automoto.ee foorumid
Tollkeermega poldid - Printerisõbralik versioon

+- automoto.ee foorumid (https://forum.automoto.ee)
+-- Foorum: Varia (https://forum.automoto.ee/forumdisplay.php?fid=12)
+--- Foorum: Vaba teema (https://forum.automoto.ee/forumdisplay.php?fid=16)
+--- Teema: Tollkeermega poldid (/showthread.php?tid=9579)

Lehed: 1 2

Tollkeermega poldid - vdp - 18-12-2004

Probleem siis tollmõõdus keermega poltide leidmisega. Olen mitmest Tallinna auto- ja rauapoest küsinud, aga igal pool leiutatakse käsi.
Ehk teab keegi, kus sellist kaupa müüakse? Või on mõttekam lasta need kuskil valmis lõigata?

RE: Tollkeermega poldid - VOLVO CLUB - 18-12-2004

Paar kinnitusvahenditega tegelevat firmat

http://www.wuerth.ee/
http://www.balticbolt.ee/index.php

RE: Tollkeermega poldid - eberhard - 20-12-2004

vdp Kirjutas:Probleem siis tollmõõdus keermega poltide leidmisega. Olen mitmest Tallinna auto- ja rauapoest küsinud, aga igal pool leiutatakse käsi.
Ehk teab keegi, kus sellist kaupa müüakse? Või on mõttekam lasta need kuskil valmis lõigata?
Kas vaja auto jaoks või muidu majapidamisse? Tollkeermega tikkpolte pikkusega ca 80 mm , lm-ga ca 1/4 tolli on paar pangetäit. Seda mõõtu tollkeermega mutrid lõppesid mul otsa ja ei olegi neile tikkpoltidele praegu rakendust leidnud. On ka üksikuid muu läbimõõduga tollkeermesammuga polte ja mutreid.

RE: Tollkeermega poldid - jurka - 20-12-2004

Würthiga see probleem et kui vajad paari kolme ,siis ei taha nad müüa ja kõik on kenad läikivad.

RE: Tollkeermega poldid - valdo - 20-12-2004

vdp Kirjutas:Probleem siis tollmõõdus keermega poltide leidmisega. Olen mitmest Tallinna auto- ja rauapoest küsinud, aga igal pool leiutatakse käsi.

Soovitan valida üks kolmest:

a) Külastada Kurtna laata - mõne aastaga leiab ehk sealsetest kastidest Sulle vajalikus mõõdus poldid;

b) Külastada Kurtna laata - mõne aastaga leiab ehk Sulle vajalikus mõõdus keermelõikaja (neid vahel liigub, mul midagi on olemas);

c) Lasta tollsamm-etteandega treipingis keere lõigata.

Mis mõõtu muide vaja on?

RE: Tollkeermega poldid - vdp - 23-12-2004

Tegelikult lahenes see probleem (vähemalt nende konkreetsete poltide osas) paar päeva tagasi teise samasuguse auto ostmisega. Samas võib arvata, et inglise auto külge on ka tulevikus vaja ebatavalises mõõdus polte muretseda, seega oleks hea teada kuhu sellisel puhul pöörduda.
Iseenesest kummaline, et sellist kraami kuskilt saada pole, polt ju nii elementaarne detail.

RE: Tollkeermega poldid - hullmaks - 24-12-2004

küsida tasub baltic bolt poest, müüvd ka väikeseid koguseid ega nurise, muidugi kui neil olemas on

RE: RE: Tollkeermega poldid - villis1 - 26-12-2004

[quote=VOLVO CLUB]
Paar kinnitusvahenditega tegelevat firmat

http://www.balticbolt.ee/index.php
No Balti polti küll ei soovita olen paaril korral sealt ostnud , nii, et vana polt kaasas- ikka ja jälle on spetsaialistid müünud mulle meeter keermega

RE: Tollkeermega poldid - vdp - 26-12-2004

Balti polti ka proovitud, tundsid ära küll, et tollkeermega, aga müügil selliseid polnud ja ühtegi muud kohta nad ka soovitada ei osanud.

Millisest poest saaks mutreid? - Erik - 22-01-2005

Kus oleks suurem valik kui mujal. Enamus poodides kus on seal peenkeermega ei ole. Olen mõnda poodi juba vaadanud kuid kuskil ei ole ega nad ei oska öelda, et kust neid saada võiks.

Minu vajaminevate mutrite mõõdud on 12mm x 1mm... Ehk siis 12mm on auk ja 1mm on keerme samm.

RE: Millisest poest saaks mutreid? - isandpauk - 22-01-2005

Laena kelleltki (n. mõnelt treialilt) keermelõikurit, ning tee sobivad mutrid ise valmis kasutades toorikuna n. M10 mutreid.
Sobiva keermelõikuri saad ka balti jaama turult Smile

Tallinnas on veel selline koht nagu Knoke poldipood, kuid ma väga kahtlen, kas seal tavalisest M12 erineva keermega mutreid leidub...

