automoto.ee foorumid

Täisversioon: kust saaks osta liivapritsi?
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Lehti: 1 2
Kuna sealt teemast abi ei leidnud, otsustasin endale koju mingi lihtsa amatöörliivapritsi hankida. Probleem on aga selles, et kusagilt ei leida sellist odavat pritsi, mille hind jääks kuhugi 500.- kanti. Stokkeri hinnakirjas küll kaks tükki oli, aga neid pole laos sees ja tellimine võtab vähemalt kuu. Helistasin ka rohkem kui ühte tööriistapoodi aga ei midagi. Kui keegi on poes näinud mingit lihtsat amatöörliivapritsi, võiks teada anda. Soovitavalt tallinnas. Kasutatud asju võite ka pakkuda, põhiline et liivapritsi juba saaks sest asjaga on kiire.
liivaprits eeldab vägasuure jõudlusega kompressori olemasolu!
oldmoped Kirjutas:liivaprits eeldab vägasuure jõudlusega kompressori olemasolu!
Tean seda ja selle pärast pole vaja muretseda.
Vaidleks veidi vastu.Kui vaja siis näide.Liivaprits voolikuga.
voolik 1,1m,5mmotsik, 6bar/max.Õhutarve 100liitrit/min.
Liivaprits alapaagiga.
Metallpaak 1l, 5mm otsik. Õhutarve 100l/min.
Hind esimesel 265-eek ja teisel 245-eek.Tagavaraotsikud 65-eek
pakk(3tk pakis). Kaubamärgiks on Einhell.See veab küll mõne näo pikaks aga mõningaid tooteid kannatab sealt täitsa kasutada.
agaa Kirjutas:Vaidleks veidi vastu.Kui vaja siis näide.
Näited on sul teoreetilist laadi (reklaamist välja võetud). Praktikas nõustun Oldmopediga.

Vabandan algküsimusest väljumise pärast.
pppp Kirjutas:http://forum.automoto.ee/showthread.php?tid=2855
Helistasin seal teemas mainitud Esmetasse, kuid ka seal pole Sad
Ootan ikka veel konkreetseid viiteid või pakkumisi...
Peterburi tee Maksimarketiga ühes majas on tööriista pood, küsi sealt, sest neil oli päris hea valik suruõhutööriistu.
VOLVO CLUB Kirjutas:Peterburi tee Maksimarketiga ühes majas on tööriista pood, küsi sealt, sest neil oli päris hea valik suruõhutööriistu.
Äkki oskad täpse nime või numbri anda, saaks helistada ja järgi küsida kas neil ikka on. ise päris tallinnas ei ela ja niimoodi ehku peale on veidi jama minna
Selle poe täpset nime ei tea ja kontaktnumbrit ka mitte, kuid mul on naaberfirma kes müüb tööriistu ja homme võin järgi uurida kas neil on laos sellist pritsi.

http://www.ee.toolstore.com/katalogdata/...FB9742.JPG
Art nr 9742 -0103
Orig nr A/209
Maks rõhk baar 10
Töörõhk bar 6-8
Õhukulu* l/min 500
Õhukulu l/s 8.3
Ühenduskeere G ® ¼
Vooliku pikkus m 1.2
DüüsiØ mm 6
Kaal kg 1.3
Hind kuskil 600.-EEk, täpselt hetkel ei tea
vaata www.luna.ee
selles mitu tükki sees,Pärnus on pood kus käisin ise vaatamas kuna endal sama mure.
see ei ole mõni saasta-market,on ka päris profi tööriistu.
Lunas täiesti olemas hind 496.-EEK+ km
Tallinnas Peterburi tee 34
Põhiliselt teenindavad lepingulisi kliente, kuid müüvad ka sularaha eest.
Kui abi vaja siis olen samal territooriumil
Urmas
56 495 125
www.ramirent.ee
oldmoped Kirjutas:liivaprits eeldab vägasuure jõudlusega kompressori olemasolu!

... või elevandi kannatust: kogud surve üles, lased veidi liiva detaili peale kuni surve veel kannatab, siis kogud jälle pikka aega survet jne...

