automoto.ee foorumid
Vabad teemad lukku? - Printerisõbralik versioon

+- automoto.ee foorumid (https://forum.automoto.ee)
+-- Foorum: Varia (https://forum.automoto.ee/forumdisplay.php?fid=12)
+--- Foorum: Vaba teema (https://forum.automoto.ee/forumdisplay.php?fid=16)
+--- Teema: Vabad teemad lukku? (/showthread.php?tid=24786)

Lehed: 1 2

Vabad teemad lukku? - noglik - 06-08-2008

Tekkis küsimus, milleks on siia tehtud võimalus vabal teemal rääkida? Mis see VABA teema siis on? Kas vaba võimalus rääkida vabal teemal või vabadus väikesel inimesel suure moderaatorina seda "aitab kah selleks korraks" hetkel lukustada? Toimus ju tavaline arutelu vabal teemal, mis puudutas meie kõigi turvatunnet. Mida arvavad teised sellisest VABA TEEMA lukustamisest, jättes hetkel kõrvale teema sisu?

Lukustamise tulemusena jäi lisamata täpsustus teemasse: Kolme inimese mõrtsukale 2 aastat tingimisi

Lisan siis täpsustuse siia.

To usku:

Midagi ei ajanud ma sassi, lihtsalt sõnastus sai halb, mis võimaldas kaheti mõistmist, vaba teema lukustamine ei võimaldanud ka täpsustust kahjuks. Täpsemalt siis - tahtlus kui selline tekkis juba esimesest hetkest, kui istuti rooli, kuhu kehtivate seaduste järgi see isik nii istuda ei tohtinud...

Ent kõigest 17-le eluaastale vaatamata on Laiksoo hingel mitmeid varasemaid liikluseeskirja rikkumisi. Kui politsei eelmisel aastal teda peatada püüdis, siis vajutas Laiksoo lihtsalt lapatsit ja pani politsei eest minema. Samuti on Laiksoo varem kiirust ületanud ning ka varem juhtinud autot ilma vanema saatjata — täpselt nagu saatusliku õnnetuse ajalgi.

Kõik see ei kõnele sugugi vastutustundlikust noorest mehest, kes mõistab, mida tähendab rooli käes hoida. Vastupidi: Laiksoo varasemad teod tõendavad, et kolm elu nõudnud avarii ei pruukinudki olla õnnetu juhus, vaid sihiteadliku eeskirjaeiramise tulemus.

RE: Vabad teemad lukku? - pppp - 06-08-2008

noglik Kirjutas:Kas vaba võimalus rääkida vabal teemal või vabadus väikesel inimesel suure moderaatorina seda "aitab kah selleks korraks" hetkel lukustada?

Teema oli ennast ammendanud, keerutati ühtede ja samade asjade ümber ilma midagi uut lisamata. Oli näha, et osad üritasid arutleda ja seda juba algusest peale veidi kööbakat teemat "päästa", ülejäänud aga "paugutasid" esimeste postide vaimus edasi. Kui see tundub Sulle väikse inimese komplekside väljaelamisena, siis mis teha...
Kui tunned, et midagi olulist jäi ütlemata, siis on alati võimalik paluda teema uuesti avada.

RE: Vabad teemad lukku? - noglik - 06-08-2008

Teema oli ennast ammendanud, keerutati ühtede ja samade asjade ümber ilma midagi uut lisamata. Oli näha, et osad üritasid arutleda ja seda juba algusest peale veidi kööbakat teemat "päästa", ülejäänud aga "paugutasid" esimeste postide vaimus edasi. Kui see tundub Sulle väikse inimese komplekside väljaelamisena, siis mis teha...
Kui tunned, et midagi olulist jäi ütlemata, siis on alati võimalik paluda teema uuesti avada.
[/quote]

Jah, teema tuleks avada, seda juba põhjusel, et tegemist on vaba teemaga. Kui teema ammendub, siis jääb see iseenesest soiku. Kellele teema ei istu ei pea sellest arutelust osa võtma, kehtivad vabad valikud.

