automoto.ee foorumid

Täisversioon: Küljekarp
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Tere!
Niisiis,autoks on Toyota Tercel.
Ja mure siis selline:kundepoolne küljekarp sai vigastada,kui üks paganama kivi selle asja ära rikkus.Küljekarbi plekk on väga korras(roostet pole ja plekk on terve ja kõva) aga see on hirmsasti sisse muljutud,seega kuidas oleks seda välja surumis tööd teha?


Tänud,
Märt
kui keevitus olemas siis asi lihtne võtad liugvasara ja hakkad servadest vaikselt tõmbama.
Keevitus olemas.
Aga mis see liugvasar on?Pole ennem kuulnudRolleyes



Märt
mrt36 Kirjutas:Keevitus olemas.
Aga mis see liugvasar on?Pole ennem kuulnudRolleyes



Märt

Pilti ei viitsi otsida, aga sisuliselt on tegemist sirge pika varrega, millel libiseb raskus. Keevitad liugvasara otsa (otsad vahetatavad) kohta, kust tahad mõlki välja tõmmata. Varrel libiseva raskusega prõmmid varre lõpu pihta, seega tekib tõmbav jõud.
Paremini ei oska seletada.
Kui keevitus olemas, siis saad ka nii mõlke välja tõmmata, et keevitad T käepideme mõlgi põhja, sikutad ja samal ajal koputad haamriga kõrgematele punktidele. Ja kordad tegevust, kuni karp sirge.
Selge!Eks püüan midagi meisterdada!


Tänud,
Märt
Vanematel aegadel puuriti augud sissepoole vastavatesse kohtadesse ja siis läbi augu torniga löödi mõlk välja. Kuskilt kere august aeti metallplaat torni alla, kui võimalik.
motamees Kirjutas:Vanematel aegadel puuriti augud sissepoole vastavatesse kohtadesse ja siis läbi augu torniga löödi mõlk välja. Kuskilt kere august aeti metallplaat torni alla, kui võimalik.


Seda varianti mõtlesin alguses mina ka.


Märt
Liugvasar tuntud ka tõmbevasara nime all. Kooliskäimise ajal (Transpordikas siis) sai hinde peale tehtud sellist. Kuram, tuligi meelde, peab otsima, äkki isegi on veel alles.....hea kunagi kasutada.
Aga tõhus abivahend on küll.
Chpper : Kas Sul sellest pilti on?Pole netist leidnudRolleyes



Märt
Oih, vaatasin siin vanu teemasid ja avastasin, et oli ununendu, et midagi siia teemasse kirjutanud olin.

Vabandan mrt36, pika vastuse ootamise eestSmile

Aga pilti ei ole küll kahjuks.
Ei sellest pole midagi.Eks ootan kevadet siis hakkan midagi meisterdama.
Väike nõuanne, millest saab hea liugvasara meistardada:
Amortisaatorist. Libisevaks raskuseks võib olla näiteks hantel, millest sobiv auk läbi puuritud (mõningad seest tühjad, seega ei ole vaja treialit külastada). Tagumise otsa kõlge keevitada tugevalt metallplaat, kuhu vastu hantliga lüüa saab. Amortisaatori kolvi keermestatud osa külge saab keerata erinevaid omavalmistatud tõmmitsaid. Need tuleb siis sobiva keermega mutri otsa keevitada.
Ja ongi vahetatavate otsikutega tõmbevasar valmis!Wink