automoto.ee foorumid

Täisversioon: Gaz-24 peeglid
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.

PuZuP

Tervist...
Ei hakanud seda nüüd kuulutuste alla panema, kuna probleem just ainult ostus ei olegi...
Põhimõtteliselt on asi järgmine, et oleks vaja Gaz-24 peegleid...kroomitud/nikeldatud (vist eksportvariandi oma)...ainus mure on see, et poes pole ma neid müügil näinud...ja netist otsides pole ka leidnud ühtegi korralikku pilti, et kellegi käest küsida...seega - kui kellelgi on neist peeglitest pilti, siis kas oleks hea ja saadaks mulle...saaks paremini orienteeruda...või kui siis kohe tahaks neid müüa, siis kõik pakkumised oodatud...ainus nõue, et ei tohi olla roostet ja nikkel/kroom peab olema korralik ja/või mitte väga tuhmunud...

PuZuP

P.S. Kui korravalvurite arvates vales menüüs, siis palun tõstke ümber...
PuZuP Kirjutas:... kõik pakkumised oodatud...ainus nõue, et ei tohi olla roostet ja nikkel/kroom peab olema korralik ja/või mitte väga tuhmunud...

Kui kroom on tuhmunud ja/või õrnalt, st mitte läbivalt kriibitud, siis see on väike viga - kroomipoleervedelikud (millele eelneb vajadusel korral abrasiivpastat) löövad selle taas särama kui Moosese pale! Kui aga kroomi alla / sellest läbi on ilmunud va sõber korrosioon, siis on asi hull.

Mis (väliskatte dekoratiiv)niklisse puutub, siis autodel seda tõepoolest kasutati, kuid need ajastud jäid 1930test reeglina tahapoole. Juba 1920-30tel hakati autodel kriipimisaldi ja pehme dekoratiivnikli asemel kasutama väliskattena tugevamat ja vastupidavamt kroomi. 1930te teisel poolel \"sõi\" dekoratiivkroom dekoratiivnikli viimasena lõplikult välja ka jalgratta-maailmast.

Mis pealesõjaaegseisse N. Liidu liikureisse (jalgrattad, mootorrattad, GAZi toodang, sh 24) puutub, siis dekoratiivkroom oli seljatanud seal dekoratiivnikli galvaanilisis läik-katteis juba täielikult.

PuZuP

Vot seda ma silmas pidasingi, et rooste ei tohi olla läbinud kattekihti...siis pole asjaga põhimõtteliselt miskit enam teha muud, kui lasta kroomimisse viia...see aga liiga suur kulutus...
Unustasin ennem lisada, et need peeglid erinevad Volga tavalistest kroompeeglitest just oma suure ja massiivse peeglikarbi ning jämedama jala tõttu...

P.S. Tänud Valdole

PuZuP

Ootan pakkumisi ja teadmisi Big Grin

Gaz24

Oleks ka vaja Gaz24 kyljepeeglit.
Just orig. parempoolset peeglit. Olen igalt poolt otsinud aga pole veel leidnud. Suht halb on ilma parempoolse peeglita sõita, aga mitteoriginaaliga ei taha autot solvata.
Gaz 24 parempoolne peegel kuulus ainult Gaz 24-02 varustusse, ehk universaal kerega autole. Seega on see sama haruldane, nagu universaal Volgagi.
Lohutuseks võib öelda, et Pobedal oli ainult pisike salongi peegel ja väike tagaaken. Oma kardinatega universaal Volgaga sõitmise kogemusest võin öelda, et taha vahtimisest olulisem on ettevaatus!

Gaz24

Ettevaatus on oluline küll, aga ilma parempoolse peeglita on Tallinnas tipptunnil suht kehv sõita.
Volgapoe juhataja igatahes väidab küll, et temal neid parempoolseid peegleid on liikunud ja et nad pidid exportvariandi omad olema.