automoto.ee foorumid

Täisversioon: Moskvitchi tehase 1970. aasta juubelialbum
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Lehti: 1 2
Tere,

postitan siia 29 värvifotot Moskvitchi tehase 1970. aasta juubelialbumist. Suur tänu PETSS\'ile albumi laenamise eest!
Teine ports pilte
Kolmas ports pilte
Neljas ports pilte
Ja viimane ehk viies ports pilte Smile

Varsti ilmuvad samamoodi siia ka sama tehase 1975. aasta albumi pildid, kui jõuan skaneeritud piltide töötluseks aega leida.
Huvitav on 4 lk. 5 pilt, ma ei teadnud, et mänguautosid ka konveieril tehti.
Tänud ,Sulle abistamise eest.
Suure töö oled ära teinud ja vägevad pildid üles pannud! Tänud sulle ja Petssile. Aga oskad sa öelda mis värvi on Mossed 3. lehel 5.pildid? Mulle tunduvad et on valged aga kuidas teistele tundub?
Martti Kirjutas:Suure töö oled ära teinud ja vägevad pildid üles pannud! Tänud sulle ja Petssile. Aga oskad sa öelda mis värvi on Mossed 3. lehel 5.pildid? Mulle tunduvad et on valged aga kuidas teistele tundub?

Need sellised tumevalged ehk kergelt hallikasvalged. Oma mälus 1970-80ndaid tagasi kerides mäletan sellist värvi Mossesid ikka väga palju. Vene keeles oli värvi nimi \"belaja nochj\" (valge öö), kui mu mälu mind ei peta. Kindlasti värviti sama värvi Zhiguli 01-sid, sest lätlastel oli isegi tehtud mägufilm \"Jaaniöö värvi limusiin\", mis säärase isendi ümber keerles (nägin kuskil aastat paarkümmend tagasi).
Kolmanda posti neljas pilt... Kus onu paneb autole mootorit \"alla\" http://forum.automoto.ee/attachment.php?aid=3062 ma hõõrun silmi aga ma näen ikkagi pildil oleval mossel mingit lisa radikat, kas osad mossed tulid õliradikaga? Või millega on tegu... mitte ei taipa, valgustage mind palun.
Kui mu mälu mind ei peta siis oligi mossel veel mingi plekk osaliselt radika ees.
pvr Kirjutas:Kolmanda posti neljas pilt... Kus onu paneb autole mootorit \"alla\" http://forum.automoto.ee/attachment.php?aid=3062 ma hõõrun silmi aga ma näen ikkagi pildil oleval mossel mingit lisa radikat, kas osad mossed tulid õliradikaga? Või millega on tegu... mitte ei taipa, valgustage mind palun.
See lisaradikas on ÕLI jahutamiseks.M 408 oli juba olemas ju siis esimestel 412 ka,kuid 2140 seda enam ei kasutatud.
pvr Kirjutas:Kolmanda posti neljas pilt... Kus onu paneb autole mootorit \"alla\" http://forum.automoto.ee/attachment.php?aid=3062 ma hõõrun silmi aga ma näen ikkagi pildil oleval mossel mingit lisa radikat, kas osad mossed tulid õliradikaga? Või millega on tegu... mitte ei taipa, valgustage mind palun.
Osa 408 ja selle modifikatsioone olid tõesti õliradikaga.Taadil oli 66.a mudel sellel oli,samas tean sama aasta autot sellel seda jälle polnud.Kohata võis seda ka hilisematel mudelitel.Tegelikku vajadust ta järgi vististi polnud.Pahatihti oli ta küll masinal peal,aga väljalülitatuna,mõnikord isegi voolikud lahti ühendatud.
Tervitades,Flanagan
[Pilt: crying.gif] tahan ajamasinat, et saaks minna ajas 30 aastat tagasi - sinna tehasesse kus on kümneid ja kümneid tuttuusi värskelt lõhnavaid mossesid [Pilt: crying.gif]
Lihtsalt vapustav!!!!!
Ja veel see CCCP Stude pedaalikas!!!!!!
kalevpoeg Kirjutas:Lihtsalt vapustav!!!!!
Ja veel see CCCP Stude pedaalikas!!!!!!

Valdo on skaneerinud juubelialbumi sisekaaned-seal on need mosse modifikatsioonid kõik rivis, aga omaette raamatukujundusnähtus on see album ka väljast: punased plastvakstukaaned tõenäoliselt porolooniga pehmitatud-sellised olid 70-datel koolilaste sõbrasalmikud kui keegi mäletab.
Valmis mul leiduva mossealbumi mõnele mossefanaadile loovutama kui saaks vastu Zim-i albumi-olevat selline suureformaadiline olemas. Aga Zimialbumi asemel võib ka Zim-i kataloogi pakkuda, kuna mul endal ainult koopia kataloogist.
Ja lisaks tahaks mina oma rohelist Stude pedaalikat.Ehh- olid ajad...Toungue
ints Kirjutas:See lisaradikas on ÕLI jahutamiseks.M 408 oli juba olemas ju siis esimestel 412 ka,kuid 2140 seda enam ei kasutatud.

408 mootoril (mis paistab pildil olevat) kujutan umbes ette, kuidas see ühendatud võis olla (seal neid igasugu torusid jookseb väljaspool mootorit), aga kuhu vahele see 412 mootoril pandi?

Tänud Valdole ja PETSS-ile.
Õliradikad olid minu mälu järgi rallikatel ja lõunaosariikidesse saadetavatel autodel.

Kahju, et pildi sisse ei näe või täpsemalt serva taha. Kolmanda pildi vasakus servas paistab vist miski punast värvi kastikas, mille koht ei peaks olema küll 1970 aastal ja Moskva tehases. Aga minend võta kinni, mis aretisega tegu on.
oleks nagu jah kastikas... ...huvitav
Lehti: 1 2