automoto.ee foorumid

Täisversioon: jaffi küünlad
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Lehti: 1 2

Rainx666

nuh...kogenud inimesed v lihtsalt targad..üelge palun et mis küünlad tuleks panna jaffile..638..kasutan 91 evro kütust..jne..
et mis küünlad on originaalis või millised parimalt sobivad..
igatahes championi küünal küll vastu ei pidand rohkem kui 2 nädalat..Sad

tänudega: Rainx
pane vene a11-2
91 evro kipub viimasel ajal miski eriti solk olevat ning seetõttu kasutan ka IZ56-l 95 evro bensu.
Jawa tahab ka head bensu ning head õli sinna sisse...

Rainx666

hmm...head õli..kasutan..valvoline 2t oma..

aga rääkides küünaldest..siis peavad need vene A11 vastu kah ?
v on mingid ngk v muud championid paremad?
vene küünaldesse ei ole mul enam mingit usku.Panin uue vene küünla d6 mootorile peale,sõidan,jätan seisma-jok.Panen uue sae Championi peale-kestab.Viimaselajal on vene küünaldel kvaliteet väga kõikuvSad Ise sõidan ka oma kõikide kaherattalistega 95\'ga.

Rainx666

hmm..ml olid muidu enne mingid brinsk n17 v mis iganes..mingi 17 oli..töötas kuni pikapeale ütles parem küünal ülesse..(jälle?! täna läks kah parem champion)
süütepool ei või muidu mäkra panna w=? et keerab küünla omadega P****=!?

Rainx666

muidu uurisin..et B8hs (ngk oli vist)..pidavat olema 638le mõeldud..kataloogist vähemalt sain nii teada
oskab keegi kommenteerida ?

scratchy

Jah, mul olid need kataloogist võetud jawale sobivad NGK küünlad, ei ütleks, et nad rohkem vastu pidasid kui tavalised vene küünlad. Üldse, mul läks ka neid küünlaid ropult üles, sellepärast sai ka silindrid maha tiritud, arvan, et äkki viga rõhus. Läheb rõngaste vahetamiseks, siis vaatab mis edasi saab...

Rainx666

vaevalt rõhus..ml endal kah rõngad + kolvid uued..uued tihendid asjad jne..ja lasi küünla läbi ikka
täna sai uuritud asja..ei tea..seisis..tükkaega..ja sain tagasi (enne ei olnud sädet kah :S..sai pandud kontaktivahe õigeks mis vahepeal ära kruttisin..ja proovisin ei töötand..nüüd panin tagasi õigeks ja töötas jälle..ei saa aru..)

jawa = lihtsalt pirtsutaja ja muud midagi..täna hakkas karpa alt (seal kus see väike auk).läbi jooksma bensiini..ei tea mis talle jälle ei meeldi..:@
peened välismaised küünlad peavad olema väga täpselt valitud. suurt ampluaad (nagu vene omad) nad ei kannata. siit siis levinud arusaam, et panen mittevenemaise peale ja varsti pees - järelikult pask.

minulgi on kulunud palju katsetamisi, et konkreetsele siklile õiged küünlad leida. kui juba õiged on, siis toimivad ikka väga hästi.

kuid võib öelda, et mul on vene küünaldega ka häid kogemusi. enamasti polnud need seotud küll autoturult ostetutega.
kui omale uue jawa koju tõin, sõitsin linna ja panin mingid nn head küünlad peale, kohalik tsiklipood soovitas... sain sõita umbes kolm kilomeetrit ja üks pütt kadus tagant ära... vedasin ennast kuidagi koju ja mis selgus, vasakust silindrist kuuldus sihuke keemise hääl, keerasin siis küünla maha ja ennäe, sisemine elektrood oli haihtunud... siis sai ka korra silindrikaas maha võetud, et vaadata kas kolvile miskit hä\'da ei teinud... siis avastasin! tehase poolt oli süüde pandud nii, et pauk käis 15 mm enne üss-i!! ja kontaktivahe oli 3mm!!! selle vea parandasin kohe ära ja peale läksid NGK B6HS ja nendega olen sõitnud praeguseks 5000 km ja arvan et sõidan veelgi mõne tuhande... nii et soovitan siis neid küünlaid!!

