automoto.ee foorumid

Täisversioon: Kas tasub sellist CO2 keevitust osta?
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Lehti: 1 2 3
Kas tasub sellist CO2 keevitust osta?
http://www.handymann.ee/cart/view_produc...duct=79990

Auto keevitamiseks kas sobib?
90A võib plekki edukalt keevitada, paksema materjali jaoks oleks vaja 120A vähemalt.Igati mugav on see ilma balloonita aparaat,aga pikemas perspektiivis väga kallis ,kuna see spets traat on võrreldes tavalisega kordades kallim.Kui on plaan osta keevitus eesmärgiga paar korda aastas midagi natuke keevitada ,siis on see aparaat hea.Kui aga tahad suuremahulisi keevitustöid ette võtta ,siis otsi tavalise traadiga aparaat.
Aga muidugi,kui raha lugema ei pea,siis ...
Plaanis mul ainult väiksemaid keevitustöid oma bmw-de kallal teha.

Oskab keegi öelda palju traati kulub näiteks 50cm õmblusele.

Handyman-s ka traat müügil
sass Kirjutas:aga pikemas perspektiivis väga kallis ,kuna see spets traat on võrreldes tavalisega kordades kallim.
Priit Peljo Kirjutas:Handyman-s ka traat müügil
pagan, et see asi niiiiii kallis on! Paar korda on väga leebe hinnang - õige on ca 10korda.
13piisab Kirjutas:
sass Kirjutas:aga pikemas perspektiivis väga kallis ,kuna see spets traat on võrreldes tavalisega kordades kallim.
Priit Peljo Kirjutas:Handyman-s ka traat müügil
pagan, et see asi niiiiii kallis on! Paar korda on väga leebe hinnang - õige on ca 10korda.

13piisab mitte ei sa aru mis sa öelda tahad.
noh, CO2 balloon maksab kah about 500.
Aga ei kiida nad seda keevitust. Ostis üks tuttav, kes muidu ise keevitab, endale selle, aga keevitamas käime ikka ühe ja sama meistri juures.
See siis nagu miski kerasse tõmbunud elektrood või? Wink
Kasutan sama keevitust pool aastat ja ei saa midagi paha öelda. Hea kompaktne riist hobikorras autode putitamiseks. Traat on tõesti kallis, aga oma auto keevitad rõõmuga ära.
parmhot Kirjutas:Kasutan sama keevitust pool aastat ja ei saa midagi paha öelda. Hea kompaktne riist hobikorras autode putitamiseks. Traat on tõesti kallis, aga oma auto keevitad rõõmuga ära.

