Anomaalsed kohad Tallinnas ja Eestis -
eberhard - 24-05-2005
Teeksin algust anomaalsete piirkondade kaardistamisega Tallinnas:
Aastaid tagasi parkisin auto Pärnu maanteel Tondi elektroonika vastas asuva vannitoasisustuse kaupluse ette parkimisplatsile: (Tallinnlased vast teavad seda rohelise plekiga üle löödud majakest.) No vat, abikaasa juba ammu poes sees, aga mina püüan ikka tagajärjetult oma autot signalisatsiooni alla panna-pult ei tööta.
Mu ponnistusi märkab poeuksel suitsu tegev müügimees ja ütleb, et siin piirkonnas signalisatsioon autodel ei tööta, paljud on olnud hädas. Mis seal ikka, keeran uksed võtmest kinni, aga küsimus jääb ikkagi, millest sealse piirkonna anomaalia ja kus veel Tallinnas või Eestimaa peal sellist asja kohtab?
RE: Anomaalsed kohad Tallinnas -
0liver - 24-05-2005
Samalaadne anomaalia oli/on Rakveres. Lipsas kuskilt meediast ka läbi - Pealtnägijast äkki?
Potsataja103 - 24-05-2005
Omal on kogemus signalisatsiooni mittetöötamisest suure SATitaldriku kõrval. 10m. eemal hakkas kõik jälle tööle.
pkuldsaar - 24-05-2005
Väidetavalt pidi analoogne probleem olema ka Tallina teletorni juures. Ei ole ise täheldanud või ei ole õiges kohas olnud.
Jarmo - 24-05-2005
Tallinn-Tartu mnt-l, Kose kandis on mul juhtunud Chevy Astroga kaks korda selline lugu, et keerab käigukastil õlipumba tükkideks. Kusjuures, samal aastaajal, mingise ca kümnepäevase vahega ja kaks aastat järjest ja täpselt ühtemoodi. Küllap seal Tuhala nõiakaevu energiaväljad või mis seal täpselt ongi, need mõjuvad ikka mõnele metallile ehk.
unicweb - 24-05-2005
Mõni aeg tagasi juhtus Kristiine keskuse parklas selline lugu, et nii auto kui ka mobiiltelefoni kell läksid korraga valeks. Mobili kell läks 7 minutit ette ja auto oma jäi 11 minutit taha. Ei oska arvatagi mis see võis olla.
Hannes
andris - 24-05-2005
Need on arvatavasti mingid magnetväljad mis tekivad saatjate vms aparaatide läheduses.
Endal on ema Rakveres \"Raja\" vms. poe juures selle signalisatsiooniga jamanud nii et vähe pole (mobiilimast üle tee kohe).
Jarmo - 24-05-2005
Kuram, ma praegu alles hakkasin mõtlema, et teema pealkiri oli ju \".......kohad Tallinnas\". Mina räägin siin Tartu mnt-st....
Aga noh, öpole vast hullu, natuke ikka läks teemasse.
denis23 - 24-05-2005
Samasugune jama on Tabasalus, mehhiko restorani juures
Martin460 - 24-05-2005
See Tondi Elektroonika kant on üldse üks...proovige tipptunni ajal ARS-i parklast linna poole Pärnu maanteele vasakpööret teha-ei õnnestu...mitte kuidagi kohe...
ddig - 25-05-2005
Sama probleem ka Punase tänava piirkonnas, nt. Selveri ees ja Smuuli Nestes, väga pika meelitamise peale õnnestub muidu üsna hästi töötav Defa alarm aktiveerida.
RE: Anomaalsed kohad Tallinnas ja Eestis -
fic - 25-05-2005
aga autovargad, neil on ju enda pult millega nad juhivad teie raadiolained (või millega iganes aktiveeritakse uksed lukku ) kõrvale ja siis löövad teil akna katki ja varastavad seest kõik mis vaja.
mitte, et ma ei usuks anomaaliasse, usun. Vaid streetrace.org foorumis oli selline skeem olemas
RE: RE: Anomaalsed kohad Tallinnas ja Eestis -
zazik - 25-05-2005
fic Kirjutas:aga autovargad, neil on ju enda pult millega nad juhivad teie raadiolained (või millega iganes aktiveeritakse uksed lukku ) kõrvale ja siis löövad teil akna katki ja varastavad seest kõik mis vaja.
mitte, et ma ei usuks anomaaliasse, usun. Vaid streetrace.org foorumis oli selline skeem olemas
Kui nad juhivad alarmipuldi signaali kõrvale, milleks neil siis vaja akent lõhkuda? Uksed jäävad ju siis ka lahti.
Kuigi enamik alarme teevad ju märguandeks piiksu vms, mille järgi omanik aru saab, et auto on lukus ja alarm peal. Kui puldi signaal autoni ei jõua, siis piiksu ei käi ja on selge, et uksed on lahti.
Küll aga on varaste seas laialt levinud seadmed, mis püüavad signaali kinni ja \"kopeerivad\" seda, ehk siis võimaldavad alarmi lihtsalt nupuvajutusega maha võtta.
Jutt on tegelikult OT.
Raimond - 25-05-2005
Mis on OT?
RE: RE: Anomaalsed kohad Tallinnas ja Eestis -
IIIFFFAR - 25-05-2005
Raimond Kirjutas:Mis on OT?
ohvtupik
offtopic e. teemaväline
Raimond - 26-05-2005
Tänud!
RE: Anomaalsed kohad Tallinnas ja Eestis - kodukakk - 27-05-2005
Signa (Cobra, ca 5a vana mudel) jamas alati Tulbi spordiklubi juures ja Järve selveri parklas. Pärast saatja väljavahetamist (üle 1,5 a tagasi) kõik probleemid kadusid päevapealt. Sõidan päris palju ringi ja pargin Tallinnas eri kohtades - üldse ei mäleta, et miskit probleemi oleks olnud nüüd sellega.
markxx - 27-05-2005
Signa pultide mittetöötamises on süüdi tegelikult igasugused mobiili ja muud suure võimsusega saatjate mastid. Signa puldi saatja võimsus on aga väga väike. Ühesõnaga need suured saatjad lihtsalt \"kustutavad\" puldi ära. Näiteks Tartus on kaks sedasorti tuntumat ala Kauburi kaubamaja parklas ja telemasti alune. Seal töötab ainult Cobra ja sedagi üsna lähedalt. Väike nipp: katsuge signa antenni ots kusagile ülespoole esiklaasi juurde tõmmata,siis saab puldiga antennile võimalikult lähedal opereerida.
Signa pultide võimsus on aga väikeseks aetud selleks, et pahad onud oma koodikopeerijatega teisest parkla otsast koodi ei saaks püüda
.