automoto.ee foorumid

Täisversioon: Mootorratta dekoratsioon?
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Lihtsalt huvipärast uuriksin, et kuidas sellist asja tehakse... Vaevalt, et minu antud näide on lastud kunstnikul joonistada või midagi sarnast.

Näide:
http://troskal.nuubia.ee/index.php?leht=...ad&kuva=43

Kas tegemist ei või olla kleebsuga?
Kas keegi teab, et mis hinna eest sellist asja tehakse ja kus tehakse?
See on tehtud värvidega. Olemas on spetsiaalsed värvipüstolid (märgusõna googli jaoks \"airbrush\"), pärast lakitakse üle.

Eestis on ka vähemalt üks inimene, kes sellega leiba teenib.

Asp
aga kas libavarjanti ei ole, et mingi kleeps oleks... pole küll originaalne aga näeb äge välja...

põhimõtteliselt saaks ju peale värvimist peale panna ja siis ära lakkida... peaks enamvähem sama jääma välja arvatud, et kunstniku hinge pole sisse maalitud!
Saaremaal sõidab üks maalitud tsikkel ringi, mille tegemisel ma ise osalesin. Sõna otseses mõttes maaliti (pintsli ja maali värvidega) ratas pilte täis. Siis kuivas see ära ja toodi minu kätte. Minu ülesanne oli maalingud lakkida. Sinna peale läks kuus (6) kihti kõvendiga autolakki koos vahepealsete poleerimistega. Esimeste lakkimiste järgi tuli poleerimisel veel maalivärvid alt välja (need ju ebatasased). Viimaks olid vahed lakiga täidetud ja pind jäi päris sile. Nüüdseks ratas sõitnud mingi 8tuhat km ja malingud nagu eile teht.
lugesin mingisugusest õe noorteajakirjast selle kohta. tegemist on aerograafiga. võin selle artikli üles otsida, kui vaja.
Erik Kirjutas:aga kas libavarjanti ei ole, et mingi kleeps oleks... pole küll originaalne aga näeb äge välja...

Enamikel kaasaegsetel (tegelikult enamikel peale 1920te keskpaika valmistatud) mootorratastel on bensiinipaagi välispind kaksikkumer, kuhu ei kleebi ilma voltideta peale mitte ühtki suuremõõtmelist (paagi mõõtmetega võrreldavat) kleebist. Kuna kleebised on reeglina tasapinnalised, siis saavad nad olla kleebitud vaid painutatud tasapinnale ehk üksik-kumerale pinnale. Sinu lingitud fotol ilutses aga just suur pilt üle kogu (kaksikkumera) paagipinna...

Porilaudadega täpselt sama lugu.
ei taha küll vaielda aga tegelikult usun, et täiesti kumeratele pindadele saab ka kleepsu panna...

Igaljuhul on see kleepimine ka raske ja maalimine maksab palju. Oma kätt käiku lastes ei tuleks elus hea tulemus.

Sellegi poolest aitäh, et sain palju toredaid vastuseid ja olen nüüd isegi selle kohapealt targem. Smile
niisiis .. ma paneksin siis siia vastuseks ühe lingi millelt võimalik leida pdf kus rohkem infot kirjas selle teema kohta ... http://enigma.keila.ee/~markel/Pillele%2...0Lauks.pdf see info kül nati vanade piltide värkidega aga noh uuemaid pilte saab näha siit Smile http://www.airbrushartists.org/Gal2109_a...allery.asp