automoto.ee foorumid
ma kardan. tõeliselt kardan. liiklusmõrtsukaid - Printerisõbralik versioon

+- automoto.ee foorumid (https://forum.automoto.ee)
+-- Foorum: Varia (https://forum.automoto.ee/forumdisplay.php?fid=12)
+--- Foorum: Vaba teema (https://forum.automoto.ee/forumdisplay.php?fid=16)
+--- Teema: ma kardan. tõeliselt kardan. liiklusmõrtsukaid (/showthread.php?tid=17087)

Lehed: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24

RE: ma kardan. tõeliselt kardan. liiklusmõrtsukaid - stennadi - 15-12-2007

Mis puudutab seda Mäo õnnetust siis ka mulle tundub, et selle Seati õnnetusse sattumine tuli sellest, et Seati juht oli valesti valinud pikivahe. Ei saa kõike ka nii must-valgelt selle Volvojuhi kaela ajada.

RE: ma kardan. tõeliselt kardan. liiklusmõrtsukaid - Jesper - 15-12-2007

Oeh, 70-ga venival vazil sa ju sõidadki sabas, et esimesel võimalusel mööda sõita.

RE: ma kardan. tõeliselt kardan. liiklusmõrtsukaid - Sten - 15-12-2007

stennadi Kirjutas:Ei saa kõike ka nii must-valgelt selle Volvojuhi kaela ajada.

Saab küll.

Minu meelest oleks pidanud noor rallimees Sigulliga olema ja vanakesed suures Volvo maasturis.

RE: ma kardan. tõeliselt kardan. liiklusmõrtsukaid - IIIFFFAR - 15-12-2007

Jesper Kirjutas:Üldiselt vahet pole kas sõidad täpselt lubatud kiirusega või aeglasemalt (või kiiremini), kui kiirem tuleb tagant siis tee serva tuleks ikka võtta. Eriti suurematel maanteedel, kus see serv lai on. On kõigil parem sõita.

Need omaarust kiiremad/paremad, vaadaku ise kuidas saavad, lennaku yle metsade kui huvitab.... Kui ma liigun 90 km/h+10 , siis kiiremad selged seaduserikkujad ning mina ei pea seda neile ilmtingimata lihtsamaks tegema.

RE: ma kardan. tõeliselt kardan. liiklusmõrtsukaid - Martti - 15-12-2007

IIIFFFAR Kirjutas:
Jesper Kirjutas:Üldiselt vahet pole kas sõidad täpselt lubatud kiirusega või aeglasemalt (või kiiremini), kui kiirem tuleb tagant siis tee serva tuleks ikka võtta. Eriti suurematel maanteedel, kus see serv lai on. On kõigil parem sõita.
Need omaarust kiiremad/paremad, vaadaku ise kuidas saavad, lennaku yle metsade kui huvitab.... Kui ma liigun 90 km/h+10 , siis kiiremad selged seaduserikkujad ning mina ei pea seda neile ilmtingimata lihtsamaks tegema.
Just, ka mina ei kavate neile ruumi teha, tehku oma möödasõite kuidas tahavad , küll nad lõpuks ikka ennast ära likvideerivad.

RE: ma kardan. tõeliselt kardan. liiklusmõrtsukaid - MartinL - 15-12-2007

Sten Kirjutas:
stennadi Kirjutas:Ei saa kõike ka nii must-valgelt selle Volvojuhi kaela ajada.

Saab küll.

Minu meelest oleks pidanud noor rallimees Sigulliga olema ja vanakesed suures Volvo maasturis.
Mis tähtsust on , mis autoga keegi sõidab? Autot juhib ju juht.
Samas kui õnnetuse põhjustaja 17 aastane oli , ega tal siis ju lube ka pole või vähemalt selliseid mis lubaksid ilma vanema järelvalveta sõita.

RE: ma kardan. tõeliselt kardan. liiklusmõrtsukaid - v6sa - 15-12-2007

Mina arvasin seni, et arvan üksi nii...

Mis õigus on mingil tondil, olgu ta nii kõva rallimees või rekkamees tahes, sundida mind lubatust kiiremini sõitma? Kui minu spido näitab juba 100 km/h (tegelik 93), vaadaku ise, kuidas hakkama saab.

Loomulikult ei kiilu ma neid emalendureid teelt - las lendavad. Aga kaasa kah ei tunne neile, kui kusagil puus lõpetavad.

Kui aga selliste idiootide tegevuse tõttu kaotab tervise või elu kõrvaline isik, siis saan kurjaks. Millest loomulikult ei sõltu mitte midagi ega kedagi. Isegi kassi ei hakka ma peksma...

Saage aru, meil on olemas LE. Seal on öeldud, kui KIIRESTI võib sõita. Ülemine kiirus siis, mitte alumine. Meie teede kvaliteedi ja juhtide oskuste juures...

