automoto.ee foorumid

Täisversioon: 4x4 auto Ukraina rinde droonipilootidele
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Ukrainlastele on annetatud päris palju droone ja nende pilootidel on vaja koha peal ringi liikuda. Selleks tahetakse saata lisaks 4x4 diiselmootoriga (bensiini ei ole seal saada) autosid.
Ma aitaks hea meelega lisaks rahale ka ajaga kui keegi teab midagi, mida kannatab üles putitada.
Auto peab olema rindele minekuks kohaselt töökindel. Heitgaaside norm ei ole väga oluline.
Inimesed, kes selle kogumisega tegelevad ei ole automehed vaid pigem IT mehed. Seega kõiksugune abi on teretulnud sh nõuanded.
4x4 foorumis toimub samuti selliste autode otsimine. Ma ei taha laita maha siin algatatud aktsiooni, kuid ühest sellisest aktsioonist võiks tegelikult Eesti kohta ju olla küllalt.
loe lisainfot siit:
https://forum.4x4.ee/viewtopic.php?f=55&t=82489

Seal ka kirjas, et müügiportaalid on juba läbi kammitud ja tühjaks ostetud. Sama ilmselt nii põhja kui lõunanaabrite juures.
Ma usun, et Kristjan (kontakt ülaltoodud lingi taga) võtab heameelega vastu abi masinate üleskõpitsemiseks. Kui sul on vaba ressurssi olgu see siis aeg ja/või oskused, võtke temaga ühendust ja koopereeruge.
Meie kohalikud vanatehnikahuvilised on ilma suurema kärata ka juba oma väikese panuse annud:

[Pilt: 275934051_5370288529683020_5644079245753...e=62376E28]
Motomehed on ka oma panuse saatnud
[attachment=92207]
ja eks paljud veel. Vabatahtlikud päästjad viisid 3 veoautotäit kraami - sh ATV-d jms 
Ise kavatsen toetamist jätkata kuni sõda kestab, sest seal kulub kõik abi ära, mida võimalik saata on. Teema võiks alles jääda, sest 4x4 foorumi ja automoto foorumi liikmed ja fookus on erinevad.
(17-03-2022, 17:41 PM)nastik Kirjutas: [ -> ]Teema võiks alles jääda, sest 4x4 foorumi ja automoto foorumi liikmed ja fookus on erinevad.
Ärme siis siin teemas vanametalli hinnast räägime.

Enda poolt tahan lisada selle, et kellel ei ole võimalus autodega toetada, saab toetada pagulasi läbi vastavate organisatsioonide näiteks
https://www.pagulasabi.ee/toeta-meid
Sellised annetused on teatud ulatuses tulumaksuvabad, järgmine aasta saad pisut tagasi. lisainfo ja organisatsioonide nimekiri
https://www.emta.ee/uudised/ukrainlaste-...aksuvabalt
Kui raha ei ole saab samades organisatsioonides aidata vabatahtlikult.

Kes soovib Ukrainat toetada otse st. kanda neile raha, siis lisainfot leiab siit:
https://helpukrainewin.org/
Näiteks armee toetuseks on kontode info siin
https://bank.gov.ua/en/news/all/natsiona...ebi-armiyi
Sellised otse-toetused ei ole muidugi tulumaksuvabad.
Ärge nüüd palun trollimisena seda võtke, aga need tulumaksuvabastusevabad asjad kaitseministeeriumile on teinekord operatiivsemad, kui kasvõi siit-saba-selgas kohalekihutamised. Kuigi toetan ka rindesuunalisi materiaalseid aktsioone. Parim kohalike koostööst vast näide Hardox-ist vestiplaadid. Ruts kimp aga päästavad ilmselt mitteühe elu.
(17-03-2022, 17:41 PM)nastik Kirjutas: [ -> ]..
Ise kavatsen toetamist jätkata kuni sõda kestab, sest seal kulub kõik abi ära, mida võimalik saata on. ..
Tubli töö!
Eks me igaüks omamoodi üritame neid aidata, vastavalt oskustele ja võimalustele. Kiitused tegijatele!

