automoto.ee foorumid
Idee: Teha kaart Internetti - Printerisõbralik versioon

+- automoto.ee foorumid (https://forum.automoto.ee)
+-- Foorum: Varia (https://forum.automoto.ee/forumdisplay.php?fid=12)
+--- Foorum: Vaba teema (https://forum.automoto.ee/forumdisplay.php?fid=16)
+--- Teema: Idee: Teha kaart Internetti (/showthread.php?tid=12576)

Lehed: 1 2

Idee: Teha kaart Internetti - fic - 14-07-2005

Juba tükk aega olen mõelnud, et kas ei oleks võimalik kuidagi teha internetti selline kaart mida saab suurendada ja vähendada jms. ning selle peal oleks masinad. Kuna väga palju on olnud juttu erinevates kohtades paiknevatest masinatest. Sillu näiteks rääkis mingist Süravere masinast, keegi ei kujutanud ette kuidas sinna saab, kaardilt oleks kõik kohe selge Wink

Näeks välja minu silmis selline, et :
saab otsida mingit konkreetset masinad ( Ta, Paz, Zil, Laz, jms)
mudeli järgi (paz 652 nt)
Kaart oleks interaktiivne (?) st. saab suurendada ja vähendada
\"leiad\" kaardilt masina siis on seal pildid sellest, teised kasutajad saavad ka oma pilte lisada selle alla kui vajadus tekib selleks, arutelu võib selle all samuti toimuda .

Ainult valitud inimestel oleks ligipääs vms.

See on kõigest idee, ma saan aru, et see ikka väga suur ettevõtmine, kuid ma ütlesin välja mis ma mõtlesin ja kui keegi leiab, et see on loll mõte, võib kustutada . Rolleyes

võitelisada enda nägemuse vms .

RE: Idee: Teha kaart Internetti - valdo - 14-07-2005

Idee on hea aga... paar aastat tagasi foorumi laiema tegevuse algaegadel toimus paar kurba juhust, kus täpse asukoha avaldamise järel keegi isendeid lammutas või rüüstas. Seepärast on sellest ajast alates kehtinud siin tava, et täpse asukoha teavet levitatakse vaid U2U ehk suust suhu. Ehk siis - teabevaldaja ise otsustab, kellele ta selle teabe otsustab usaldada ja kellele mitte.

Kokkuvõtteks - säärase kindla seltskonna kokkuotsimine, kes võiksid täpseid asukohti teada, ei ole lihtne. Pigem võiks asi jääda nimekirjade peale, kus on umbkaudsed asukohad teksti kujul. A la kaasfoorumlase TARi peetav TAde leht http://kodu.pri.ee/ta/ oma vrakigalerii nimekirjaga.

RE: Idee: Teha kaart Internetti - fic - 14-07-2005

endal tekkis põhi vastuolu samas punktis mis Valdol. Kuid kui ikka valitud rahvas ? Muidugi tekivad aga\'d.

Mulle just meeldibki Tarvo leht, kuid ehk kunagi saab sellest ideest asja ?

Võiks teha samas stiilis nõuka busside/autode lehe ? Kaardi jätaks välja ?

RE: RE: Idee: Teha kaart Internetti - Hõljuk - 14-07-2005

fic Kirjutas:Võiks teha samas stiilis nõuka busside/autode lehe ? Kaardi jätaks välja ?

Üldine Eesti vrakigalerii oleks juba parem ning ka lihtsamalt teostatav.
Asukohta ei pea ju märkima täpsemalt, kui vaid maakonna.

RE: Idee: Teha kaart Internetti - Aspelund - 14-07-2005

Igasuguste lehtede tegemine on huvitav ja kasulik, aga see nõuab suurt tööd. Valdo või TAR võivad Sulle tõenäoliselt pikalt seletada, kui kaua näiteks mois.ee tegemine või Autoremonditehase lehe tegemine on aega võtnud. Ja see ei ole nende põhitöö, pigem enese huvi/hobi.

Nii et kui viitsid teha, tee. Smile

Asp

Ma ju mainisin esikpostis, et

...ma saan aru, et see ikka väga suur ettevõtmine..
kõigest idee, mõis.ee portaali austan, samuti ka Tarvo lehte Smile
hea, selge.
kuid kui nad tahavad midagi teha enda vabast ajast, siis ehk millalgi nõuka masinate lehte ?

jällegi rõhutan sõna kõigest IDEE

Smile

RE: RE: Idee: Teha kaart Internetti - valdo - 14-07-2005

Aspelund Kirjutas:... kui kaua näiteks mois.ee tegemine... on aega võtnud.

