automoto.ee foorumid

Täisversioon: Küsimus motomeestele.
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Lehti: 1 2
Käisin uunikumide laadal ning seoses sellega on tekinud küsimus:

miks kõik seal müügis olevad rattad nii viletsas seisundis on...

Noh..sellised romud et oksele ajab...ja mitte ainult sõjaaegsed masinad vaid ka 70-80 rattad...kas see on normaalne?
erinevalt autost ju motorratas ju sõidab ainult suvel, talvel seisab garaazhis või kuuris. Mahub ta iga putka sisse. Solo rattale piisab ruumist 0.8X1.5 m...aga olid need kõik niivõrd armetus seisundis....kas asi on lihtsalt selles et heas korras isendid lhtsalt ei jõua laadale? Näiteks minu vanaemal kunagi kuuris seisis Minsk üle 10a., vanaisa jõudis sellega sõita ainult mitu suve. Ning siis kui nägin seda, oli see küll v.h. korras...Aga kas Eestis selliseid rattaid pole?
Mu isa ikka ütles, et vene sikkel max 20 000 km ja tükid taga. Selliseid mis tõesti tehase manuaali järgi hooldatud on väga vähe. Rääkimata sellest et keegi raatsiks sellist üldse müüa.
Ej nojah...ega ma kompressia v]i mingeid laagrite seisu ei k[si, aga 100% rattaid mid ama seal nägin olid nagu maa alt välja kaevatud...
Kõigil arusaam, et uunikum ongi vana romu. Sellepärast keegi uut viia ei julgegi. Korras masinatel ka tavaliselt selle väärtust hindavad omanikud - sellepärast müüki ei viigi.
Masina lagunemine on ikka võrdeline omaniku suhtumisest mootorrattasse. Ja vene tsiklid satuvad enamjaolt noorsoo kätte, kes põllu peal või siis mujal \"rallides\" masinale otsa peale teevad. Mis teha, inimeste suhtumine on juba selline. Paraku puuduvad paljudel ressursid harrastusvõidusõidu viljelemisele ja nii elatakse oma emotsioonid välja vene tehnika peal.
Kui nüüd rääkida oksele ajava välimusega uunikumidest, siis mind just see masina juures esmapilgul köidabki. Reeglina on võimalik see masin taastada ja see ongi ühele õigele uuniklasele kõige suuremaks väljakutseks.
Ise vist juba kümnendat korda laadal käijana ütleks ma, et maa alt välja kaevatud rattaid seal seekord polnud. Asi selles, et restaureeritud/häid masinaid sinna üldjuhul ei tooda. Need liiguvad käest kätte. Seal on toorikud tegemiseks.

Vene rattad olid siiski igapäevase liikluse jaoks paljudel inimestel, nunnutajaid ja klantsimalööjaid oli selges vähemuses.

Minu isiklik seisukoht on aga, et kulumise ja kasutamise jäljed annavad masinale pigem juurde.

Asp
Kuna Tagadi Vanatehnika päevi korraldab Eesti Vanamootorrattaklubi \"Unic-Moto\" ja mitmed müüjad on just selle klubi liikmed, siis on enesest mõistetav, et nende poolt ei tule laadale ühtegi harrastusvahendit. Pigem tahetakse neid juurde soetada aga nõudlus ületab mitmekordselt pakkumise.
Miks nad nii halvas seisus on?
Sest nad on ju nii vanad ja oma elu ammu ära elanud.

Minu meelest oli seal ka suht korralike asju mis veel originaal värvi omasid!
Ei nojah...kui nii võtta...aga ma siiski ütlen teile et enamuse asjadest mida ma laadal nägin oli täielik saast. Kahjuks. Ja relvi ka ei olnud seal((((
Samuti nagu ka aotudega ... on omanikke igasuguseid ... kes hoiab kes viskab kuuri taha ... mõni omanik hoiab oma uut autot väljas ja vana on soojas garaazis ... mõni viskab vana lihtsalt välja, et \"mis si*aga ikka teed\" ja nii need asjad läevad ...
Korralike asju ei olegi ju enam palju järgi ... enamuses kõik kallite naabrite poolt minema tassitud ... iga aasta on nii, et põhjanaabrid sõidavad enne Kurtnat tiiru eestile peale ja käivad kõigi juurest läbi, kellel veel midagi alles on ...

Dad.
Nojah, kui asi hapuks läheb siis on ka Läti ja Leedu, ning lõpude lõpuks ka Venemaa. Aga minul on selline tunne et see jutt a la \"soomlased ostavad kokku\" veidi ülepaisunud. Vähemaltz seekord Kurtnas mina neid pole näinud.
Denis, Kurtna pole relvamüügi koht. Kurtna on vanatehnikaklubi Unic-Moto organiseeritud vanasõidukite osade ja vanasõidukite müügi ning vahetuse üritus. Minu arust on see iseenesest mõistetav, et mingit ametlikku relvamüüki seal ei toimu. Ma ei usu, et Sina tahaksid olla inimene, kelle sõrmed nö sahtli vahele pärast ühes neljatähelises asutuses pannakse. Ilma eriliste eranditeta on relvade müük seal seaduserikkumine.