Aga kaua sõda kestab? Vasrti pead vb siinsamas meid ennast toetama..
Imho, kui venemaal valitsuse vahetust ei tule, on siin sarnast "erioperatsiooni" oodata. Iseasi, millal.
Siinsete administraatorite soov on olnud, et üldpoliitilisi ja sõjaarutelusid selles foorumis ei peetaks ja las see jääb nii.
See sõda kestab senikaua kuni vene imperialism on saanud vastu näppe. Meie kõigi huvides on, et see juhtuks võimalikult kiiresti.
(18-03-2022, 14:00 PM)nastik Kirjutas: [ -> ]Siinsete administraatorite soov on olnud, et üldpoliitilisi ja sõjaarutelusid selles foorumis ei peetaks ja las see jääb nii.
See sõda kestab senikaua kuni vene imperialism on saanud vastu näppe. Meie kõigi huvides on, et see juhtuks võimalikult kiiresti.

Umbes täpselt nii. Reserveerime selle teema abistamisega seonduvaks.
Jah rahaline olukord kehva.
Kuid panustasin sellega,et tõime ära 43 inimest.sealhulgas 15 väikest last.
Medyka põgenike laagrist poolast.
Kurb on vaadata videosid mida näitab nett.
Kuid veel teine tunne palju kohutavam,kui suhelda seal inimestega  kohapeal.
kes tulnud just sõjakoldest.Oli ka vigastatuid.
Olen ise üsnagi avatud suhtleja ja keelebarjääri pole.Ja rääkisin inimestega seal..
Naisterahvas,kes hommikul läks tööle...(nad pidid ikka paljud veel tööl käima)
Tuli koju ja maja oli kokku varisenud raketi tabamuse järel.
Ise ei suutnud rohkem uurida ta pere kohta.Ja tema läbi pisarate rääkis.
Kuid inimesed on hästi altid suhtlema ja rääkima ...
Ja kui bussis väikesed lapsed küsivad emadelt,et 
kas nüüd läheme juba koju.Siis tunne  enesel rooli taga...
Loodame ,et see õudus saab kiiresti otsa.
Kui see minu sõnavõtt ei ühti sellega mis just siin vaja siis vabandan.
Hing on  hell ja väga ai ai.
Roland
Käisin täna kuusakoskisse viimas täiesti kasutuskõlbmatut metallirisu ja mitmeid aastaid kogunenud vanu akusid ja sain selle eest täiesti normaalset hinda.
Sellega seoses tekkis mõte, et võiks ju siinse kollektiiviga koguda vanametalli ja akusid ning saadud rahaga ukrainat toetada. Ise saaksin näiteks tallinnas õhtuti kuni pool tonni kokku koguda ja järgmine päev tööajal kuusakoski tiiru teha. Minupoolt transa ja sellele kuluv küte ja tulud kõik ukrainale. Mõtted, ettepanekud? Teiste arvel rikastuda ei kavatse ja heameelega kaasan protsessi ka kontrollorgani.
Suuremate koguste puhul on ilselt lihtsam kuusakoski ise järele kutsuda....
Postitatud mobiililt, ärge kirjavigudele privaatsönumitega tähelepanu juhtige. Samuti sellele, et palusin siin teemas metallihindadest mitte rääkida.
Hea mõte! Palju mul Tallinnas ei ole aga midagi ikka kokku kraabin. Variant ka, et toon ise kuskile koormasse kui ütled aja ja koha.
Minu Poisil suts enne Paldiskit metsa all hulka kola ( kas paar külmkappi läheb kah kaubaks) Kui diil kehtib ,korjaks krundi puhtaks ja tõmbaks traati.Lisaküti kompenseeriks.Tulud loomulikult Banderalastele.Ilma mingi irooniata.Ta justkui meie Madisson ,lihtsalt omal ajal.
(19-03-2022, 17:48 PM)isandpauk Kirjutas: [ -> ]Käisin täna kuusakoskisse viimas täiesti kasutuskõlbmatut metallirisu ja mitmeid aastaid kogunenud vanu akusid ja sain selle eest täiesti normaalset hinda.
Sellega seoses tekkis mõte, et võiks ju siinse kollektiiviga koguda vanametalli ja akusid ning saadud rahaga ukrainat toetada. Ise saaksin näiteks tallinnas õhtuti kuni pool tonni kokku koguda ja järgmine päev tööajal kuusakoski tiiru teha. Minupoolt transa ja sellele kuluv küte ja tulud kõik ukrainale. Mõtted, ettepanekud? Teiste arvel rikastuda ei kavatse ja heameelega kaasan protsessi ka kontrollorgani.
Suuremate koguste puhul on ilselt lihtsam kuusakoski ise järele kutsuda....

