automoto.ee foorumid

Täisversioon: Jalgratta külghaagis?
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Kas kellelgi on kokkupuudet olnud sellise asjaga? Olen ise näinud vaid fotot raamatus \"Matkatarkuste taskuraamat\" 1970a III trükk. Kas sellised asjad tulid tehasest? Kas olid kauplustes müügil? Kui võimalust leian, siis lasen skännida selle pildi ka siia või äkki leidub keegi kes seda saaks ise teha?
Romka Kirjutas:Kas kellelgi on kokkupuudet olnud sellise asjaga? Olen ise näinud vaid fotot raamatus \"Matkatarkuste taskuraamat\" 1970a III trükk. Kas sellised asjad tulid tehasest? Kas olid kauplustes müügil? Kui võimalust leian, siis lasen skännida selle pildi ka siia või äkki leidub keegi kes seda saaks ise teha?

Olen isendit aastat 18 tagasi näinud punnvõrrile \"Gauja\" monteerituna. Ratas kitsa kummiga 26\" rehviga nagu 1950te keskpaiga Lvovi tehase naistejalgtastel (oman isendit). Kui mu mälu mind ei peta, siis oli kaks sfäärilist kinnitust ja rattaga pidi ikka tasakaalu hoidma, st korv ratast püsti ei hoidnud.
Üksvahe olid need külkorvid üsna populaarsed - minu kodukandis u 15 -20 a.t.
Need tehti ise. Kusagilt oli vaja leida doonoriks sobiv hark ning ratas ja muud torud. Need keevitati külkorviks kokku ja voila.
Korvi põhi sai tehtud selline, et kast õlu ilusti sisse mahtus, tenekord ruum reisijalegi.
Siis sai ikka poevahet sõidetud ja pulli tehtud. Mõnikord panime isegi astronaudid pähe ja sõitsime linnavahel kui tänapäeva Kaurit/Jakk.
Olid ikka ajad.
Henry

P.s. Vaevalt, et keegi neid jooniste järgi tegi, ikka kohalik kuldsete kätega mees oli see, kes torudest külka tegi. Arvatavasti kinnitus ta ratta külge miskite poolkuudega vms. Tõesõna ei mäleta. Võimalik, et kellelgi selline \"homemade\" asjandus siiani garaashi nurgas.
Tänapäeva Scottide ja GT\'de küljes oleks ta ka päris sexy ;-)
Kokkupandavate rataste (Desna jt) küljes olid need väga populaarsed. Eriti karmid mehed vahetasid veel ratta enda tagumise kummi mopeedi 16 tollise vastu.

Parim modifikatsioon, mida ma kohanud olen, oli sama lahtikäiv ratas, kuid tagavedrustusega (monoamort!!!) ja käiguvahetusega. See sõitis 1980-ndate keskel Viljandi järve ääres.

Asp
Aspelund Kirjutas:Parim modifikatsioon, mida ma kohanud olen, oli sama lahtikäiv ratas, kuid tagavedrustusega (monoamort!!!) ja käiguvahetusega. See sõitis 1980-ndate keskel Viljandi järve ääres.

Asp


Ehk siis midagi sellist?
http://www.kokukas.ee/
Jah, aga see oli kõik vana vene kokkupandava ratta raamile ehitatud.

Asp
vjatka Kirjutas:Ehk siis midagi sellist?
http://www.kokukas.ee/

OT. Kui mu majanduslik olukord paraneb, siis on plaanis selline asi auto pakiruumi muretseda. Põhjuseks on see, et purjus peaga põhimõteliselt autoga ei sõida ja see oleks siis selline \"hädaabi\" pakiruumist võtta ja koju vänderdada, kui kuskil on peoks läinud Smile Muidugi saab ka rattaga joogiselt sõitmise eest täie rauaga aga üldjuhul on tõenäosus rattaga vahele võetud saada väga väike. Vähem kui 20 korraga hakkaks see taksoarveid tasa tegema + on praktiline ja tervislik Smile
Aspelund Kirjutas:Kokkupandavate rataste (Desna jt) küljes olid need väga populaarsed. Eriti karmid mehed vahetasid veel ratta enda tagumise kummi mopeedi 16 tollise vastu

Asp

Meil oli kah moes kokukale kärukumm taha venitada. Ning veel sai pandud \"Gauja\" vedrustusega esihark. Mõned panid \"Saljuudi\" esiratta. Porikaid tavaliselt polnud (esimest kindlasti mitte) kuid pakiraam oli vajalik. Nimelt eriti tuus oli nii ringi sõita, et üks vend seisis pakikal püsti!

coolboyjkl

Aspelund Kirjutas:Parim modifikatsioon, mida ma kohanud olen, oli sama lahtikäiv ratas, kuid tagavedrustusega (monoamort!!!) ja käiguvahetusega. See sõitis 1980-ndate keskel Viljandi järve ääres.

Asp

See kokukas on nüüd minu käsutuses, kui ma ei eksi. Siis oli see veel mu vanaema õepoja oma. See ratas toodi kuskilt välismaalt (vist kuskilt idariikidest) Sellel mis mul on tagaamort(ise on külge monteeritud), aga käike pole ning sõitis Viljandi järve ääres millalgi taolisel ajal. Ma võin kah eksida, sest ma ei tea mis asi on monoamort. Igastahes värv on sellel punane. Kas värv oli sama?
Romka Kirjutas:Olen ise näinud vaid fotot raamatus \"Matkatarkuste taskuraamat\" 1970a III trükk.

Siin see on:
  Hästi otsides peaks kuurist sellise külgvankri leidma.Sai umbes 22 a tagasi koju tiritud,et võrrile külge monteerida.Plaan jäi teostamata.Võimalusel teen pildi.