automoto.ee foorumid

Täisversioon: MINI Van?
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
[Pilt: 1981_Austin_Mini_van.jpeg]

Kas see masin on kellegi aretis või tulid ka sellised tehasest välja? Palju on üldse selliseid kummalisi minisi? Äkki mõnel hoopis taga kast või veel midagi huvitavat... Big Grin
Mini-van oli täiesti seeriatoode, valmistati 1961-1982. Oli ka Mini-pickup (kastiga) ja kombi, millel nimeks Mini Countryman.
[Pilt: countryman.jpg]
Väga imelik puit raam on väljaspool. Hästi omapärane.

Üldiselt kõige ilusam on siiski see \"van\". Huvitav kui palju selliseid mudeleid tehtud on ja kui kätte saadav see olla võib?
Erik Kirjutas:Üldiselt kõige ilusam on siiski see \"van\". Huvitav kui palju selliseid mudeleid tehtud on ja kui kätte saadav see olla võib?
Mini-vani toodanguandmed leiab siit. Selgub, et nende tootmist alustati juba jaanuaris 1960 ja lõpetati mais 1983. Kuna kõiki Mini-vani variante kokku toodeti üle poole miljoni, ei tohiks tema hankimine vähemalt Inglismaal kuigi raske olla.
Isegi olen sellist näinud mobile.de-s müügis... Soovitaks vaadata mobile.de seal peaks olema neid...
tamar99 Kirjutas:Isegi olen sellist näinud mobile.de-s müügis... Soovitaks vaadata mobile.de seal peaks olema neid...

vani ma sealt ei leidnud... tavalisi oli nagu muda!
Erik Kirjutas:
tamar99 Kirjutas:Isegi olen sellist näinud mobile.de-s müügis... Soovitaks vaadata mobile.de seal peaks olema neid...

vani ma sealt ei leidnud... tavalisi oli nagu muda!

Mina küll leidsin,lausa 4:
http://www.mobile.de/SIDcUq4ffZiD9j.Uzhj...Search.y=0
selline oli kunagi tallinnas liikvel
Küsimus selline et kuidas pidi see nüüd on. Täpselt samasugune masin pole mitte anult austin vaid ka morris... Siis on veel BMC Mini Van mis on ka samasugune. Heal lapsel mitu nime?

[Pilt: Van.jpg]

sellel pildil peaks olema just Morris Mini Van mis on ju sama sugune.
Erik Kirjutas:Küsimus selline et kuidas pidi see nüüd on. Täpselt samasugune masin pole mitte anult austin vaid ka morris... Siis on veel BMC Mini Van mis on ka samasugune. Heal lapsel mitu nime?
Just nii ongi. Suurkontsernil BMC (hiljem BLMC) oli mitu automarki ja enamik mudeleid toodeti mitme margi all. Mini kandis algselt nimesid Austin Se7en/Morris Mini Minor. Morrised olid kõige odavamad. 1969 sai Mini omaette automargiks. 80-ndate algul jõudis Mini-van kanda ka nime Leyland Mini Van ja tavaline Mini oma karjääri viimases otsas ka Rover Mini.
Rohkem võib kõigest sellest lugeda siit.
Huvitab ennast veel üks asi. Nimelt tahaksin teada sellest, et kui palju on neid masinaid üldse vasakpoole rooliga?

Netis pilte tuhlates on mõni silma jäänud. Võimalik, et need on ka ümber ehitatud aga seda ma ei oska öelda. Kui mõne hea näitepildi leian, siis riputan selle ka siia üles.