Postitatud mobiililt, ärge kirjavigudele privaatsönumitega tähelepanu juhtige.
Mul hakkab ka  lumehang asju vabastama, tule põika läbi... Wink
Aga kui tõsiselt, siis nädala pärast võib ka Lõuna Tartumaal ringsõidu korraldada.
Ma arvan, et kõik on kokkulepitav ja Paldiski ei ole Tallinnast väga kaugel. Kui koorma saab, siis võtaks sõidu ette vabalt.
Nagu mainisin, mahuks koormasse 500-600 kilo korraga, max pikkus 1,5 meetrit. Päriselt! Pikemad asjad tuleks eelnevalt jupitada, kuna ma ei taha üle tagumise serva ulatuvat kraami vedada. Kola peaks olema ühe mehe poolt mahalaetav, plekkdetailid vähese õhusisaldusega ja ilma liigse virtsata. Peenike pudi, alla 5cm suuruse võiks olla plekkämbrites vms. nõudes vältimaks ärakadumist ja hõlbustamaks peale-maha laadimist.
Musta metalli liigiti a'la malm-plekk pole vaja korjata. Auto on neliveoline aga sillalukkude ja mudarehvide puudumisega tuleb arvestada.
Kodutehnikaga ei taha tegeleda, selleks on jäätmejaamad, millest üks on Paldiski ja Keila vahel täitsa olemas...samas Eesti ja Ukraina nimel ning piisava motivatsiooni olemasolul on kõik võimalik.

Ideaalis võiks asi olla nii, et kui teil on kola koos, siis hinnake kogus silma järgi ja andke asukohast ja kogusest mulle teada. Korjaks peale õhtusel ajal (mitte enne 18:00) niipalju, kui korraga koormasse mahub ja niimitmest kohast korraga, kui võimalik.
Kui kellelgi seisab kastihaagis jõude, mille põhjakate enam kõige uuem ei ole, siis võib mulle märku anda. BE kat. on olemas ja kuni 2T registrimassiga tohin autole järele panna. Hoiustada saan käru videovalvega alal ning haakepea lukuga. Kõikidele annetajatele, kes oma emaili annavad, saadan panga kinnitusega konto väljavõtte, millel on näha sissetulek Kuusakoskist ja sama summa ülekanne National Bank of Ukraine kontole DE05504000005040040066. Võib välja pakkuda ka alternatiive, keda toetada.

Samalaadsed aktsioonid lõuna- ja teistes osariikides on teretulnud, samuti abikäed Tallinnas ja selle ümbruses!

Kontakti saab
5II4238
Argo
Vaatasin varud üle ja rauakogused ei ole suured aga selle eest suutsin leida 6 vana akut. 
Minu privaatsõnumis on pakkumine 99 aasta Rangerile, mis vajab kõpitsemist. Järsku ostaks saadava raha eest varuosi ja saaks annetada auto?
Vahepeal on toimunud sellised arengud, et ksf. Nastiku metallikoorem on edukalt üles korjatud ja lisaks autokastile on olemas ka järelkäru. Sellega seoses avasime ka selve-koski Tallinnas Nisu tn. 18a, kuhu kõik soovijad võivad 24/7 tuua vanametalli. Reeglid on lihtsad, ära too sodi vaid ainult rauda ja akusid. Võib loomulikult tuua ka vaske, alumiiniumi, elektrimootoreid jms. mida kuusakoskis hinnatakse. Läti õlletaarat ei ole vaja tuua, nende eest ei saa midagi. Ära too metallisisaldusega asju vaid ainult metalli ehk plast-kummi jms. sisaldusega asjad vii jäätmejaama. Vanametall panna punase pickup auto kõrvale järelkärusse. Kui kärul on kate peal, siis võta see enne maha. Kui käru on sõidus, pane kraam auto kõrvale maha. NB! Videovalve!
(20-03-2022, 23:41 PM)nastik Kirjutas: [ -> ]Minu privaatsõnumis on pakkumine 99 aasta Rangerile, mis vajab kõpitsemist. Järsku ostaks saadava raha eest varuosi ja saaks annetada auto?

Vanametalli ja muud sitta tahetakse.AGa tonni eest lukkude ja juttudega GR patrolit ei soovita. 

Krt see asi haiseb....