automoto.ee foorumid

Täisversioon: Gauja tagaratta sisu kinni
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.

See jutt käib rohkem \"jalgrataste\" teemasse, kuna tegemist siis tavalise meesteka tagaratta sisuga mis gauja sääreväristajal küljes.

Eriti haige variant tekkis, kui hakkasin rummu sisu välja vahetama. Uus sisu oli vägagi korralik ning täiesti töötav.
Nimelt jäi laagreid pingutades hammasratas tagatelje külge kinni. Sama jama nii ilma hammaka sissekäiva väikese koonuseta kui koos sellega. Kuidas see nii juhtus, ei tea.

Nüüd on nii, et ei toimi midagi ning lahti ka ei tule. Üritasin igasugu power-toolidega asja lahti keerata, kuid ei õnnestunud.
Suur pidurihoovapoolne koonus liigub võllil küll täitsa vabalt aga vaid u. pool pööret.

Äkki oskab keegi arvata, kuidas seda korda saab? Kui mitte, siis vajan 26\" gauja velge.
Kui sa pidurihoovapoolset koonust keerad, siis läheb pidur ju peale. Sellepärast ta liigubki ainult pool pööret. Pead seda koonust kinni hoidma ja keerama teiselt poolt võllist, nelikant otsast 7 mm võtmega. Siis saad sisu uuesti laiali. Või mida sa tahtsid teada?
Ei saanud küll täpselt aru, mis toimus. Ilmselt jäi sul ikka hammakas rummu külge kinni, mitte telje külge.
Seal sees on ühed rullid, mis vevad rummu. Seal sul midagi vahel või rullid paigast ära. Pingutades lihtsalt surus rullid rummu sisse kinni. Võib ka olla, et rumme on erinevates mõõtudes ja paigaldatav ei sobinud sinna.
Proovi hammakat keerata pidurdamise suunas. Siis peaks need rullikud vabanema. Muidugi juhul, kui asi enm-vähem toimib. Kui nii ei vabane, siis vaja vasarat tarvitada. Lihtsalt südamik välja lüüa rummu seest.
Romka Kirjutas:Kui sa pidurihoovapoolset koonust keerad, siis läheb pidur ju peale. Sellepärast ta liigubki ainult pool pööret. Pead seda koonust kinni hoidma ja keerama teiselt poolt võllist, nelikant otsast 7 mm võtmega. Siis saad sisu uuesti laiali. Või mida sa tahtsid teada?

hammakas on KINNI telje küljes. rummu sees käib asi enamvähem talutavalt ringi.
Ehk siis kui keeran teiseltpoolt nelikant otsast siis läheb ka pidur peale Sad

Jama on selles, et otsisin jupp aega töötavat ja korralikku rummusisu ning ei taha seda kohe ära lõhkuda. Muidu kasutaks tõesti suuremat vasarat.
Vaata siis sealt otsast taskulambiga sisse. Äkki on väikse laagri kuul separaatorist irdunud ja läinud sinna võlli ja südamiku vahele. Vaja siis see sealt kuidagi välja nokkida.
motamees Kirjutas:Vaata siis sealt otsast taskulambiga sisse. Äkki on väikse laagri kuul separaatorist irdunud ja läinud sinna võlli ja südamiku vahele. Vaja siis see sealt kuidagi välja nokkida.

pole paha mõte.
asja uuritakse.