automoto.ee foorumid

Täisversioon: stella millel on jawa mootor originaalis
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
niisiis nägin täna esimest korda stellat millel on jawa mootor peal -pidavat olema originaalis. Kas keegi oskab täpsustada, mis mootoriga tegu on. Kuna ise tunnen mopeedimootoritest vaid v501m mootorit, ning 92 aatal veel ei olnud minu teada jawa mootoriga stellasid. Miks arvan et jawa mootor - see oli kirjutatud mootori kaane peale. Ise aretatud selline mootor peale -ei usu kuna välimuse ja juttude järgi olevat masin sõitnud vaid 50km -seega otseselt uue masianga tugu.

kui kellegil on olemas selline mopeed või siis vaid mootor eks oskate mainida selle häid ja halbu omadusi.

ootan igasuguseid kommentaare selle mootori kohta - kui kellegil on üks selline üle või müüb stellat koos sellise mootoriga võib ka mainida -oleks isegi huvitatud.
Pole kunagi midagi sellisest asjast kuulnudki aga tundub huvitav. Kui nüüd jawa mopeede vaadata, siis mõni isegi meenutab stellat Smile

http://www.jawamoped.com/html/moped_pictures_2.html

Leidsin ka ühe kuulutuse kus müüdi Jawa Stellat aastast 95. Seal aga kahjuks pilte polnud. Eks ma uurin natukene ja vaatan, et kas leian midagi selle kohta.
Oli selline asi olemas küll, oleks teise isegi äärepealt ostnud. Aastaarvu kohta ei oska midagi öelda, aga 1990 aastal olin ise juba autoomanik, ilmselt siis enne seda. Ostmine jäi katki põhjusel, et minu uskumist mööda oleks varuosadega raskusi tekkinud.
Sugulase pojal on selline asi. Positiivseteks külgedeks mainiks väga vaikset häält ja 50-se kohta head tõmmet. Töökindlus tundub ka igati ok olevat, vähemalt temal polnud mingeid probleeme mitme aasta jooksul olnud. Miinusteks siis varuosade vähene saadavus.
Lisada võin veel, et see mootor on automaatkäigukastiga, aga mitte nagu rolleritel - sujuva ülekande muutmisega - vaid ongi 2-käiguline automaatkast.
lisaks siis enda poolt veel nii palju, et kui kellegil on või teab kus sellist imeliku looma müüakse andke teada. loomuliult huvitatud veel kogemustest selle mootoriga.

Automaatkäigukast kas sama sugune nagu on v501m vahepeal tuli noid ka välja automaate ju- vähemalt olen nii kuulnud ja mootori jooniseid näinud ka.
Mis on mopeedide automaatkäigukastide miinused kuidas peavad vastu.
Mu sõbral on Stella kah Jawa mootoriga,umbes sama näeb välja
http://www.jawamoped.com/html/moped_pictures_3.html

Mootor on täpselt sama!Automaat.


Märt
einoh tõsi stella mida ma nägin oli täpselt selline.
krt ei tea kas see http://www.jawamoped.com/html/stella_moped.html \"preili\" on ka sõiduinstruktor.




Roono

mul oli ka sääne aga vanema mootoriga ja 3 käiguga (manuaal) ning ise ehitatud
http://www.pilt.ee/roono

maxter_d

roono su stella näeb wälja nagu sitahunnik
Roono stellal on peal Jawa 555 (natuke ümberehitatud ja kohandatud) mootor ja see pole mitte see,millest selles teemas kirjutatakse

Roono

päris teemasse see küll ei ole ag jawa 50 on küll stella peal
ning sitahunnik on ta sellepärast et ma elan maal ja mulle meeldib krossida. plastikuid ei ole peal sest need olid puru kui ma ta juba sain. selliseks on see mul ise tehtud. ja kui ei meeldi siis ärgu vaadaku.

Roono

kuule maxter_d kes sa ültse oled kui sul on midagi paremat siis näita

mkf

mul on see väike jawa. väga palju olen sellega sõitnud. mootor on väga vaikne. minult võib selle masina kohta kõike küsida.

mõlll

mul on ka java mopeed, 50ccm ja 2 käiku. hea pill oli kunagi a nyyd on kolvirõngad läbi ja edasi ei lähe, isegi kui tööle saad. muidugi originaalkarbussilt on siiber lännu ja sae karpat ei ole seal tõõle saand. See on tegelt ka myya, a hoiatan ette et see on suht risu ja pärit mingi 60´ aastatest. kuid kõik tõõtab, vändad ja puha veel küljes. kusjuures jalgrattana tõõtas paremini kui mopeedina. pildid saax ka kui huvi on.
Lõpetame selle teema siis.
Sain piisavalt infot selle masina kohta. Suured tänud kõigile.
Kui kellegil on selline jawa müüa või teab kes müüb andke teada.
mu ühel tuttaval on vist müüa see \'\'naiste jawa\'\' kui huvi on võin asja uurida