ka, et on mingi indikaatorpaber mis väljaheitegaaside juures näitab ära et tegu värvilise küttega.
Aga üldiselt on punane tihti parema kvaliteediga kui tanklas müüdav valge.

bigmarx

Üks võimalus oleks siis teha närv külmaks ja sõita edasi, halvimal juhul lõppeks asi piraka trahviga. Teine võimalus lasta kuskil teha kontroll ja siis vastavalt sellele sõita julgelt edasi või teha jaanipäeval lõket.
Lõket küll ei maksa teha, küll see küte külaonu traktorisse ikke käib.
topelt seinaga paaki Smile

bigmarx

Ma parem ostan edasi 10eek liiter kui riskin mõnekümnekilose trahviga... Kui oleks palju sõitmist, võibolla isegi mõtleks selle peale.
Kui sõiduautoga sõidaksid, oleks vahelejäämise tõenäosus väike, kaubikuid kontrollitakse ikka tihemini.
Üks võimalus oleks ehk segamine legaalse kütusega - peidab solkkütuse jälgi ja vajadusel saad näidata, et oled just ostnud õiget kütust.
Odavama diisli hankimiseks otsi teinekord legaalsemaid võimalusi - kliendikaart mõnest väiksemast tanklast ntks. Kuigi jah enamasti need kipuvad olema mõne hulgimüüja nn. oma tanklad, kus ainult tutvuse kaudu meepoti juurde pääseb.
kui mõnel tuttav pikaotsa-rekkamees leidub,ehk sealt saab odavalt õiget \"valget\" diislit.

marek123

I.A Kirjutas:kui mõnel tuttav pikaotsa-rekkamees leidub,ehk sealt saab odavalt õiget \"valget\" diislit.

Ostke biodiislit see on lagi, tohib sõita ja ka hoiab mootorit,,,

Kellel huvi andke teada mait.mmm@mail.ee