Asp,
kiidab selle suuna igati heaks
Miks? Jutt käib ju ohutuks tehtud makettide müügist mille kohta politsei annab loa. Neid on võimalik kogu maailmas osta. Seadust muidugi rikkuda ei tohi.
Miks siis ei võiks seal müüa tervisekaitse loa alusel ka piima ja mingi muu kauplemisloa alusel Türgist toodud kaltsunänni? See pole lihtsalt selle laada spetsiifika.

Asp
Minule kui Tagadi ürituse korraldajale on juba jõuliselt selgeks tehtud relvade ja nende oluliste osade kasutamise kord. Olen ka Relvaseaduse peaaegu pähe õppinud ja saanud aru ka karistuste tingimustest ja korrast.


Relvaseaduse
§ 50. Relva ja laskemoona kandmise üldine kord...

(3) Relva ja laskemoona on keelatud kanda:...
2) koosolekul, meeleavaldusel, piketil, pidustusel ja teistel avalikel üritustel, välja arvatud nimetatud avalikel üritustel teenistus- või tööülesannet täitval isikul.


Samas Relvaseaduses on ka toodud mõisted ka relvade oluliste osade,leidmise või väljakaevamise ja kasutuks tegemise kohta jne.
Kui keegi soovib teemat laiemalt arutada või pole rahul millegagi siis võib juba otse Kaitsepolitseiameti poole pöörduda Toompuiestee 3, Tallinn 10142
sekretär 612 1400
faks 612 1401
.
denis23 Kirjutas:Ei nojah...kui nii võtta...aga ma siiski ütlen teile et enamuse asjadest mida ma laadal nägin oli täielik saast. Kahjuks. Ja relvi ka ei olnud seal((((


Nii ei tohi nüüd ka hakata laata maha tegema. See \"roostes saast\" võib mõnele tähendada palju rohkem kui sulle. Mina oleks neid \"roostes saastasi\" endale päris palju ostnud kui raha oleks olnud.
Ei, kõik on õige, tähendab, kui pakutsakse roostehunniku mis kunagi on olnud TIZ-AM600 siis ma saan sellest aru, kuid osta roostehunniku mis on olnud Izh-Planeta või Jawa 638see on jah, veidi minu jaoks imelik, aga see on muidugi iga mehe asi
Mina näiteks korjasin platsi koristades üles plastist vormitud ZIL-i nina ja vedasin koju. Mulle tundus see äärmiselt lahe kujunduselement olevat. Näiteks saab sellest teha abieluvoodi otsa või panna lihtsalt garaazi seinale. Tegelikult on sama lugu ka muu temaatilise pahnaga, ega kõigest peagi kasu olema. Mulle tundub ka Mootorratta muuseumi huvitavamaid eksponaate olevat just maa seest leitud Indian Scout (kuna ise olin leidjate hulgas). Ja kes meil siinse foorumi liikmetestki vedas Tagadilt koju põlenud Java just kunstilistel kaalutlustel.
Peaasi et kola jääb kokkulepitud teema piiresse, päris jäätmekäitlust ei tasu muidugi korraldada, kõigel on ikka ka piirid.
denis23 Kirjutas:Ei, kõik on õige, tähendab, kui pakutsakse roostehunniku mis kunagi on olnud TIZ-AM600...

Repliigina niipalju, et ma tean eakamat kodanikku, kelle kuuri all vedeleb tõepoolest väikese roostega TIZ-AM600, viimased 40 aastat pole väljas käinud ja seisab.

Aga nimetet isend ja omanik on omavahel kokku \"laulatatud\", st omanik ei loobu rattast mingil juhul ja mitte mingi hinna eest; vähemalt on see tema mõne aasta tagune kindel seisukoht. Minu rumal vaist ütleb, et enne 10 aastat ei ole nimetet asja mõtet taas üles võtta.

Asukoht ei ole levitamiseks isegi mitte U2U kaudu, sest üks vale külastus võib omanikku päris \"lukku\" keerata ja siis on see isend meie kodumaa jaoks jäädavalt kadunud. Lähiaastakümned on olnud mitmete sarnaste näidete tunnistajaks.

denis23 Kirjutas:Ei, kõik on õige, tähendab, kui pakutsakse roostehunniku mis kunagi on olnud TIZ-AM600 siis ma saan sellest aru, kuid osta roostehunniku mis on olnud Izh-Planeta või Jawa 638see on jah, veidi minu jaoks imelik, aga see on muidugi iga mehe asi


just nimelt igamehe enda asi, mis sorti roostet ta kollektsioneerib. Lõpetage vaidlemine.
relvadega kaubitsemine peab jääma seadusega lubatud piiridesse. Kui see pole lubatud, siis ei ole see lubatud ka Tagadi laadal. Mis puudutab nende kasutuskõlblikkust, siis selle teeb kindlaks vastav asutus. Ma usun, et turul keegi seda katsetama ei hakka (kolige Jeemenisse kui tahate turul sedasorti kaupa proovida).
Lehti: 1 2