8 aastat sihikindlat tööd. Ja tulemusena on piltidele jäädvustatud vaid PAREMIK, millest omakorda PAREMIK on veebis koos ajalooliste kirjeldustega üleval. Paremik seepärast, et kõike ei jõua, kuna maht on meeletu...

Arvudest - umbes 9000 endatehtud fotost on ca 2000 mul mois.ee -s olemas. Tasapisi lisan, nagu ka ajaloolisi kirjeldusi, mis tuleb kildhaaval kokku otsida.

Ja viimasel ajal saan päevas 2-3 kirja, sageli selliseid, ei \"meie kodukoha mõisast on alles pool aita ja seda portaalis kahjuks polegi\". Ma loodan, et mingil ajal siiski tuleb...

RE: Idee: Teha kaart Internetti - kalevpoeg - 14-07-2005

Idee keeruline pole,iseasi kes ligi saab ja kui palju inffi kellelegi anda.
Võiks ju Regio kaarti kasutada (Regio litsensi alusel) sinna soovitud kohtadesse lingid (näiteks auto markide logodena vms.) lisada ja kogu kupatus üles riputatda ja kasutajate hierahiline \"RULE\" kasutusele võtta ja ongi ants. Keegi kes web\'iga tegeleb võiks ju asja uurida.

RE: RE: Idee: Teha kaart Internetti - valdo - 14-07-2005

kalevpoeg Kirjutas:Idee keeruline pole,iseasi kes ligi saab ja kui palju inffi kellelegi anda.
Võiks ju Regio kaarti kasutada (Regio litsensi alusel) sinna soovitud kohtadesse lingid (näiteks auto markide logodena vms.) lisada ja kogu kupatus üles riputatda ja kasutajate hierahiline \"RULE\" kasutusele võtta ja ongi ants. Keegi kes web\'iga tegeleb võiks ju asja uurida.

Hierarhiline \"RULE\" on raskesti teostatav. Praegu toimib täpse asukoha teavitamine U2U ja tõesti selle põhjal, kes keda reaalselt usaldab. Ma ei näe ühtki reaalset võimalust, et tekitada kõikidest usaldatavatest isikutest üldine list. Sest kes seda peab koostama? Ja kuidas vältida, et sinna soovimatuid isikuid ei satu?

Muidugi, TARi koostatud TA lehe sarnase asja võiks koostada (kus täpse asukoha teave varjatud), kuid iseasi on, kes säärase kolossaalse töö enda peale võtab. See on ju mõnikümmend või isegi mõnisada korda mahukam kui TAde vrakigalerii ülalhoidmine.

Seni ei oska muud soovitada kui foorumit+otsingut ja kaasfoorumlaste andres22, sillu jt fotogaleriisid...

RE: Idee: Teha kaart Internetti - mrali - 14-07-2005

Idee iseenesest on huvitav-kuid nagu siin varemgi mainitud-hirmsamahuline ja keerukas.

pilte üle vaatama võiks teha mingi moderaatorid ?
vaikselt alustada ja kasvabki kunagi see värk suuremaks ehk Smile
mõtleme, peame plaani.

RE: Idee: Teha kaart Internetti - andres22 - 14-07-2005

Vahepeal oli mul mõte teha sarnane nagu Andrei Bogomolovi vanaautode leht, kuid oleks lisanud pildid võimalikult paljudest Eestimaal leiduvatest sellistest autodest, nii enda ja venna, kui ka kaasfoorumlaste pildikogudest (ma ei mõtle muidgi seda, et mitu tuhat Eestis leiduvat GAZ 53Ad seal pildistatuna üleval oleksid). Kuid kahjuks programeerimist ma ei oska
Kuid sellise pdf faili nagu TAde kohta on, oleksin nõus küll koostama oma leidudest, kui keegi sellise veebilehe tegemise ette võtaks.
Minu arvates sobiks usaldusväärsete listi koostajateks see seltskond.

RE: Idee: Teha kaart Internetti - fic - 15-07-2005

ja, et sinna lehele ei läheks gaz 52,53 jms, kuna neid o palju, küll aga võimsamate mootoritega (mida ka tehti ) modifikatsioonid.
Või siis teha mingi kokkusaamine näitaks Järva-Jaanis siis kui Tuvel (muuseumipapa) on vaba aeg. Istuks koos, arutaks. Samas saaks ka usaldusväärsed inimesed kokku ? Alguses poleks ju lehe väljanägemine tähtiski ?

RE: Idee: Teha kaart Internetti - mesinik - 15-07-2005

Maaameti kodulehel asuvast maaregistri kiirpäringust katastriüksust 24005:003:0280 vaadates paistavad paarkümmend autot välja,hetkel neid mul 6-7 korda enam,ju seal vanad andmed.

