automoto.ee foorumid

Täisversioon: Info mosse kohta millel on rool paremal pool
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Lehti: 1 2 3
Piibur Kirjutas:Endiselt on veel võimalus soetada Võhma Uunikute romulast parempoolse rooliga 427 ja korraliku vasakpoolse doonori abiga ehitada ilus auto.

Kui masin ei ole ARK-s enam arvel, tasuks sealt uurida, mismoodi nad parempoolse rooliga auto registreerimisse suhtuvad. Üldiselt on lubatud neid arvele võtta ainult välismaalt ümberasuja varana ja erandkorras eriotstarbelised sõidukid.
kylaline Kirjutas:Kui masin ei ole ARK-s enam arvel, tasuks sealt uurida, mismoodi nad parempoolse rooliga auto registreerimisse suhtuvad. Üldiselt on lubatud neid arvele võtta ainult välismaalt ümberasuja varana ja erandkorras eriotstarbelised sõidukid.

Kas uunikum ehk 25 aastat vana auto ei pea vastama ehk väljalasketehase tehnilistele tingimustele? St et see roolipoolsus peaks ehk ka olema asi samas pajas eurotulede, suunatulede olemasolu/kollasuse, veoauto allasõidutõkete jms asjadega. Või siiski mitte?

Ei taha nt uskuda, et kui leian juhuslikult 1910. aasta Darracqi jäänused ja auto üles ehitan, siis ma ei saa seda haruldust registrisse roolipoolsuse tõttu?
vestlesin ca nadal tagasi sel teemal ark-iga, kuna omal sama mure ehk esmane reg+paremp rool, kui auto on 25+vana, kirjutad avalduse, et on haruldus jne. ajad haledat juttu ja teed haledat nagu ning oled viisakas (kogemus olemas), siis vast saad arvele, muidugi Mosse ei ole eriline haruldus ja vasaku rooliga vedeleb neid palju
valdo Kirjutas:Kas uunikum ehk 25 aastat vana auto ei pea vastama ehk väljalasketehase tehnilistele tingimustele? St et see roolipoolsus peaks ehk ka olema asi samas pajas eurotulede, suunatulede olemasolu/kollasuse, veoauto allasõidutõkete jms asjadega. Või siiski mitte?

Sai hiljuti ostetud üks gaz52, 27 aastat vana, mille kohta eelmine omanik ütles, et ilma allasõidutõkketa ei lastud ülevaatuselt enam läbi.

valdo Kirjutas:Ei taha nt uskuda, et kui leian juhuslikult 1910. aasta Darracqi jäänused ja auto üles ehitan, siis ma ei saa seda haruldust registrisse roolipoolsuse tõttu?

Eesti on õnneks või kahjuks selline riik, kus kõik on võimalik, kui õigete inimestega jutule saada.
Kui erandite tegemise suva on pandud ARK-le, ja kusagil ei ole täpselt määratud, millal võib ja millal kindlasti ei või erandit teha, siis sõltubki kõik veenmisoskusest/tutvustest.
Mida haruldasem/originaalsem auto, seda tõenäolisem on positiivne otsus. Usun, et kui parempoolse rooliga vana auto oleks nö musta numbri konditsioonis, saaks kindlasti arvele. Aga sellist originaalilähedust ei oleks vist mõtet erandite tegemise alusreegliks kinnitada, siis oleks neid autosid vaid mõned, millele erandit teha võiks Wink
Sõbrad! Kui registris olevast vasakpoolse rooliga Mossest ehitada parempoolse rooliga Mosse, siis pole vaja sellest registrit teavitadagi. Üheski Mosse dokumendis pole öeldud, kummal pool juht istub. Roolisüsteemi ei tohi kodusel teel ümber ehitada, küll aga tohib vahetada detaile samal margil esinenud remondiks vajalike detailide vastu, st vasakpoolse rooliga Mosse remontimise käigus tohib olemasolevaid detaile asendada samal mudelil ja aastakäigul kasutuses olnud parempoolsete detailide vastu. Kasutada ei tohi Toyota, Nissani jne. detaile.
See seaduste väänamine tuleb elukutselistel advokaatidel muidugi paremini välja.
Piibur Kirjutas:Sõbrad! Kui registris olevast vasakpoolse rooliga Mossest ehitada parempoolse rooliga Mosse, siis pole vaja sellest registrit teavitadagi.

Tõsi jah, see variant ei tulnud kohe meeldegi. Sedasama ütles ARK mulle vastupidise ehituse kohta - kui küsisin rooli jms. nihutamise kohta paremalt vasakule. St. võib täiesti seaduslikult ja ilma ümberehitusloata, kui kasutada sama mudeli originaaljuppe.
Aga praktikas on sedalaadi ehitus ja asjaajamine omal nahal järgi proovimata.
Heh vennad, kakumäe kandis elab vend kellel on tumesinine (matt) ilmselt 412, vana esiotsaga ja valel pool rooliga.

