automoto.ee foorumid

Täisversioon: gaz21
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Lehti: 1 2
huvi on selle vastu et milline näeb välja volga millel on originaalis käigukang põrandal, kas tegemist on esimese mudeliga nagu pobedal millel oli alguses käigukang põrandal ja , mis aastasse võiks selline volga kuuluda.
Gaz21-el oli käigukang ainult rooli juures. Kõikigil kolmel seerial.
kas siis on tegemist mõne teise auto käigukastiga või annab panna käigukang ise põrandale.
gaz 53 käigukangi systeem pandi volga käigukasti peale .....vist oli midagi sellist ?
Gaz 21 käigukang oli põrandal parempoolse rooliga versioonidel. Hoovastik oli sama keeruline kui roolisambal oleval käigukangil, kuigi oleks olnud ka võimalusi paigaldada Gaz 69 hoovastik. Paraku seda ei tehtud. Parempoolse rooliga Volgad kuuluvad ilmselt kõik kolmandasse seeriasse. Eestis on nähtud ainult mõnda sellist eksemplari.
Vasakpoolse rooliga Vana Volgadel oli kõigil käigukang roolil.
Mul näitab Volga kataloog et põranda kast oli täitsa olemas ja midagi keerulist seal küll ei olnud, süsteem sama mis 69-l.
Nüüd siis üks pilt, vaatake ka seda mis on roolivarda ümber ja seda asja mis on armatuurlaua all,on see ahi?: http://www.auto24.ee/kasutatud/auto_pild...g&id=70093
Sarnaselt Pobiga pandi ka 21-del paljudel ise hiljem kang põrandale. Kui ei tahetud/viitsitud kulunud ja jupsivat lülitusmehhanismi parandada/asendada või endale tundus põrandavalits mugavam.
21 käikukang liikus põrandale(läbi põranda) tavaliselt siis, kui alla pandi gaz24 käigukast. Sellest on foorumis juttu robi gaz21US teema all.

Isiklikult arvan, et tegu on perverssusega. Vana Volga peab minuarust olema nn. roolikangiga.
Kas see mis on roolivarda ümber pandud(käigikangi asemele) on mingi eritellimus, sest pole varem näinud sellist. Ja ikkagi mis asi on see armatuurlaua all.
Olafile: Mis aasta kataloogiga on tegemist? Mul on olemas 1964 ja 1970 aasta kataloogid ja seal ei ole 69 sarnast varianti toodud.

Nimetatud pildil on palju asju ise tehtud või esimese tüübi GAZ 24 pealt võetud - näiteks esiiste ja kõlaril olev kiri. Ilmselt pärineb ka mootor koos käigukastiga GAZ 24 pealt. Sarnast roolisamba küljes olevat katteplekki olen ennegi näinud, samas võib olla tegemist ka omaloominguga. Armatuurlaua all on lisakütteseadeldis, igastahes mitte Volga originaal, selliseid asju hakati lisavarustusena pakkuma juba kolmekümnendatel aastatel.
Leidsin pildi pildi Vanast Volgast millel on musta värvi rool. Kas see on ka originaal või saab seda värvi ise muuta(värvida ja üle lakkida)? http://www.auto24.ee/kasutatud/auto_pild...g&id=72545
Musti roole, musti ukse käepidemeid ja musti laevalgustuse lüliteid paigaldati GAZ 21-le ja GAZ 22-le 1970. aastal ja sedagi viimastele mudelitele. Viimased mudelid tulid tehasest ka turvavöödega. Sama rooli paigaldati ka Jeraz-ile ja toodeti varuosadeks.
GAZ 13 sai ka endale 70-ndatel musta rooli, pudeneva valge asemele. Sama juhtus viimaste ZAZ 965-tega.
Värvida annab seda ilmselt plastiku värvidega, aga erinevus valgest roolist on: sile keskosa. Originaalsuse seisukohast ei ole varuosaks toodetud must rool kehvem kui vana valge.
Kas siis minu Gaz 22-1970. peab olema must rool või võib olla ka lagunev kollane.
No minu 1970-nda aasta GAZ 22-l võiks olla ka must rool, sest mitmed nupud on juba mustad, olemas on ka mustade otstega hallid turvavööd ja algselt oli ka must rool, mille ma ise valge vastu vahetasin.
Minu Gaz 22-l on kõik nupud kollased ja turvavööd puuduvad, vähemalt ei ole küljes. Kas rooli värv tuleb siis nuppude värvi järgi. Aga kuna minu volga on enne müüki kunagi varem olnud hoopis helehall ja on värvitud roheliseks siis võidid ka need nupud ja rool vahetada.
Piibur, ega sul pole oma Gaz 22-st ühtegi pilti kuskil üleval, tahaks näha milline iludus sul on ja milline mul peaks siis ka tulema.
Mul pole auto just eriline iludus, aga sõita on tore, hoolimata iluvigadest. Natuke pilte on http://www.pelgulinna.tln.edu.ee/pildid2/tonu/
Väga ilus auto sul, ja väga inspireerivad pildid minu jaoks. Loodan varsti(talvega) enda volgal(Gaz22) kere täitsa kokku saada, st plekid külge ja pahtlit ka. Üritan siis nii palju valmis saada et saaks äkki kevadel ära lasta värvida kui muidugi raha on.
1971-se aasta kataloog näitab GAZ 21 H (eesti keeles N) põranda käigukastiga.Käigukang on ise topelt jõnksuga.
Lehti: 1 2