RE: Maa-alune Eesti -
0liver - 04-03-2005
Teine pilt on Viimsist Leppneeme ja Tammneeme poole suunduv tee. Pildil olevad mahutid ja punkrid on ~2km Viimsist Tammneeme poole.
Jarmo - 10-03-2005
Tammneemes metsaski on 5 punkrit. Üks õhku lastud, teised terved. Kõigi peal olen isegi turnimas käinud, kuid sisse pole veel siiamaani läinud kunagi.
Jarmo - 10-03-2005
Ja maapealsed on need muidugi. Küllap kõik neid teavad ka.....
Jarmo - 10-03-2005
Aga mis ala on seal Tammneemes Tammneeme poe ja Tädu tee alguse vahel? Kui tulle Miiduranna poolt ja sõita Tammneeme poekesest mööda (see on küll nüüdseks juba suletud) siis vasemal tuleb mingi aiaga piiratud tehase ala ning veel edasi minnes kohe peale kurvi, kus asub ka väike majake, paremat kätt algab ka nagu mingi küngas ja se on aiaga piiratud. Vähemalt oli veel mõned aastad tagasi. Et mis seal asub? Olen kuulnud ka jutte mingist sõjaväelisest asutusest, mis kunagi olnud seal.... Ja et kas sealgi mingeid huvitavaid maa-aluseid pesasid?
0liver - 10-03-2005
Ei ole uurinud, aga Tammneemes oli kuskil ka esimese vabariigi ajal rannakaitsepaterei
Aspelund - 10-03-2005
Minu isa mäletas oma 60-ndate alguses õhtuto näha, kuidas Pirital selle meres oleva kolossi juures seisid allveelaevade siluetid. Tema sõnul oli see nii aastatel 1962/1963.
Asp
Landy - 18-03-2005
Vargad rüüstasid kultuurimälestist
www.DELFI.ee
17. märts 2005 15:26
Esmaspäeval teatas tähelepanelik kodanik muinsuskaitseametile, et Peeter Suure merekindluse rannakaitsepatarei küljest Harku vallas Suurupi külas on ära viidud kuus metallust.
„Inimene nägi, kuidas seal askeldati, keevituselõhn oli üleval, auto seisis ees,” ütles Delfile ameti Harju maakonna vaneminspektor Silja Konsa. Kui Konsa järgmisel päeval kultuurimälestise olukorda kontrollima läks, olid „tööjäljed” veel nähtavad, patarei juures vedeles gaasiballoon ja lumel olid vedamisjäljed.
Vargad tekitasid umbes 12 000 kroonini ulatuva varalise kahju. Inspektori sõnul on võimalik, et patareist on teisigi metallosi minema veetud.
Muinsuskaitseseadus näeb mälestise rikkumise eest ette kuni 18 000 krooni suuruse trahvi.
www.DELFI.ee
RE: RE: Maa-alune Eesti -
valdo - 18-03-2005
Landy Kirjutas:Esmaspäeval teatas tähelepanelik kodanik muinsuskaitseametile, et Peeter Suure merekindluse rannakaitsepatarei küljest Harku vallas Suurupi külas on ära viidud kuus metallust.
Äkki saab veel Kuusakoskist tagasi? Ei usu, et keegi oma majapidamisse turvaukseks pani...
kOll - 21-03-2005
chopper Kirjutas:Aga mis ala on seal Tammneemes Tammneeme poe ja Tädu tee alguse vahel? .... Ja et kas sealgi mingeid huvitavaid maa-aluseid pesasid?
Seal asus kah mingine kütuse baas, või krt seda teab, mis jama seal hoiti. Igaljuhul vene sõjaväest jäid maha sinna kolm suurt metallist mahutit, mis kiirelt kõige kaduva teed läksid. Maa-aluste pesade kohta ma midagi väita ei julge, kuna pole seal metsas piisavalt ringi kolanud.
Veel oli Viimsis ka keemialadu(AMP või mis iganes firma vastas, mäest ülesse), seal peaks vähemalt üks väiksem maa-alune pommivarjend alles veel olema.
korgits - 22-03-2005
kas need maa-alused mahutid ei ole erafirma käes mida ta väga aktiivselt kasutab ?
kOll - 23-03-2005
on ikka, kasutab kah aga mitte nii aktiivselt kui varem
ja vaata minu teise postituse esimest pilti, tõmbasin mingisuguse kujutletava piirde firma territooriumile ümber.
ja veel, sellest tärnist otse ülesse, \"aia\" ja noole vahele jääval alal on kunagi õhitud rannakaitse patarei, natuke meenutab neid, mis aegnal.

praegult siin uuesti kõiki pilte vaadates, tuleb meelde, et olen oma mokiga kõigis nendes kohtades ka käinud, millest ennepoole juttu olen teinud. väljaarvatud erandina see Tammneeme metsas olnud \"kolme tünni baas\". ja ka Paldiski, kuhu meid viidi ikka tumeda klaasiga volgaga.
edit1:kirjakoll
edit2:nostalgia
Lypsik - 12-04-2005
Minu server oli siin nüüd mõnda aega jälle maas ja galeriisse polnud võimalik pääseda. Põhjuseks kolimine.