Kui tehtavaid detaile ei ole just mustmiljon, siis peaks reaalselt küll kuigivõrdki aitama.

Muide - mina eelistaksin (igal pool kus võimalik) liivapritsile terasharja (relaka otsa käivad) ja/või värvi keemilist eemaldamist. Põhjusi kaks:

1. Terve autokere liivapritsi alt läbi lastes hakkab selle igasugustest urgastest hiljem liiva välja tulema (ja jääbki tulema). Lahendus oleks kereõnaruste igapidi liivast tühjaksraputamine, aga kes ja kuidas seda terve autokerega teeb?

2. Plekipinnad saavad liivapritsiga töödeldes termoshoki, mis võib suurte siledate pindade korral põhjustada soovimatuid deformatsioone. Loomulikult saab seda vältida ettevaatliku töötlusega, kuid oht on siiski olemas, eriti õhukese pleki puhul.

Vähemalt tsikli raamid, veljed, porilauad jms saab edukalt värvisodist puhtaks relaka ja terasharjaga... auto korral on lihtsalt selle tööriista jaoks pinda liig palju.

bronec

On kyll juba vana teema aga mina tegin endale ise liivapritsi.Kasutasin yhte vana kummipumpamise otsikut, paarkymend cm toru ja yhte dyysi.Kui huvi on v6in ka pildi panna, valmistamiseks l2ks aega 1,5t ja raha kulus 0 krooni.Asi isegi t88tas ja mina sain oma asjad aetud ilusti.
usun, et ma pole ainuke, keda su kodukootud liivaprits huvitab.
Nii et pilti võib ikka näidata.

bronec

Selline n2eb siis asi v2lja
[Pilt: Pilt010.jpg]
Vabandust, et teemast väljun ja parandage, kui ma eksin, aga - ühes Tehnikamaalimas oli juttu ühest soomlase poolt taastatud vanemast Fordist ja muu hulgas ka keretöödest. Seal leidis nimelt liivapritsi asemel kasutamist survepesur (vähemasti mainiti kõrge surve all oleva veega kere saastast puhastamist). Nn survepesuriga eemaldati nii vana värv kui ka rooste. Millised olid eelised - liivaprits õgib edukalt ka metalli, kui rooste eemaldatud ja seepärast võib hoogu minnes mõni ootamatu auk juurde tekkida. Veega seda ohtu ei teki. Lisaks, nagu mainis Valdo, poeb liiv igasugustesse pragudesse ja teda sealt kätte saada, pea võimatu. Vesi aga kuivab lihtsalt ära. Isiklikult mul kogemusi pole, ei liivapritsi ega survestatud veega, ainult trelli otsas oleva traatharjaga. Traatharja variant tundub mulle natuke lahjaks jäävat, ja seda just õnaruste ja pragude pärast, kuhu selle traatharjaga ligi ei pääse. Loo moraal aga - kui rooste eemaldamiseks piisaks vaid harilikust survepesurist (100 bar), siis mõtleksin küll tõsiselt selle soetamisele. Aga ehk on keegi reaalselt proovinud ja oskab vastu vaielda.

bronec

Ilmselt ei tule tavalise survepesuriga asjast eriti midagi v2lja, kui siis saab ainult lahtist v2rvi eemaldada.Muidu polekski v6imalik autot survepesuriga pesta-kohe on v2rv maas.Ilmselt seal kasutati suuremat survet v6i mingit spetsiaalset otsa.V6i eriti karedat vett Big Grin
Selleks on spetsiaalne eriti suure survega pesur.

http://www.survepesu.ee/index.php?leht=24&keel=1

Pole kuulda olnud, et keegi oleks oma auto sellega puhtaks lasknud teha, aga jutt on põhimõtteliselt õige.
Kas mitte korraliku \"tolmuimejaga\" ei saa seda liiva igaltpoolt kätte, võid ju külge mõne peenema toru või vooligu panna ja saad karpidesse ka sisse toppida!?
Lehti: 1 2