Mis sinule tundub olevat ebaoluline, võib teisele olla oluline, asjade laiemalt nägemine ongi eristuseks väikese ja mitte väikese inimese vahel.

Paluma ma sind ega kedagi teist ei hakka, kui suudad taluda mõtet, et oled tavaline inimene nagu me kõik siin foorumis, siis teed teema lahti. Kui arvad, et foorum on teinud sinust jumala, siis jääb teema lukku, nii lihtne ongi...see must ja valge.

RE: Vabad teemad lukku? - mustninja - 06-08-2008

noglik Kirjutas:nii lihtne ongi...see must ja valge.

Tore, et leidub rahvast, kelle jaoks on elu must või valge. Iseenesest õige, aga ainult lähtudes üksikisiku positsioonilt. Foorumi puhul on tegemist suure hulga inimestega, kel on erinev arvamus ja tulemuseks on ühtlane hall. Harju sellega.

RE: Vabad teemad lukku? - noglik - 06-08-2008

Tore, et leidub rahvast, kelle jaoks on elu must või valge. Iseenesest õige, aga ainult lähtudes üksikisiku positsioonilt. Foorumi puhul on tegemist suure hulga inimestega, kel on erinev arvamus ja tulemuseks on ühtlane hall. Harju sellega.
[/quote]
---------------------------------------------------
Teinekord, kui unisena kivi alt välja ujud, vaata enne ringi, millest räägitakse. Seda ma räägingi, et foorumi puhul on suure hulga inimestega tegemist, kellel on erinev arvamus ja teema lukustamine ühe inimese poolt kõige arukam ei olnud. Ma ei ole öelnud kuskil, et minu elu on must või valge, otsused, eriti kohtuotsused ja avalikkust puudutavad otsused, peavad olema selged nagu must ja valge. Halliga võid ise harjuda, eriti siis, kui ise sündmuste keerisesse kunagi kannatanuna satud, modele pugemine sind siis ei aita...üksikisiku positsioonilt.

RE: Vabad teemad lukku? - mustninja - 06-08-2008

Esiteks ma kohe alguses vabandan kodanik "nogliku" ees, et ma tema kergelt ründavas laadis kirjutist kommenteerima ei hakka. Põhjus peamiselt selles, et mulle ei meeldi vaidlemise pärast vaielda, parem kohe loobuda.
Mis puudutab vabade teemade lukustamist, siis on see mõningatel juhtudel põhjendatud. Praegusel hetkel on Eesti internetiavarustes küllalt kommentaariume, kus käib puusalt tulistamine suvalistel teemadel ning valdavaks on suhtumine "mina arvan nii ja teisitiarvajad on jobud". Automoto foorumi näol ei ole kindlasti üht sellist juurde vaja. Laiksoo ja Segeri jms teemadel on näiteks Delfis ja Postimehes loodud laialdased võimalused oma põhimõtete ja ideaalide nimel anonüümsete vastastega lahingut pidada. Kasutage võimalust!

RE: Vabad teemad lukku? - valdo - 06-08-2008

Üldiselt - kõikidel teemadel hoitakse üsna tihedalt siin silma peal. Kui läheb üksteise poriga loopimiseks, ropendamiseks, alusetuks süüdistamiseks vms, siis sellised postitused kustutatakse üsna varsti. Õnneks on siinne seltskond piisavalt intelligentne, st selliseid äärmus-tegevusi ei ole vaja eriti tihti rakendada. Aga aeg-ajalt on siiski neid õigusi vaja läinud.

Muidugi - kui on näha, et mingi teema on end ammendanud, siis läheb see ka lukku (jääb vaatamiseks alles, aga lisada midagi ei saa).

Vaba teema all kehtib kõik eeltoodu, nagu ka mujal. Ja vaba teema ise on mõeldud selliste teemade jaoks, mis on (otse või kaudu) automotoga seotud, kuid mida ei saa mujale lahterdada.