RE: Idee: Teha kaart Internetti - dzeiaar - 15-07-2005

>Maaameti kodulehel asuvast maaregistri kiirpäringust katastriüksust 24005:003:0280 vaadates paistavad paarkümmend autot välja,hetkel neid mul 6-7 korda enam,ju seal vanad andmed.<

Heh, arvata võib. Kuna katastriyksuse järgi päring kipub jukerdama, siis ise kaeda ei saanud, aga kuna viimased fotod on tehtud 2002 siis inf vähemalt 3 aastat vana. (piirkondade piltide tegemisest saab aimu: http://www.maaamet.ee/index.php?lang_id=1&page_id=66&menu_id=7

Aerofotode tegemine maksab ju kõva raha ja need värvilisedki on ju tehtud eelkõige PRIA initsiatiivil ja PRIAga kahasse.

Kuid kas on mõtet sellel kõigel 20 inimese jaoks (see nn usaldusväärsete inimeste nimekiri)?
TAR galeriist, Antiikautode galeriist ning Järvajaanist peaks ju esialgu ju küll olema. Ja pealegi, kui selline asi teoks peaks saama, võivad tekkida probleemid autode/jäänuste omanikega, kellele ei pruugi avalikustamise idee sugugi meeldida. Ja iga asja omaniku ylesse otsimine ja loa kysimine on ju suur töö. Pealegi võib keegi \"ärihai\" siis jällegi raha kasseerimise voimalust haista.
Ja tundmatute kohanimede positsioneerimisel peaks abiks olema Regio teedeatlase kohanimede register.

RE: Idee: Teha kaart Internetti - Wäintz - 15-07-2005

Avastasin selle teema nüüd, aga pajataks ka paar sõna, nimelt mul on isiklikult sama asi mõlgumas, nimelt olen suurte autode fänn sh ka muud masinad, ning hakkasin teostama praegu on nii palju valmis et saab lisada ja vaadata, tegin selle koha just veoautode ja busside jaoks, tulevikus võin vaadata ka põllumajandus asjadele ja muude masinate jaoks, paraku ei saa ma panna sõidu autosi, sest siis läheb asi käest kuna leht on tehtud suurte autode jaoks (rekkad) aadress on http://rekka.pri.ee ning vaadata ( ehk hetkek tehtud töö) http://rekka.pri.ee/?leht=vanad&vanad2=vaata

sooviksin vastukaja, et mis veel muuta või juurde lisada, Idee välisilme on enam vähem mõeldud kodu.pri.ee kohast, loodan et kodanik Tar ei pahanda.

Teen ka koha, kus saab kajastatud , mis autot tahetakse päästa, ja infot

seniks aga veel ootele, hetkel on paar autot ka saaremaalt Smile

RE: Idee: Teha kaart Internetti - Jesper - 16-07-2005

fic Kirjutas:Juba tükk aega olen mõelnud, et kas ei oleks võimalik
fic Kirjutas:See on kõigest idee

Kõik on võimalik. Probleem on enamasti selles, et kõiksugu ideedevendi ja visionääre on jalaga segada, tegijaid aga napib.

RE: Idee: Teha kaart Internetti - dad - 16-07-2005

Seda pole võimalik teha avaliku süsteemina ja isegi piiratud seltskonnale oleks see tõsine maadlemine andmekaitse seadusega ... enne selliste ideede arutelu võiks AKS-i lugeda.

Dad.

RE: Idee: Teha kaart Internetti - fic - 16-07-2005

Mul võib olla idee, teistel teostus ?
ise ei oska teha webi, kuid loodan, et pani mõnel mõtted liikuma .
Kuid kui kaardina ei teeks, siis võiks ju asi avalikum olla ?

RE: Idee: Teha kaart Internetti - Hõljuk - 16-07-2005

Põhimõtteliselt, kui tahtmist ja viitsimist on, võid ju asja teha kasvõi pilt.ee-sse. Albumi avalehele asja kirjeldus ja Su kontakt, iga pildi alla sõiduki mark ja maakond, kus masin asub. Paralleelselt võib ka foorumis seda teemat pidada.
Kuidas see sobiks?

EDIT: pilt.ee oli suvaline näide, on ka töökindlamaid kohti - album.ee, pildid.ee...
Samuti on võimalik teha hoti või zonesse tasuta konto ja Jalbumi nimelise prgrammiga mõne liigutusega albumeid tekitada.
Näiteks midagi sellist: http://www.hot.ee/elitemoskvich/frugo/