Kus on romulad? - Solenoid - 20-05-2005
Ma olen alati tahtnud romulates käia aga kunagi pole aega olnud, kas keegi teab Tartus mõnda sellist kus ükskõik kes võib minna ja autosid lammutada (osi võtta). Autolammutusi on palju aga need ei huvita.
RE: Kus on romulad? -
tamar99 - 20-05-2005
Sellistest kohtadest pole küll kuulnud ja selline koht kus ükskõik kes võib võtta mida tahab oleks võimatu, sest need romud veetaks kohe emexi.
RE: RE: Kus on romulad? - Solenoid - 20-05-2005
tamar99 Kirjutas:Sellistest kohtadest pole küll kuulnud ja selline koht kus ükskõik kes võib võtta mida tahab oleks võimatu, sest need romud veetaks kohe emexi.
Emexi?
tamar99 - 20-05-2005
Emex - nüüd juba kuusaoski ostab vanametalli kokku.
RE: Kus on romulad? - Solenoid - 20-05-2005
Paha asi, kuulsin jah et metalli hind on tõusnud... aga selline olukord on küll kole. Ma vist pean nüüd kahetsema minema et ma kunagi 5 aastaselt romulates ei käinud

see oleks mu unistus... nüüd pean vaadama Discoverilt kuidas nad seal Scrapheap Challengis omale tükke otsivad...
Martti - 20-05-2005
Sa tahad minna lihtsalt kolmama kuhugi kus seisavad vanad autod? Kui nii siis Soomes peaks küll selliseid romulaid olema, kui tahad enamat siis USA.
pppp - 21-05-2005
Junkyardideks sedasorti kohti vist enamasti kutsutakse, kuhu keegi mingil põhjusel hulga oma elutee lõpul olevat tehnikat kokku on korjanud. Eraomand on püha ja puutumatu, isegi kui peremees näikse selle vastu huvi täielikult kaotanud olevat.
mesinik - 21-05-2005
Meil reguleerib sellist asja Jäätmeseadus.Kus on kirjas jäätmevaldaja on kohustatud jäätmed ladestajale üle andma 1 aasta jooksul ja ümbertöötajale 3 aasta jooksul.
Vastasel korral saab Keskkonnaispektsioon karistada jäätmevaldajat ebaseadusliku prügila tekitamise eest.
(1) Jäätmed on mis tahes vallasasi või kinnistatud laev, mille valdaja on ära visanud, kavatseb seda teha või on kohustatud seda tegema.
(2) Äraviskamine tähendab vallasasja kasutuselt kõrvaldamist, loobumist selle kasutusele võtmisest või kasutuseta hoidmist, kui selle kasutusele võtmine ei ole tehniliselt võimalik, majanduslikest või keskkonnakaitselistest asjaoludest tulenevalt mõistlik.
Jäätmevaldaja on jäätmetekitaja või muu isik või seaduse alusel asutatud muu asutus, kelle valduses on jäätmed.
Niipalju siis lühidalt eraomandist,tema pühadusest ja puutumatusest.
Raimond - 21-05-2005
Viimasest kommentaarist võib siis järeldada et 1 aasta jooksul peaksid kõik vrakid, mis puutumatult seisavad, olema üle antud ladustajale, vastasel korral saadakse trahvi? Ja siis hiljemalt 2 aastat pärast seda on emex seaduse järgi kohustuslik?
Kui nüüd tähte närida, siis Muuseumipapa on justkui ladustaja ja temalgi kohustus kõik isendid emexile anda?
Mulle selline asi küll ei meeldi!
mesinik - 21-05-2005
Selline see seadus on ja selle seaduse alusel olen ka Keskkonnainspektsiooniga kohtus vaielnud.
Üle andma peab 3a jooksul kuna autokered lähevad ümbertöötlemisele.
Kui väita,et autod lähevad kunagi jälle käiku,siis nad jäätmed pole.
Osade müük või kasvõi tasuta loovutamine on omakorda jäätmekäitlus,millele jälle omakorda ranged nõuded.
Raimond - 21-05-2005
Seadust lugedes on enamik vrakke äravisatud, kuna \"...kasutusele võtmine ei ole tehniliselt võimalik, majanduslikest asjaoludest tulenevalt mõistlik\".
Seega kui Keskkonnainspektsioon arvab, et näiteks 1932 aasta Opeli taastamine on 1000 krooni kallim kui kusagilt 1988 aasta sõitva Opeli ostmine, siis jääd kohtus kaotajaks?
mesinik - 21-05-2005
Siis tuleb vaielda see asi kohtus selgeks,et kohus looks pretsedendi.