mida tähendab? -
Sohne - 23-11-2003
audi 100 2.3e
tahaks teada mida see \"e\" täht seal tähendab?
näiteks bmw 318i
i oli vist injection=täispritsung
-
I.A - 23-11-2003
\"E\" Audi puhul peaks ka tähendama
pritsungit,2,3 muidu kõva minekuga mootor
-
korgits - 23-11-2003
Tsitaat:Niimoodi kirjutas: lõhkuja
audi 100 2.3e
tahaks teada mida see \"e\" täht seal tähendab?
näiteks bmw 318i
i oli vist injection=täispritsung
i\'ga tähistatakse alati sissepritsega mootorit ja midagi muud ta kyll tähendada ei tohiks
-
svenson - 23-11-2003
einspritzung
-
Sohne - 23-11-2003
a siis nägin veel ühte bmw´d, millel oli kirjas bmw 524d see \"d\" on siis vist diisel?
-
wax - 24-11-2003
bemmil on d diisel, e economy
RE: mida tähendab? -
Sohne - 10-06-2004
ja millega tähistatakse TDS´i?
seda on siis nii bemmidel kui ka volkaritel jne.
Aspelund - 10-06-2004
Bemaril on tds turbo diesel sport, oli 2,5.se diisli tunnuseks. VW on peamiselt TD (turbo diisel), TDI (turbodiisel otsepritsega) SDI (diisel, otsepritsega, ilma turbota). Kui i-l on veel vari punane, siis on tegu veidi võimsama mootoriga.
Asp
Erka - 10-06-2004
aga mida tähendab GLS ?
mina olen seda palju näinud opelitel...
RE: RE: mida tähendab? -
ints - 10-06-2004
Erka Kirjutas:aga mida tähendab GLS ?
mina olen seda palju näinud opelitel...
Varustuse taset:el.peeglid,pehme sisu,roolivõim,tehase toonklaas,kesklukk, jne...
Martti - 10-06-2004
Aga mis on TDi
Landy - 10-06-2004
Martti Kirjutas:Aga mis on TDi
Turbaoga pritsung diisel
Näiteks Land Roveritel sõltuvalt mootori mudelist
100Tdi, 200Tdi, 300 Tdi
Kuid pregused diislid kannvad markeeringut Td5, seega 5 pütaga otsesissepritse turbidiislid
pvr - 10-06-2004
no panen enda rumala küsimuse ka kirja mida tähendavad wolkari CL ja VR6 viimasest ma tean et see on kuuesilindrilise mootori töövalemiga seotud aga kuidas ja mis seal siis tavaliseslt V6st erinevat on ???
ints - 10-06-2004
pvr Kirjutas:no panen enda rumala küsimuse ka kirja mida tähendavad wolkari CL ja VR6 viimasest ma tean et see on kuuesilindrilise mootori töövalemiga seotud aga kuidas ja mis seal siis tavaliseslt V6st erinevat on ???
CL on nii öelda täielik \"võrr\" ilma lisadetta(sama Ford Scorpio&Sierra)
VR6 ei ole tavaline V6,VR6 on 6 silindrit ja üks plokikaan ,tavalisel V6 on kaks plokikaant ja silindrid asetsevad nii öelda nurga all aga VR6 on silindrid nagu tavalisel rida mootoril püsti kuid... O O O
O O O ...sellises asetuses.(vaheliti)
RE: RE: RE: mida tähendab? -
Martti - 10-06-2004
Landy Kirjutas:Martti Kirjutas:Aga mis on TDi
Turbaoga pritsung diisel
Näiteks Land Roveritel sõltuvalt mootori mudelist
100Tdi, 200Tdi, 300 Tdi
Kuid pregused diislid kannvad markeeringut Td5, seega 5 pütaga otsesissepritse turbidiislid
Aga diisel ju ainult pritsung ongi, miks seda i siis veel vaja on.
lune - 11-06-2004
Küsiks siis ka om rumala ajuga--renault 2,2 GTX.Mida see X seal siis tähendab?
pkuldsaar - 11-06-2004
TDI tähendab Turbo Diesel Intercooler. See viimane on õhu vahejahuti mida kasutatakse tänapäeval enamuse bensiini ja diiselmootoritega autode juures. Asi asub turbo ja kollektori vahel ja on selline väiksemat sorti radikas mille eesmärgiks on kokkupressitud õhu mahajahutamine. See suurendab mootori võimsust. Sama asja kasutatakse ka veokite ja traktorite juures.
Aspelund - 11-06-2004
Alati ei ole TDI intercooleri tähiseks. Näiteks Volkaril on see siiski puhtalt otsepritsega diisli tähiseks.
GTX on tõenäoliselt varustusastme tunnuseks.
Asp
Edel - 11-06-2004
Ega näiteks \"TD\" ka ei tähenda alati turbodiislit. Mercedesel tähendab see hoopis universaalkerega ja diiselmootoriga masinat. Aga turbodiisel Mercedesel on tähis hoopis \"D Turbo\",universaalkerega turbodiisel jälle \"TD TURBO\".
\"L\" tähendab-\"lux\",\"GL\"-\"Grand lux\",\"DL\"-\"De lux\",\"GT\"-Grand lux\", jne. Päris kõike ei teagi....
Aspelund - 11-06-2004
GT pole päris Grand Lux, pigem ikka Gran Tourismo.
Aga siin tuleks teha vahet kahel erineval tähiste grupil. Ühed on need, mis annavad vaid infot masina varustusastme kohta (CL, GL, GLX jne), teised aga annavad infot tehnika kohta (D, TD, TDI, TDS, SDI jne). Erinevad tootjad kasutavad erinevat lähenemist, seega päris ühest sõnastikku nende märkide tõlgendamiseks ei olegi.
Asp