RE: Millisest poest saaks mutreid? - unimüts - 22-01-2005

Tartus on selline pood nagu Kruvimaailm- kasutan seda ise sest sealt saan ma ka tellida vajalike mutreid. Suuremad tööstuspoed ei ole nõus eriti väikses koguses tellima asju.
Samas sinule vajaminev mõõt on huvitav kuna
a) kas on tegemist vana vene keermega mis oli M12 *1mm tavaline peenvindiga M12. Seda soovityan otsida vene autojuppide poest.

b) mida ma olen veel oma elus kohanud, et tegemist on sul 2 keeret paraleelselt vindiga M12. st on samm 1mm kuid keermed on üle ühe kord üks kord teine keere. Seda ma ei tea kust saada- oleks omalgi vaja.
Rk

RE: Millisest poest saaks mutreid? - stretch - 22-01-2005

Soovitan vaadata sellisest poest nagu Baltic Bolt. Kataloogis sellist vist ei ole aga võta oma mutter kaasa ja mine küsi neilt kohapeal järgi. Aadress on Forelli 8a.

RE: Tollkeermega poldid - 13piisab - 22-01-2005

liitsin \"Eriku\" algatatud teema siia. IMO saab nii tollkeermega polte kui peenkeermega mutreid üsna sarnastest kohtadest...

RE: Tollkeermega poldid - Daniil - 07-12-2011

Baltic bolt võib tollkeermega poltide eest hingehida küsida, viimati ostin sealt 4 tollkeermega pisemat sorti polti ~10 EUR eest.

RE: Tollkeermega poldid - diesel - 07-12-2011

kui häda käes, siis ostadki, pole pääsu. või leiad tuttava treiali.
kui aga tollmõõdus asjadega pidevalt tegemist tuleb teha, siis võib ka meerikamaalt omale mõne "pangetäie" erinevaid polte-mutreid-seibe tuua. ei maksa need seal suurt midagi.
teisipidi jälle kui mingi konkreetse sealtpool pärit masina tegemiseks läeb, siis on enamus aparaatidele saada ka terve auto poldikomplektid. samuti suht kopikate eest.

RE: Tollkeermega poldid - Tift - 08-12-2011

Kasutada võib ka Inglismaiseid ettevõtteid, vahel on hindki üllatavalt normaalne, ligem ka. Minu meelest on Eestimaal piisavalt palju oskajaid, kes mõne kummarduse eest hädalise oma treipingiga välja oskavad aidata. Saab vajaliku pikkuse ja läbimõõdu kah valida Wink...

RE: Tollkeermega poldid - stihl - 09-12-2011

(08-12-2011, 08:41 AM)Tift Kirjutas:  Minu meelest on Eestimaal piisavalt palju oskajaid, kes mõne kummarduse eest hädalise oma treipingiga välja oskavad aidata....

See aeg on ammu möödas, kallike. Täna ei pane nad alla "50-ka" oma töötoa valgustki põlema.
(Kui mõnu "kummarduse mees" tlna kesklinnas seda lugema juhtub, andke endast teada, mul on rohkemgi kui kummardus. Ja pole absoluutselt minu asi, et te oma tööandja tagant tööaega, elektrit, materjali ja pinki varastate...)

Ja, loomulikult, on alati odavam poest polt osta. Need, mis BB-s 4tk/10eurtsi võisid maksta, olid kindlast sisekuuskantpea ja tugevdatud variant, mida ER vedurite jaoks igaks juhuks laos hoitakse...
Tavapolt (noh, inglastel kõige levinum ntx) 5/16 X1/2 UNF maksab endiselt sente.

Diesel: meeriklased ja inglased kasutavad reeglina erinevaid keermeid. Standard on sama, aga poldid erinevad.
Usakatel käib esitiib 5/16 UNC-ga, aga brittidel 5/16UNF-iga. Ehk pangetäiest on ristkasutuses üks-kaks polti/mutrit.

Keermepuure ja -lõikureid võin mõistliku raha eest laenutada. (enamlevinumad olemas ja soolane tagatisraha aitab "unustamise vastu päris hästi....).
Ei pea 37 aastat Tagadil jõlkuma...

RE: Tollkeermega poldid - Talupoeg taluja - 09-12-2011

Olen olnud sunnitud endale muretsema enamuse tollmõõdus lõikajaid ja pulki. ( välja ei laenuta ). Samas olen ka teraga treipingis teinud vajaliku poldi-mutri hädalistele. Väga massiliselt siiski ei jõua neid vorpida,pigem siis üks-kaks-kolm sellist polti-mutrit,mida kusagilt välja ei suudeta võluda. Endale muidugi teen kõike.Wink

RE: Tollkeermega poldid - oldmoped - 09-12-2011

(09-12-2011, 10:23 AM)stihl Kirjutas:  Diesel: meeriklased ja inglased kasutavad reeglina erinevaid keermeid. Standard on sama, aga poldid erinevad.
Usakatel käib esitiib 5/16 UNC-ga, aga brittidel 5/16UNF-iga. Ehk pangetäiest on ristkasutuses üks-kaks polti/mutrit.

... kui sinna juurde lisada suhteliselt levinud sarjadest veel BSC oma enamus mõõtudel oleva 26tpi'ga ja vanadel Harleydel ja Indianidel ning enamus nii vanadel kui tänapäevastel mitte inglise ja mitte meetrmõõdus keermetega (ehk siis suurema osa maailma) jalgratastel kasutuses olev 24 ja 20 tpi, on sovivate nii poltide mutrite kui ka keermelõikurite leidmine suhteliselt keeruline tegevus.