RE: Vabad teemad lukku? - noglik - 07-08-2008

Rahu härrased, otse ütlemine ei tähenda veel rünnakut. Teema sulgemisega teostatigi "mina arvan nii ja teised on jobud" suhtumist. Hetkel ei ole tähtis see, mida teemas arutati, tähtis oli see, et tegemist oli vaba teemaga, mille algatas foorumi liige ja teised liikmed võtsid sellest aktiivselt osa. Tõenäoliselt oleks tänaseks teema ka iseenesest lõppenud ja kõik oleks ok.

Nagu Valdo ütles, siinne seltskond on piisavalt intelligentne...seega, milleks siis äärmus-tegevus- lukustamine VABA TEEMA sildi all. Pange edaspidi pealkirjaks MUU TEEMA AUTOMOTOGA SEONDUVALT ja jätame selle vabaduse ära.

Teema ise oli muidugi automotoga rohkem seotud, kui Valdo jalgrattad. Kas järgmisena paneme jalgrataste eest Valdo lukku? Smile Viimast pidage pigem naljaks...igaks juhuks ütlen, kui me nii erinevatest maailmadest juba oleme.

RE: Vabad teemad lukku? - 13piisab - 07-08-2008

"Vaba teema" on osa foorumist. Ka see kujundab foorumi nägu - ning kui seal käib mingi paukumine, siis lihtsalt tekib mingi aeg teema ette taba: asjatut paugutamist pole vaja. "mustninja" käesoleva teema esimene postitus oli kusjuures väga kokkuvõtlik ja seega hea. Natu võib ju "vürtsitada", aga mitte palju.

demokraatia on küll tore, aga ei maksa üle pingutada. Kinnipaneku ajastus võis olla Sulle ebasobiv, kuid kahtlemata polnud eesmärgiks Sind diskrimineerida.

Vaba teema
Kirjuta suvalisel, aga HUVITAVAL teemal!
-------------------------------------------
Selge, sain aru, siin on tegelikult foorum, kuhu demokraatial asja ei ole Smile Seltsimeeste hulgas väidetavalt paugutati, seltsimeestele see ei meeldinud Smile Foorumi nägu on suletud lukuga nägu.

Mind võite täiesti vabalt diskrimineerida, kui kael kannab... senini rohkem nagu vabade inimeste huvides sai kirjutatud.
Kui on avalikult kutsunud inimesi üles ja lubanud inimestel kirjutada suvalisel teemal, on ilus lubadusest ka kinni pidada. Muud ei olegi. Läheks nüüd tehniliste teemadega edasi, vähemalt senini, kui mõni järgmine jumal järgmiselt tasandilt "aitab kah selleks korraks" hetkel... kogu foorumi sulgeb.

RE: Vabad teemad lukku? - Jesper - 07-08-2008

Ära nüüd tühja ärritu, vabaduse rüütel, need reeglid on juba aastaid kehtinud ja ei ole maailm veel hukka läinud Smile

RE: Vabad teemad lukku? - metsakohin - 07-08-2008

To: noglik
Tsitaat:Vaba teema
Kirjuta suvalisel, aga HUVITAVAL teemal!

See ei tähenda, et ajad suvalist mula, kasutad suvalist sõnavara ja ajad valimata vahenditega taga oma suvalist õigust.
Kui sind on ahistatud - vali teine foorun, kus on sulle sobivad reeglid. Muide, kas sa foorumi reegleid lugesid? Tundub, et kui nii jätkad, saad kohe kahe lukustatud teema omanikuks.

Kolme inimese surmaga seonduv on suvaline mula...? Sõnavabadus on suvaline õigus...?
No kuulge...
Üldiselt sain selle info siit kätte mida tahtsin, Vabaduse rüütel võtaks nüüd oma ähvardatud karistuse au, uhkuse ja sirge seljaga vastu... lukustatud teema omanikuna...

