automoto.ee foorumid

Täisversioon: paberist kokkupandavad mudelid
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
kunagi aastaid tagasi 1970-1980 liikusid eestis sellised ajakirjad nagu \"maly modelarz\"(poola),mis sisaldasid väga detailseid kokkupandavaid mudeleid,enamuses lennukid,laevad ja ka tankid ja autod,mu paps rääkis neist jutte et tal oli olemas volga 24 mudel ja fiat 125 mudel ja üks zil haagisega,ning palju lennukeid ja veel rohkem laevu,need pidavat olema detailsed ja nende kokkupanek võttis kaua aega,(oli üks laev mida ta valmis ei saanudki ja seisab siiani kusagil pööningul)


et siit nüüd küsimus,et huvitav kas selliseid paberist kokkupandavate mudelite ajakirju kusagil veel liigub,mingi kindel raamatupood kuskil,või saab selliseid ainult välismaalt,ja kas te olete ka selliste asjadega kokku puutunud,huvitav oleks lugedaSmile
Minul on neid arvutis väga palju, vahest igavuse pärast olen välja printinud ja kokku kleepinud mõne, aga detailsematega on jube nikerdamine. muidu, kui paned Google pildiotsingusse nt. Paper model siis leiad palju selliseid.

Edit: pildid kõige detailsematest mudelitest, mida näinud olen - http://digilander.libero.it/zioprudenzio/fok-cars.html
neid mudeleid pani mu vend kunagi peris paraja portsu kokku ja kunagi oli neid ajakirju terve ports mis ootasid valmis tegemist. A kolimiste jne käigus on nad kaduma läinud. Neid sai tol ajal läbi tutvuste ajalehekioskitest koos jugend technicu, modelist konstruktori ja teiste selliste vaffate ajakirjadega.
Panin just kaks minutit tagasi ühe netist leitud BMW Isetta kokku, oma kallist BMw omanikust õele kingituseks ToungueToungue
Mina tegin omale kunagi ise paberist busse,siis sai ka munakarpidest busse tehtud(nood oli teitmoodu kui praegu.)Kui aega saan ja vaim pääle tuleb teeks ühe 620 valmis.100%vist originaali ei tuleks aga ikkagi .Jääb vaid leida kes tolle pilti võtaks.
kui kedagi huvitab,siis leidsin koha kus on vanu opeleid,range rover,vanad autod ja mingid rollerid ja kandiline põrnikashttp://www.papermodel.de/
Netis kolades ja ida euroopa tehnika kohta inffi uurides leidsin sellise Poola mudelismi saidi kus on hästi pilte:
Polska Witryna Modelarska
Link on saidil GAZ 69M mudelile.
Palju on paber mudeleid,poola keelest ainult ei saa aruSad

Panen pildi ühest ilusast paber GAZ 69M\'ist ka siia.
On ka võiamlus nendest pabermudelidest päris mudel valmistada ,Automudelismis tegime vanasti keresid alati nii. Soovitav on paber tugevamaks muuta ,kas liimid 2 kihi paberit juurde või võimaluse korral valmistad paneelid papist ,siis pritspahtel peale ,lihvida ja värv. Absoluutselt kõike annab ise teha mudelisse peale kere. Õpetusi siin:

http://www.briansmodelcars.com/tutorials/