Rainx666

hmm..muidu alexela pakkus mulle b8HS küünlaid..jaffile..kataloogijärgi vaatasid..ei tea kas õige kah ?

Rainx666

ahah..ml ongi 638...ja tüüp küsis kah et mis jaff on..ütlesin 638..natc aega sobras..ja volaa..oli olemas kataloogis..ja panin asja tellima..täna lähen järgi.
praegu on mul siin NGK kataloog ees 2002/2003 aasta:
andemd järgmised:

350 Gespann 01.87- B6HS
350/640 93- Black Style B6HS
634 84- B6HS
638 B6HS
638.5 Gespann 01.85- B6HS
639 B6HS
640 B6HS

B8HS annab see kataloog ainult CZ-ile ja mingile sport jawale...

EdW

jawa = lihtsalt pirtsutaja ja muud midagi..täna hakkas karpa alt (seal kus see väike auk).läbi jooksma bensiini..ei tea mis talle jälle ei meeldi..:@


Vaata, mis ujuk teeb..... võib olla on ära uppunud.
Mis veel küünaldesse puutub, siis on kindlasti oluline surveaste..
nii et vanale JAWAle mõeldud küünlad ei sobi uuemale ja vastupidi ( vasatvalt erineva oktaaniarvuga bensiinidki...)

Rainx666

to unicman: ühesõnaga b6hs sobib kõikidele jaffidele :S..?!? neil ju surveastmed asjad erinevad...aga mis see b8hs ei sobi siis 638le?

to edw: ei mina tea mis see ujuk teeb...vahest upub jah ära..siis seisab paar tundi..ja kõik jälle korras..nagu norras..

aga ml 1 asi veel nimelt..et noh..käima läheb asi mul nii et 5korda tühjalt..ja süüde sisse..klapp ülesse..ja rass käib..hiljemalt kui mootor soe..klapp koguaeg all ikka..ja 1 korra vänta töötab..
aga midagi vahest jamab ikka..nimelt vahest kaob jõud niiära et jube...jõudu nii null kui null..nagu mingi delta..
teine kord jälle on kõik korras..rebib nokka ja kõike..
karpa seadistus on ml kah paras emane..nimelt sai karpa 1 kord lahti võetud..(sõber võttis)..ja puhastas düüsed ära..aga ta tropp kiskus kohe kõik düüsed maha..puhastas ära..aga ei mäletand kuhu millinne käis..pani enamvähem suvaliselt :S (neid 3tk al seal ujukijuures)

nimelt küsiksin sed et millinne düüse käib millisesse auku? annaks keegi mingid mõõdud või silmaga mingi vahed vms..
2) küsiksin kui palju peab olema bensiinikruvi lahti ja palju see teine (see diagonaalis ja poldiots maapoole) ja nõel..millises astmes...


tänudega: Rainx
mina ei ole seda kataloogi välja mõeönud ja ei oska ka kommenteerida... aga samas olen pannud B6HS nii vanale jawale, 634, 638 ja käivad kõik ilusti, muidugi minu rataste puhul on see ka eeliseks, et pea kõik mootorid on olnud uued või vähe sõitnud...

Rainx666


hmm...oky..peab ise kah proovima..muidu ml hetkel champion veel töötab..naabrimees tegi küünla korda..mingi imemoel..ja töötab..
aga ikkagi..orig küünal oleks kindlam ehk..
aga karpa seadistuse kohta oskab keeg midagi üelda?
samas..mitu mm enne ü.s.s peab kontaktid avanema 638l..hetkel 6mm peal..ml..
kui mälu mind ei peta siis oli kuskil 2,5-3 mm enne üss

Rainx666

hmmm..panin 3mm enne ü.s.s ei läinud raibe töölegi :s..panin 4 mm..ka ei läinud...5mm..tegi põksu..6mm pealt läks vändast..nii vähemalt oli ml..
Lehti: 1 2