Sinu sõnavabadust ei ole keegi piiranud, tee omale näiteks blogi ja võta nii vabalt sõna kui vähegi tahad. Foorumi toimetamist võib võrrelda ajalehe toimetamisega, ega näiteks Päevaleht ei võta ka iga suvalist artiklit või teesi trükkimiseks.

Minu arust on selle igavese vaba mudru pealetungiga ahistatud pigem need, kes tahaks rohkem tehnikasse puutuvatel teemadel arutleda, mitte jälgida pidevalt igasugust nuttu hala ja mälestusi. Kogu maailma kirjusus ei pea tingimata Automoto foorumisse ära mahtuma, mina näiteks räägin arvutiasjadest arvutifoorumis, finantsasjadest finantsfoorumis, elektroonikast elektroonikafoorumis ja nii edasi. Tihtipeale kohtan neis samu inimesi, keda ka siin, aga minu arust pole viisakas koormata kõiki neid ülejäänuid, kelle huvidering minu omaga ei kattu, mingi asjasse mittepuutuva teemaarendusega.

Ma tänan vabaduse rüütli tiitli eest, on uhke, kui neid jagavad vanad kalad, panin siis rinda. See aga ei tähenda, et ma edaspidi sinuga nõus alati olen. Päevalehega vehi siis kui kärbseid tapad, igaüks teab, et lehed otsivad nupukesi mida kiirelt rahaks teha. Foorumige pole see kuidagi võrreldav.
Sellest foorumist umbes 99% koosneb tehnilistest teemadest, seega mõtle järele sõnade "pigem", rohkem" ja "kogu maailma" on kirjutises. Vaba teema selleks ongi, et rääkida ka suvalistel teemadel, vähemalt nii seisab teema üleskutses. Ahistamise süüdistusega tekib silme ette pigem persest näpistamine. Kui vaba teema mudru, nagu ütled, sind tõesti näpistab, proovi seda teemat lihtsalt vältida, keegi ei käsi ju seda lugeda...need on sinu vabad valikud, keegi ei lukusta sinu kontot selle eest...vist.
Ise arvan, et vaba suhtlemine on igati teretulnud ja kasulik nähtus. Kasvõi selle viimase lühikese arutelu tulemusena näiteks, olen saanud endale toreda tiitli, privaatselt on tulnud selgitusi mida ajakirjandusest avarii kohta lugeda ei ole olnud ja kuna Noglik on üldtuntud "kaubamärk" ka teistes foorumites, siis ka toredaid pakkumisi ja vestlusi telefonitsi siinsetelt liikmetelt.

Suhelge vabalt ja teil läheb enamasti hästi. Smile

Noglik sõidab nüüd mõneks ajaks kaugemale ära, seal kus on päikeselisem ja kus on hoopis teised teemad...hoopis teised... Smile

Oot miks mina pean vaba teemat mitte lugema? Sinul oli ju probleem Smile

RE: Vabad teemad lukku? - Penn - 08-08-2008

irwwww... jälle läheb andmiseks...

RE: Vabad teemad lukku? - oxygen - 08-08-2008

Vähemasti leiame me siin foorumis pidevalt kinnitust vanasõnale, et eestlase meelistoit on teine eestlane Big Grin

RE: Vabad teemad lukku? - Volli - 08-08-2008

oxygen Kirjutas:Vähemasti leiame me siin foorumis pidevalt kinnitust vanasõnale, et eestlase meelistoit on teine eestlane Big Grin
Mõttetumat vanasõna pole olemas, sest täpselt samasugune külakondlik andmine, jala teha panemine ja kisma käib kõigil rahvastel. Ainult et mingi omavaheline kätð omab tähelepanu ka vaid seal, kus ta toimub...ning ei ületa enamasti riigipiire! Seepärast tundubki, et vaid kodus kakeldakse, mujal elatakse aga ülimas rahus ning sõpruses Smile

RE: Vabad teemad lukku? - Liblikmutter - 10-08-2008

Selle kohta on ALATI öeldud üht asja. Mullegi ja palju, kuna olen selline rahulolematu..
Kui ei meeldi, ära söö.

Andres