automoto.ee foorumid

Täisversioon: T-16m roolivõll
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Tere,

Kas keegi oskab seletada või anda mingied häid nippe kuidas vahetada T-16M šassiiraami sees oleva pika roolivõlli laagreid. Kas need on sinna otsa pressitud? Kust poolt üldse läheneda jne.
(14-11-2022, 16:12 PM)tartumees Kirjutas: [ -> ]Tere,

Kas keegi oskab seletada või anda mingied häid nippe kuidas vahetada T-16M šassiiraami sees oleva pika roolivõlli laagreid. Kas need on sinna otsa pressitud? Kust poolt üldse läheneda jne.
Eks mõlemast otsast tuleb läheneda- roolikarbist hüdroõli välja lasta, küljepealt ja eest kaaned ära, hammasratas võlliotsast ära. Stopperrõngad eest ära (või neid ei olnud?) ja mälu järgi lükkasin roolikarbi august kangi abil varda koos esimese laagriga välja. Võtsin laagri võlli pealt ära ja selle sama võlliga togisin roolikarbi sees oleva laagri välja. Sk tihend- roolikarbi sees- kuidagi kätte sain- aga kuidas...?
Parema tagaratta eemaldamine (kui pole just kõige laiemas asendis) tekitab ka ruumi juurde. Aga mahub ka ilma toimetama.

Kui hüdropaagipoolset laagrit pika roolivõlliga välja koputada, siis tuleb jälgida võlli otsa, et seda ei kahjustaks.
Ma ei teagi kuidas ma hüdropaagipoolse laagrikorpuse välja saan, sellel on kuulid välja jooksnud. Vast ei ole väga kinni, ta ju stopperrõngaga sinna pandud, võiks täitsa vabalt seal istuda. Aga muidu tundub, et pole tegu mingi väga hullu tööga.
(15-11-2022, 20:06 PM)tartumees Kirjutas: [ -> ]Ma ei teagi kuidas ma hüdropaagipoolse laagrikorpuse välja saan, sellel on kuulid välja jooksnud. Vast ei ole väga kinni, ta ju stopperrõngaga sinna pandud, võiks täitsa vabalt seal istuda. Aga muidu tundub, et pole tegu mingi väga hullu tööga.
Eks ta ausalt öeldes vastik ümbernurga pusimine ole. Kuidas seda "laagrisaalet" kättesaada peab nuputama- seal raamipoolt ei jäänud ka vist laagriserva järgi, et pika vardaga eestpoolt välja togida?
Ma pole väga täpselt veel uurinud mis olukord seal on, eks siis näeb kui lahkamiseks läheb. Tegu on väga pikalt oodanud remondiga.
(15-11-2022, 20:06 PM)tartumees Kirjutas: [ -> ]Ma ei teagi kuidas ma hüdropaagipoolse laagrikorpuse välja saan, sellel on kuulid välja jooksnud. ...

Keevitusega ring saalele peale ja miskid poldi/mutri/gabariitse jupid haaramiseks lisaks keevitada rõnga sisepinnale?

Enne võiks muidugi proovida, ehk hakkab liikuma pelga kõverakskeeratud lapiku kruvikeerajaga kangutamise peale lüljeluugist, sest laagripesa serv seal mäletamistmööda taga oli.
Keevitust mul käepärast ei ole.
(17-11-2022, 20:57 PM)tartumees Kirjutas: [ -> ]Keevitust mul käepärast ei ole.
Üks poolpidune võimalus - laager uuesti "kokku panna", st sisesaale tervena kätte, kuulid (mis kuskil karbis vedelevad, või siis mõni teine vana laager elementaarosadeks) sisse saalede vahele ja siis separaatori asemel kasvõi puupulkadega kuulid laiali lükata. Keskmiselt (ja vankal vaevalt ist tugev on) laagripesas olev kuullaager on sisesaalest täitsa välja tõmmatav/löödav.

Vurle
(suuga teeb suure linna, peoga ei kärbsepesagi)