automoto.ee foorumid

Täisversioon: Lihvimispasta??
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Tereteretere!

Küsimus sihuke, et kuskohast ja misukse hinnaga sellist asja saab, millega viltkäia abil puidupeitli teritamisel see viimane lihv anda. Äkki on siin keegi ka natuke \"puuinimene\" ja teab tarka nõu anda?

Terv. Ivar

indrek(clubmb)

Mul mingit veneaegset auto lihvimispastat on. See igatahes on väga tõhus - auto värvile teeb imesid. Ei tea, kas ka sinule sobib, kuid kui huvi on, siis maili, mida see täpsemalt tegema peaks, proovin kasvõi ise ära.

Mailiks siis indrek@clubmb.ee
või 5121868
IIIFFFAR Kirjutas:Äkki on siin keegi ka natuke \"puuinimene\" ja teab tarka nõu anda?

Terv. Ivar
Ma küll ei ole Buratino (puuinimene) aga arvan, et selleks otstarbeks peaks sobima nn. roheline pasta. Sellega vanasti Aste juveelitehases lihviti lusikaid läikima. Tänapäeval on see pasta vist hallikas-valge. Sõber kusagilt ostis. Tema lihvis sellega motikat (alumiinium ja roostevaba) läikima.
Tegema peaks see seda mis ülalkirjeldatud. Minu isa sihuke puunikerdaja ja tal peitlite terituse jaoks tarvis. Terituse lõpptulemusena peab see peitlitera päris peeglina läikima. Arutlesime siin, et ehk sobiks sihukesamane pasta millega näit. klappe soveldatakse. Kas sihukest asja saab suvalisest autovidinate poest?

Edit: vat läks kirjutamisega aega. Kas sel Mota soovitet sodil miskisugune nimi ka on?
küsi Luna Eestist.Neil on erinevaid tööriistu ja lihvimis-poleerimis vahendeid.
IIIFFFAR Kirjutas:Kas sel Mota soovitet sodil miskisugune nimi ka on?
Tuli meelde seline nimi - Goipasta. Ilmselt oli tegu lihvpastaga millel tähed GOI või KOI. Need olid siis ka ilmselt venekeelsed.

Lisan: Tegu oli kivitaolise (pehme) rohelise tükiga. See lastakse vastu viltkäia ja siis hakatakse detaili töötlema. Terve tükk oli kullakangi kujuga.
motamees Kirjutas:Lisan: Tegu oli kivitaolise (pehme) rohelise tükiga. See lastakse vastu viltkäia ja siis hakatakse detaili töötlema. Terve tükk oli kullakangi kujuga.
see on peitlite ja muu tarbeks IMO kaugelt liiga peen värk. Kui just \"peitlinäitus\" avamisel pole... Edit: aga vist on, kui juba viltkäiaga asjale liginetakseSmile

teised vaskpuhkpille puhunud pillimehed (ja -naised) on ilmselt samuti oma \"torusid\" sellega läikesse löönudWink Niiet võid \"moosekantidelt\" aru pärida.
Kõlab igatahes hästi, sihukest \"kulla\" kangi just tarvis olekski. Soomes sattusin kord ka lihalõikamistööle ja sääl sarnast roosat värvi junni käia vastu lasti, et noateritusele viimset lihvi anda. Kuskohast sihukest \"koikangi\" osta saab?

Ps. Näitust just ei ava aga tegu kallite puulõikeriistadega küll, millega ilusaid pilte ja asju nikerdada saab. Peitlid ise Saksamaalt pärit käsitöö ja kuuldavasti nii head, et korralikult teritatuna lõikab pildi peaaegu ise valmisSmile
võid tyki saada kui väga soovid
Pleku Kirjutas:võid tyki saada kui väga soovid

Mes maksab ja kuskandis?

Käisin 13piisab vihje järgi täna pillipoe tüüpide käest uurimas seda \"koikangi\" Olla olnd olemas küll nisuke ja venku sõdurite käest omal ajal \"do... i bolshe\" aga unustatud asi tänapäeval. Et ei saand selle pärimisega targemaks ühti.
Roheline on päris peen jah. Poleerimiseks kasutati vanasti. Lihvimine toimus jämedama, \"halliga.\"

Karta on, et nüüd enamasti \"kapitalistliku rämpsuga\" tööd tehakse. Toungue