Seda ma kuulda tahtsingi.
Mul tuttav ostis 150A ühefaasilise keevituse (ESAB, kasutatud, 6K), millel oli alguses ka täidistraat. No on ikka kökats! Tuli on nagu tikupea! Ning see täidistraadiga keevitamine ju nagu elektroodiga keevitus- slakikiht tekib keevituse peale. Korraliku õmbluse saavutamine nõuab palju suuremat oskust . Minule kohe üldse ei istunud. Nüüd ta ostis CO balloni juurde ning tavalise traadi. Võimsust on ikka nii vähe, et gaasi ei või eriti palju peale anda, sest lihtsalt puhub tule ära! Hädapärast kannatab keevitada, aga ainult kõige viimase astme peal (seitse kokku). Ma ei kujuta ette kui on ampreid veel vähem kui 150! Ning kui polegi gaasi lisamise võimalust! Ma isiklikult ei ostaks.
BMW foorumis mul ka see teema üleval.
Kui huvi sealsete kommentaaride vastu, siis
http://www.bmw-club.ee/forum/viewtopic.php?t=8283
Täidistraadiga keevitust tasub osta siis kui keevitad õues ja on gaasi ärapuhumise võimalus.Asjaarmastajale liiga kallis.Keevituse soovitan osta 3 faasilise(keevitus kvaliteetsem) ja mitte vähem kui 120A (normaalne auto juures 180). Võta sõber punti ja ostke kvaliteetsem asi!Kui keevitad vähe tasub COpudel osta,rent seisva asja eest kallis.Ostmisel küsi kas kuluvaid ja puruneivaid osi (traadi ette veo rattad ,käepide millest üle sõidad,kõri mis jääb kuhugi alla)on vahetatavad ja mis hinnaga. Soovitan MIGATRONICut seal on hind ja kvaliteet paigas.
Nagu ütleb üks tuttav:AGA TE UURIGE1!
Mul on 150A ja pleki keevitamiseks rohkem kui küll. Migmatic 171 on tüübiks.
Vabandust, et oma küsimusega siia ronin, kuid mul selline mure: Oleks vaja siksi juhiistme põhjakronstein ära vahetada, kuid pole omal traatkeevitust. Kuid on olemas alalisvoolu elektroodkeevitus. Sellega peaks ka põhimõtteliselt saama auto plekki keevitada, kuid kust nii peenikest elektroodi saada?
Huvitav kas selle eelpoolmainitud täidiskeevitstraadiga saaks. Nii, et pistan selle traadi elektroodi tangide vahele ja siis väikese traadi otsaga keevitaks lühikeste õmblustega ja siis annaks traati järele ja siis keevitaks jälle natuke.
Käpa ja traadi etteandmismehhanismi juurde leiutamine pole ka nii lihtne ja odav, et sellega tasuks mässama hakata. Või tasub ära?
allah Kirjutas:kust nii peenikest elektroodi saada?

2mm(vist isegi veel peenemaid) elektroode müügil ju küll!
Ma ei kujuta küll ette, et oleks võimalik täidistraati elektroodina kasutada.
2mm traat ikka liiga paks, igatahes mul sellega küll ei õnnestunud plekki korralikult keevitada. Kõige peenem elektrood mida tean on 1,6mm, kuid kas on veel peenemaid olemas?
allah Kirjutas:Vabandust, et oma küsimusega siia ronin, kuid mul selline mure: Oleks vaja siksi juhiistme põhjakronstein ära vahetada, kuid pole omal traatkeevitust. Kuid on olemas alalisvoolu elektroodkeevitus. Sellega peaks ka põhimõtteliselt saama auto plekki keevitada, kuid kust nii peenikest elektroodi saada?

Põhimõtteliselt saab ka tavalise (alalisvoolu)elektroodaparaadiga õhukest plekki keevitada, aga see vajab suurt vilumust ja on tohutu mängimine. Algajal võib kergelt ka vussi minna. 1000 korda kergem on tavalise traatkeevitusega teha või tuttaval/sõbral teha lasta.
[quote=al]
noh, CO2 balloon maksab kah about 500.
Anna palun nõu kust sellist ballooni saaks osta-pole tähtis kas siis lääne või vene reduktori keermega. Mul AGA rendiballoon-maksan nagu surnud hobust.
Traadikeevitus olemas ka rendis. Üheks korraks tasub see rentida.
Kui osta siis tasub pöörduda keevitustarbeid müüvate firmade poole. Seal müügil ka väiksemaid keevitusi mille kvaliteet ei ole nii kõikuv kui odavate kataloogi poodide omad. Muidugi on nad natuke kallimad, aga kvaliteet maksab ka midagi
valdo Kirjutas:Põhimõtteliselt saab ka tavalise (alalisvoolu)elektroodaparaadiga õhukest plekki keevitada, aga see vajab suurt vilumust ja on tohutu mängimine. Algajal võib kergelt ka vussi minna.
mängimist on küll rohkem, kui traadiga - aga miski pole võimatu. Muidugi - ebamugavates asendites ei taha asi tõesti õnnestuda. Üldiselt saab aga 2mm elektroodiga 0.7-0.8mm plekki lasta küll, ka asjaarmastaja poolt!

teet,
kord isegi ühe sünnipäevakingi 0.7mm plekist valmis tegi - 2mm elektroodidega
Ei saanud veel aru kui palju seal rullis seda traati on mis maksab 250.-
Lehti: 1 2 3