automoto.ee foorumid
Vinged NL-i aegsed motoriseeritud kärud! - Printerisõbralik versioon

+- automoto.ee foorumid (https://forum.automoto.ee)
+-- Foorum: Varia (https://forum.automoto.ee/forumdisplay.php?fid=12)
+--- Foorum: Vaba teema (https://forum.automoto.ee/forumdisplay.php?fid=16)
+--- Teema: Vinged NL-i aegsed motoriseeritud kärud! (/showthread.php?tid=11314)

Vinged NL-i aegsed motoriseeritud kärud! - vivus - 15-04-2005

Kas keegi mäletab neid pisikesi neljarattalisi kärukesi, millel oli kaks horisontaalselt olevat kangi, ühega liikus asjandus edasi-tagasi ja teisega pööras?! Minu arust kasutati neid tehaste platsidel ja üldse taolistes paikades! Ja ei tea, mis tehas(ed) neid tootsid ning mis marki need olid? Mäletan, et nu pagadi ajas ühe sellisega jänest ühes osas taga Smile tollel oli vist mingi lisaseade ka peal, sest minu mäletamist mööda too lendas ka Smile Tegelikult need vast lendamiseks mõeldud ei olnud, rohkem kaubaveoks ikka! Ning huvitav oleks teada, mis võtmesõna järgi neist netist pilte otsida?

RE: Vinged NL-i aegsed motoriseeritud kärud! - denis23 - 15-04-2005

siis mäletan kabiiniga elektrokaare, näiteks üks neist vedas Balti Jaamas kaupu.

RE: Vinged NL-i aegsed motoriseeritud kärud! - mrali - 15-04-2005

Need kärud olid toodetud Eestis ETKVL-i Autobaasis,nimeks Autoroller AR-... .Mootor neil minu teada ZID-i bensumootor,mida pruugiti muidu igatsugu väikemehhanismidel.

RE: Vinged NL-i aegsed motoriseeritud kärud! - PETSS - 15-04-2005

Säänsid oli Balti jaamas päris kena hulk.Eriti meenuwad nood ,mis sõitsiwad trollipeatuse juurest jaama alla.Vedasid migeid toiduasju ja puhtusega oli ka nagu oli.Hääl oli noil ka suht kole ja ega too klemmgi sääl kangide taga(ma ise pole ka just mister Estonia) erilist väljanägemist polnud.Praegu olen noid kärusid ikse taluhoowidel seismas näunu.

RE: Vinged NL-i aegsed motoriseeritud kärud! - Hõljuk - 15-04-2005

Viljandi rauakokkuostus nägin kunagi:

[Pilt: k2ru3kl.th.jpg]

RE: Vinged NL-i aegsed motoriseeritud kärud! - Edel - 15-04-2005

Ka Volta territooriumil liikusid aasta tagasi elektrikärud hea hoolega veel ringi.

RE: Vinged NL-i aegsed motoriseeritud kärud! - isandpauk - 15-04-2005

Kärud on vinged kuid alguses ei tohi kohe teist käiku sisse rebida ja kihutama hakata - juhtimine nõuab kõvasti harjutamist. ajad suurema hoo pealt kangid/suunad sassi ja oledki mättas.
ühel sõbral seisab \"sauna taga\" bensumootoriga isend, ise oman ka tutikat mootorit. plaan on aparaat kunagi liikvele ajada, kui momendil aktuaalsed projektid valmis.
vähe OT aga mis sest...

RE: Vinged NL-i aegsed motoriseeritud kärud! - Potsataja103 - 17-04-2005

Pärnu lennujaamas olid veel möödunud aastal kasutusel pagasiveo elektrikärud. Bensiinimootoriga ja kahe juhtkangiga käru oli liikvel sellel nädalal endise \"Pärnu Kaluri\" territooriumil.

RE: RE: Vinged NL-i aegsed motoriseeritud kärud! - villis1 - 19-05-2005

Kas keegi oskab midagi lähemalt õelda või juhatada selle Zid mootori kohta. Palju võimu, kus tehtud ja kas sellele ka midagi \"Päris mootorist\" sobib