Server on nüüd uues kohas ning tunduvalt kiirema ühendusega. Loodetavasti enam nii pea kolima ei pea.
Lisaks veel hilinenud infot.
Käisime jaanuari lõpu poole Marttiga Astangul. Nagu juba tavaks on saanud, asuvad pildid meie galeriis:
http://lypsik.nohik.net/gallery/astangu.
RE: RE: RE: Maa-alune Eesti -
Martti - 14-04-2005
Martti Kirjutas:PETSS Kirjutas:Sääl Viljandi mnt ääres võivad olla küll mingid katakombid ,sest Liiva jaamast läks harutee Luige kanti.Seal metsa on kohati näha ka endist raudteetammi.Need asjad pärinewad PEETER ESIMESE aegadest.See metsaalune üldse huvitav koht.Tundub,et sääl on l ka veel SSSR armee midagi teind.Ma ise olin küll Pääskülas ,sealsamas kus nüüd see värk toimub.Aastad olid siis 83-85
Seda Liiva värki lähme vaatame millalgi Lypsikuga järgi. Peale selle on Männikul, seal kus on vana vene sõjaväe osa, kas mingid \"kerged käigud\", st. et sellised väga maapinna lähedal ja kitsad olid need ka.
Kas seda kohta pead silmas, see asub natuke Liiva jaamast edasi Männiku poole, Liiva jaama poolt tulles vasakut kätt. Leidsime Lypsikuga ainult sellise raudtee tammi ja see läks mingisse ette võtte hoovi.
![[Pilt: muu_035.jpg]](http://lypsik.nohik.net/albums/album08/muu_035.jpg)
Kui ei ole, siis oleks hea kui saaks täpsemad kordinaadid et asja vaatama minna?
arst666 - 14-04-2005
tahaks oma juttu kaa sekka rääkida=D
neli(umbes) tagasi sai käidud kaitse-liiduga mingil õppusel naisaarel.
(s6bra isa kaudu)
seal oli põris huvitav.. otsisime mingit suurt maja v6i ehitist maa seest miini metalli otsijatega..osad otsisid mingit vedurit rongi...ühe s6naga huvitav oli.
ise olin siis paras pärdik ja ei osand midagi tarka teha ja eks hirm puges kaa naha vahele=D
käidud sai ma ei tea noh 10 punkris kindlasti mis asetsesid eri kohdades saarel..
seinad enamus kindlustel olid enam kui 3 meetri paksused ja mingi raudtee jooksis kaa üle terve saare.
kuskil isegi oli kaart nendest kindluste asukohdadest aga vist kadund..
meie saime k6igis kindlustes käia..enamus olid ikka 5-9 kordse maja suurused..(praegu meenub vähemalt selline pilt silme ette)
ja leitsime ka uue kindluse mida kaardil polnud..kuskil mere ääres metsas...(enamus nad asetsevad nii)
katuselt oli päris vägev vaade ja räägiti ka alvelaevade käikudest ja tnkimis jaamadest.
ja veel oli vagunite viiri mingeid miini sütikuid ja neid miine oli kaa (emexi mehed polnd sinna siis veel j6ud)
soovitan minna(Y)...
kui muidugi alles on need elukad seal
Regardman - 14-04-2005
Veerenni tn-l endise raudteetammi all läheb ka mingisugune uks sisse.
valdo - 14-04-2005
arst666 Kirjutas:neli(umbes) tagasi sai käidud kaitse-liiduga mingil õppusel naisaarel.
...
käidud sai ma ei tea noh 10 punkris kindlasti mis asetsesid eri kohdades saarel..
...
soovitan minna(Y)...
kui muidugi alles on need elukad seal
Heino Gustavsoni Naissaare raamat abiks (ja ELNET abiks raamatu leidmisel raamatukogudest). Seal kõik kenasti kirjas. Tema oli Eesti merekindluste ala parim tundja (olgu taevane elu talle sama põnev...)
Ma olen ise ühe korra kunagi Gustavsoniga saarel käinud.
RE: RE: RE: Maa-alune Eesti -
Raimond - 15-04-2005
stretch Kirjutas:Martti Kirjutas:Ja veel üks asi meenus selle meres oleva saarekese kohta. Sealt saab alla sõita liftiga oli vist 140m, võin eksida. Aga tuli meelde et paar aastat tagasi oli üks saade TV3-s. Nimeks oli \"Paralüüs\", saatejuht oli Hardi Volmer. Ja ühes osas näitas et Tallinna Vanalinnas leiti mingi käik ja siis otsustas saatejuht ja kaameramees minna vaatma kuhu see viib. Väidetavalt kestis kõndimine üle ööpäeva, laest tilkus vett ja lõpuks jõuti välja Soome. Kas on üldse võimalik et saab minna Eestist Soome jala Soomelahe alt?
Ühes \"Paralüüsis\" väideti ka, et Ivo Linnal on teisik Aivo Lina

Ei tasu ikka kõiki asju liiga tõsiselt võtta!
Tunnen üht meest, kes olevat olnud seitsmekümnendatel sõjaväes selle \"Kuuli Muna\" peal. Tema sõnade järgi olevat seal vee all seitse korrust, kusjuures ilmselt ka rohkem, kuid teda allapoole ei lubatud.
Raimond - 15-04-2005
Lõpuni lugedes olen arvamusel et kOlli selgitus võib olla täpsem kui minu tuttava jutt.
grynno - 04-05-2005
Kas keegi on käinud/näinud/uurinud ka hilisemat militaar ajalugu?
Ekh siis kas keegi on külastanud/uurinud ka endist Dejevo nimelist linnakut Saaremaal, mis peitis endas raketibaasi?
fic - 04-05-2005
mul Dejevo orienteerumiskaart.
olen jooksnud seal ka millalgi 5 aastat tagasi.
kahtlased betoonist kitsad rentslid olid seal :|