automoto.ee foorumid

Täisversioon: võrri sidur...???
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.

melku14

tahax küsida et mul naq võrril kogaeg sidur lahetab ja mul paar juppi ka vaja esitex see krdi esimese hammaka ja selle sidurisüsteemi vahelt läheb mingi pulk või võll vmi. ja olex seda vaja ja veel olex vaja seda et kui siduritrossi sinna mootori juurde kinnitad siis trossil seal all on vedru küljes ja see naq muna mis selle vedru pingule tõmbabSadma ple neid motopoest leidnudSad
räägi selgemalt.....siis saab aru ka
kas sa ise saad aru mida sa räägid?

melku14

persse kah...ühesõnaga võrri sidur koguaeg lahutab
Vaheta padjad ära.
ma saan aru, et ta otsib võrrile siduri pulka ja kuuli... ma ei oska kah sinna paremat sõnastust mõelda.

ummy90

ausalt üeldes aretas mulle selle asja isa, ainult vaja kruustangide vahel ära lõhkuda üks kuullaager, sealt saad kuuli, ja kusagilt leiad ikka õige paksusega pulga selle pikkust saad relakaga timmida. Smile

ummy90

see tross selle võin ma sulle ju mingi summa eest ka müüa kui sa kusagilt leisest kohast eie leia...
Ja nagu aru sain, otsib ta ka trossikõri kinnitus kronsteini (tema jutus esineb kui \"muna\")
melku14 Kirjutas:tahax küsida et mul naq võrril kogaeg sidur lahetab ja mul paar juppi ka vaja esitex see krdi esimese hammaka ja selle sidurisüsteemi vahelt läheb mingi pulk või võll vmi. ja olex seda vaja ja veel olex vaja seda et kui siduritrossi sinna mootori juurde kinnitad siis trossil seal all on vedru küljes ja see naq muna mis selle vedru pingule tõmbabSadma ple neid motopoest leidnudSad
Kõike neid saad hädakorral ka ise teha.
Kõigepealt see pulk - võta 8mm polt, mida kõvem seda parem. Sae u. nii pika jupi, et kusagil 5mm sealt august välja vaatab.
Enne pead otsima kusagilt mingi kuullaagrikuuli, mida sinna vahele panna. Hea kui oleks ka umbes sama mõõtu (st. ei oleks väga väike)
Ja selle muna ehk trossi hoidiku saad teha nii, et vaatad mingi poldi, mis sinna auku keermega sisse läheb, saed poldil pea maha ja puurid risti sobiva augu läbi. \"Sobiv\" tähendab seda, et trossi ots mahub läbi, aga kõri mitte.
Ja tegelikult soovitan panna trossi hoopis teist pidi - nii et trossi kõri on hoova sälgus ja trossi ots käib karteri külge - kui silindrit vahetad, saab kogu kupatuse palju kiiremini lahti.
Eestimaale on sündinud uus Õuna-Endel. andeksi aga tarvis mainida. motopoed trossi ostmisel abiks. muu jama saab jah edukalt ise tehtud. relakast hoia eemale, kasuta rauasaagi.

Pauka

juhtus sis siuke paha asi et kõige pealt lahutas sidur koguaeg. Nüüd sai lamellid sealt ära vahetatud mis kulnd olid ja enam sidurit pole üldse.Keegi teab mis viga võiks olla?Sad
mis sa jamad selle isearetusega... jõgeva rauapoes kõik võrri trossid 35.- krooksu.
Sul on sidur liiga palju peale keeratud sellepärast ta ei lahutagi.Keera seda kruvi mis siduri kettaid ja muud koos hoiab rohkem lahti,nii et hakkab lahutama ja siis kärni see kruvi ära.Kui sellest jääb väheks siis võta sidurihoob ära ja keera seda pulka (kus hoob kinnitub) vastupäeva nii palju kui näpuga saad ja siis pane hoob trossile vastavale kaugusele ja keerad kinni.
Siduri pulga jaoks võta sigulli klapp ja lõika seakt 2,2 cm pikkune jupp. Siduri kuubikud tee auto piduriklotsi kattekummist(mõnedel autodel kõva kate peal, poes müügil ka pehmemead katted)
melku14 Kirjutas:persse kah...ühesõnaga võrri sidur koguaeg lahutab

Esiteks: ei ole just väga intelligentne siin foorumis ropendada! Tühikargajaid ennemgi nähtud! Kui sa oled Lõuna-Eestist, siis Võru turupeal on tehnika pood (avatud: E, T 8.00-14.00 ja L 7.00-15.00) sealt saad need jubinad, mõnekümne raha eest! Mine ja too ära! Loodan, et ei kohta sinu poolt enam selliseid robustseid väljendeid!