Võib-olla on Jesper ja veel mõned juhid tõesti nii head, et võivad vabalt valitud kiirusel autot valitseda 100% ja näha ette igasugu Segerite tegemisi. Mina enda kohta seda öelda ei julge. Ning mul on hulk tuttavaid, kes samamoodi arvavad ja sõidavadki 90+ km/h, oma spidomeetriviga arvestades, suunavööndi paremas servas.

Jätaks praegu selle Mäo teema mõneks ajaks laagerduma. Mine tea, äkki tõesti oli mingi hea põhjus, miks Volvo heades tingimustes sattus vastassuunavöönisse. Äkki oli hoopis Lada see, mis ründas Volvot ja lohistas seejärel oma teepoolele... Kõik on võimalik, me ei ela pudelis! Aga sellised paranormaalsed nähtused leiavad tõenäoliselt varsti kajastamist meie juhtivas uurivas ajalehes.

RE: ma kardan. tõeliselt kardan. liiklusmõrtsukaid - Tegelane5 - 15-12-2007

Ei, nö Schumacheri kaitsvat sõidustiili ma küll ei harrasta! See on IMO kõige suurem lollus/värdjalikkus. (Möödasõitja nö katmine)Vahele/mööda lasen ikka, lihtsalt kole palju on neid mõtlematuid möödasõite.

RE: ma kardan. tõeliselt kardan. liiklusmõrtsukaid - olevtoom - 15-12-2007

Jesper Kirjutas:Jah, ma ei taha õigustada, aga minu point oli selles, et:
- me ei tea, kas ta ületas kiirust
- me ei tea, kas ta oli väsinud ja jäi magama
- me ei tea, kas ta sooritas mingit rumalat manöövrit

Jah, mul oli ka üks tuttav. Igavesti tubli mees. No juhtus, et võttis nina täis. No juhtus, et sõitis autoga kolmkümmend kilomeetrit -- aga, näe, ühtki õnnetust selle aja jooksul ei juhtunud. Tubli juht ju. No juhtus, et kolmekümne esimesel kilomeetril niitis kogemata maha kaks teepeenral kõndinud jalakäijat...

Ma tahan öelda seda, et sõltumata Volvo juhi käitumisest õnnetuse toimumise hetkel poleks seda õnnetust juhtunud, kui Volvo juhti koos autoga poleks sel hetkel selles kohas olnud -- nagu seadustatud käitumisnormid ka ette näevad.

Julgesid teha -- julge ka vastutada.

RE: ma kardan. tõeliselt kardan. liiklusmõrtsukaid - Jansa - 15-12-2007

Martti Kirjutas:
IIIFFFAR Kirjutas:
Just, ka mina ei kavate neile ruumi teha, tehku oma möödasõite kuidas tahavad , küll nad lõpuks ikka ennast ära likvideerivad.
aga kui tagant kiiremini tulija on Sinu vend? suudad oma objektiivsust ikka säilitada?
usku ennem juba ütles, et maailm pole mustvalge.

zazik Kirjutas:LE ja tegelik elu on 2 eri asja, saa sellest aru! See suhtumine, et kui sina sõidad (oma auto spidomeetri järgi) 90km/h siis võid tee peal laiutada on nahhaalne.
Ja mille jaoks Sinu arvates LE siis loodud on, niisama või?
Kas ma olen öeldnud et laiutan tee peal, sõidurajal võib sõita joonte piires ja kuna auto, millega suvel mõnikord sõitsin on u. 2,2 meetri lai, kas ma olen siis juba nahhaalne laiutaja? Ja spidomeetri järgi on tavaline kiirus 85km/h, mis teeb reaalseks 90km/h.
Üldiselt mulle tundub, et see teema on üks suur hala. Milleks minna "vooluga kaasa", kui on selge, et linnas on liiklusvoolu kiirus 60km/h ja maanteel 100+km/h, alustada tuleks ikka ikka iseendast.
Viimane lõik ei ole mõeldud kasutajale "zazik"-le, vaid üldiselt.

Jansa Kirjutas:[quote=Martti]
[quote=IIIFFFAR]
aga kui tagant kiiremini tulija on Sinu vend? suudad oma objektiivsust ikka säilitada?

MINU VEND ei tule tagant kiiremini. Ja kui tuleb, on see tema probleem. Minu vend on ka MEES, kes vastutab. (punkt)

Jansa Kirjutas:aga kui tagant kiiremini tulija on Sinu vend? suudad oma objektiivsust ikka säilitada?
Jah, suudan küll.

Jansa Kirjutas:aga kui tagant kiiremini tulija on Sinu vend? suudad oma objektiivsust ikka säilitada?

Maailm polegi mustvalge. T'nane maailm on must!!!!!!!

RE: ma kardan. tõeliselt kardan. liiklusmõrtsukaid - olevtoom - 15-12-2007

Martti Kirjutas:[quote=IIIFFFAR]

See ei ole hea mõte. Las inimene tapab end üksi, misjaoks talle kohe kaaslaseks hakata.
Sellel möödasõidu-värgil on kaks külge.