Iga päevtööle sõites sõidab ta mulle vastu ja ka õhtul kojuminnes sõidab vastu. Suht samal ajal satume kuidagi. Viimati nägin nädal aega tagasi. Isik ise roolis vanem meesterahvas.
Siin on kirjas,et Paldiski mnt.l on nähtud mitu korda kas 408 või 412 Mosset R.P. Üks variant võib olla ka Looga tn. asuv R.P. Mosse. Igastahes mäletan 80nendate algus pool seda hästi kuna elasin sellal seal naabruses nati aega.

Põdramaal muide oli 90nendate alul palju VAZ 2104 R.P. ja veel GM automaatkastiga Suomen Posti teenistuses. Kord oleks ühe äärepealt ise ära ostnud (oksjonil) kuid hind tõusis liiga kõrgeks, mingid Leningradi venelased mängisid ka seda.

Juhul kui kellelgi küsimusi:
R.P. = rool paremal

vend

ikke pole veel masinat soetatud.....iga sugune info oodatud

vend

ootan ikke inffi

winterwind

vanaisal selline loom täitsa olemasWink
paar pilti:
www.zone.ee/winterwind/mosse1.JPG
www.zone.ee/winterwind/mosse2.JPG

ps pildid on 2200x1700 resoga ja nende kaal on suurBig Grin

winterwind

Piibur Kirjutas:Kuusalu vahel veeres mullegi 9.oktoobril 2004 vastu ülihelebeez ja pruuni katusega 427. Rool koos juhiga valel poolel. Mees oli üle keskea ja prouagi oli autosse sobiv. Auto ise tundus olevat päris heas väljanägemises.
mu vanaisa:duh
winterwind Kirjutas:
Piibur Kirjutas:Kuusalu vahel veeres mullegi 9.oktoobril 2004 vastu ülihelebeez ja pruuni katusega 427. Rool koos juhiga valel poolel. Mees oli üle keskea ja prouagi oli autosse sobiv. Auto ise tundus olevat päris heas väljanägemises.
mu vanaisa:duh
Kas see on selle Mosse originaalvärv? Paistab et põhi, vähemalt küljekarbid, on millegaki kokku tehtud?

winterwind

Martti Kirjutas:Kas see on selle Mosse originaalvärv? Paistab et põhi, vähemalt küljekarbid, on millegaki kokku tehtud?
küljekarbid on vist jah üle tehtud... katus muidu on veel vist originaalvärvi aga muu on üle värvitud kui ma õieti mäletanRolleyes

autoga sõidetakse iga päev - loogiline, et liikuv asi kulubBig Grin
winterwind Kirjutas:autoga sõidetakse iga päev - loogiline, et liikuv asi kulubBig Grin

Aga seismine on alati kahjulikum, juba selle pärast ,et seismajätmisel on põhjus.

MArek
Tervita vanaisa! Ja täna teda Eesti vanatehnikakultuuri edendamise ja propageerimise eest. Diagonaalrehvide eest 10 punkti aga antenni ja valede peeglite eest 5 punkti maha.
Vaatasin pilte ja kuidagi ei saa aru. Kas taga tuledel on ka suunatule osa punane? Olid üksikud mossed ju nii ka!
Mis puutub vanatehnikakultuuri edendamissse siis minu poolt ka 20 punkti! Kuigi veitsa roostet jne. aga need antenn ja peeglid auto väärtust ei vähenda sugugi, need saab ju vajadusel maha võtta!

winterwind

Piibur Kirjutas:Tervita vanaisa! Ja täna teda Eesti vanatehnikakultuuri edendamise ja propageerimise eest. Diagonaalrehvide eest 10 punkti aga antenni ja valede peeglite eest 5 punkti maha.
originaal antenn on kah veel alles - aga see miski 3 meetrit pikk, ulatub üle terve katuse(suht ebamugav kasutada)Toungue
valed peeglid on selleks, et kahed originaalid roostetasid täiesti ära ja uusi korralikke polnud tol hetkel kah kuskilt saada. pealegi originaal peeglitest seal kapotil on siiski suht kehva tagasivaadeSad

vend

winterwind kas vanaisa autot ei taha müüa?????


iz350 kui maale satud siis ole hea ja uuri kas on veel auto alles

winterwind

vend Kirjutas:winterwind kas vanaisa autot ei taha müüa?????

ei tea - aga tee selline pakkumine millest ei saa keeldudaBig Grin
Lehti: 1 2 3