Esiteks, ei ole ilus liiklusvoolu takistada. (Isegi kui oma spidomeetri järgi kenasti 90 km/h sõidate, tähendab see sageli kiirust ca 84 km/h. Kalibreerige oma kiirusenäidik mõne GPS-seadme abil. Neid tänapäeval ikka saada on.).
Samas ei saa keegi teid sundida oma ohutut (enda jaoks) sõidukiirust kasvatama. Ja nii teie järele saba tekibki. Mis nüüd?
Ma tahaksin anda ihunuhtlust sellele, kes soovitab aeglasemal sõitjal teepeenrale tõmmata. Meie teede juures
1) tõuseb kõrvaletõmbaja rataste alt ¤¤¤ta- ja kivipilv, mis paremal juhul järelsõitja tuuleklaasist lahti saab,
2) täiesti aimamatu struktuuriga teepeenrale sõitmine võib eessõitja kergesti lausa kraavi viia.
Nii et? Vastus on väga lihtne. LE ütleb, et aeglase sõiduki juht peab enda taha kogunenud kolonnil võimaldama endast möödumist. Tõmmake hetkeks mõnda bussitaskusse.

Teine külg ilmneb möödasõitja poolt.
Meenutame kohe, et möödasõit pole kohustuslik manööver.
Kui aga selle ette võtate, siis viige see võimalikult ruttu läbi. (Ja ärge enne möödasõidule asumist eeldage, et möödasõidetav teile kuidagi appi asub). Kadunud Robert Lepikson võis räääkida mitmesuguse usaldusväärtusega asju, kuid väide "möödasõidul võib kiirust karistamatult kasvatada nii palju kui ohutuks möödumiseks vaja" ei vaja vist kommentaare.
Ja -- enne möödasõidule asumist jälgige eesolevat teed. Õigelt poolelt Wink

olevtoom Kirjutas:Esiteks, ei ole ilus liiklusvoolu takistada. (Isegi kui oma spidomeetri järgi kenasti 90 km/h sõidate, tähendab see sageli kiirust ca 84 km/h. Kalibreerige oma kiirusenäidik mõne GPS-seadme abil. Neid tänapäeval ikka saada on.).

Kui mina enda kella jargi 90+10/15 km/h kiirusel liiklusvoolu "takistan", on see juba "takistatud liiklusvoo" mure, mitte minu. (VÄGA SUUR PUNKT!!!)

RE: ma kardan. tõeliselt kardan. liiklusmõrtsukaid - Jesper - 15-12-2007

Hehe, no seaduse järgi on jah nii, aga enda füüsilisele ja vaimsele tervisele lihtsam on nad ikka mööda lasta, ega neil mööda sõitmata ei jää, pigem lihtsalt tekitad takistamisega endas asjatut stressi.

RE: ma kardan. tõeliselt kardan. liiklusmõrtsukaid - Jansa - 15-12-2007

IIIFFFAR Kirjutas:
Jansa Kirjutas:[quote=Martti]
[quote=IIIFFFAR]

MINU VEND ei tule tagant kiiremini. Ja kui tuleb, on see tema probleem. Minu vend on ka MEES, kes vastutab. (punkt)
see oli tegelt pool-retooriline küsimus, ma õieti mingit vastust ei oodanudki.
no ja 'venna' all ei pidanud kellegi konkreetset venda silmas. oleks võinud 'õde' või 'poeg' ka kirjutada.
küsimus oli rohkem objektiivsuse peale sihitud. mina julgen küll öelda, et käsi omade vastu ei tõuse.

RE: ma kardan. tõeliselt kardan. liiklusmõrtsukaid - denis23 - 15-12-2007

WTF???!!!!! Kas nüüd LADA mees on süüdi et tema sõitis 70 km/h ning SEATi juht süüdi selles et tema ei ole arvestanud võimalusega et LADA peale laupkokkupõrket 2 korda raskema ja oluliselt suurema kiirusega liikuva VOLVO XC90-ga mitte ainult peatub vaid lendab tagasi????

Esitleks, 90 km/h on maksimumkiirus mis on lubatud!!! Talveperioodil ja pimedas tegemist on üsna piisava kiirusega. Väidan et kuskil 100 km tunnis on piir kust kihutamine pimedal maantel muutub juba väga ohtlikuks - kaugtuled ei saa panna kuna vastu tulevad autod ning lähituled ei valgusta piisavalt kaugelt.

Ninb üldse ei saa aru kust LADA kiirus siia üldse puutub? Ega selle kiirus ei olnud ometi põhjuseks miks Volvo möödasõitu alustas. Vastupidi, oleks see suurem, oleks asi veelgi hullem.

RE: ma kardan. tõeliselt kardan. liiklusmõrtsukaid - PETSS - 16-12-2007

OK! Ma laseks selle taganttulija heameelega mööda.Aga meie teeperwed säänsed,et väga paremale ei riski minna.Iialgi ei tea´,mis ees ootab.Ühel hetkel ei kanna see teeserv auto raskust välja.See pole õigustus LKW de koha pealt aga paraku nii ta on.