Eesti kaarti pildifailina? -
Killer666 - 19-07-2011
Tekkis kysimus , etr kas oleks kuskilt saada Eesti kaart pildifailina.
Vanasti kasutasin navigeerimiseks google mapsi telefoni peal , aga kahjuks telefon andis saba . Praegune telefon sellist asja ei v6imalda ja sellepärast ma ei plaani nyyd ka telefoni vahetama hakata.
Tavalist paberkaarti oleks natuke ebamugav navigeerimiseks kaasas tassida.
Hea oleks üks suur kaart pildifailina , et see digikasse laadida ja vajadusel sealt kasutada. Poleks ka hullu kui saaks maakondadekaupa.
Muidugi peaks kaart olema piisavalt suur , et tavalised teed ikka peal oleks.
RE: Eesti kaarti pildifailina? -
taavi - 19-07-2011
varu veidi aega ja skänni paberkaart arvutisse. Seejärel saada pildid omale telefoni.
Soovitan kasutada sul tasuta navigeerimisprogramme, siis on tulemus lihtsam. MGmaps on üks näide. kui praegune teelfon sul mgmapsi ei suuda tööle jooksutada, siis ei suuda ammugi mitte paarisajamega suuruseid jpg-sid avada. Ma võin sulle jagada saaremaa kaardi, mis on pdf kujul ja mis on paarkümmend mega suur. Samas, kui ma omal arvutis ta avan, siis kaardikihte on tal nii palju, et lahtipakkimine võtab tubli tükk aega
Killer666 - 19-07-2011
Ei , iga vanem telefon suudab avada googlemapsi rakendust. See mind tegelt ei huvita , kuna selleks vaja ikkagi pidevat netiyhendust v6i siis eelnevalt telefoniga need kohad ära vaadata.
Vaja oleks siis pildifaile , mis saaks laadida digikasse=kaamera.
diesel - 19-07-2011
tänapäe juba pea kõigil mobladel geps sees ja näituseks nokial kaardid tasuta. võid pidevalt onlines vaadata või laed moblasse ja siis saad offline ka kasutada. onlines on nokial võimalik eri kaardivaadete asemel ka aerofotot pruukida. seda vist alla laadida ei saa.
kui kaardi versioon on 3.03 või uuem, siis on ka jalgsi ja autoga navigeerimine tasuta igavesti.
minu vana nokia suutis iseseisvalt omale 3.01 kaardi külge pookida ja peab ütlema, et täielikud lehmarajad on ka teedena peal olemas.
tõsi mulle see asi tegelikult üldse ei sobi, kuna mul vaja ka väljaspool teid võsas toimetada ja see kaardiversioon ei lase mingil juhul "täppi" tee küljest lahti. eelmine versioon oli andmetelt lahjem, aga sai edukalt ka metsas navigeerida.
vähemasti minu mobla geps on täpsuse poolest täitsa kasutuskõlbulik.
teiste tootjate kaardirakendustest ei tea mõmmigi.
igatahes soovitan tutvuda moblaturul pakutava uuema kraamiga. võib juhtuda, et saad oma murele lihtsa ja üsna odava lahenduse ja lisaks veel uue telefoni ka.
lisan veel, et minul näituseks ammusest ajast seuke ühendus, et maksan 99 krooni kuus ja mingeid piiranguid pole ja suvalises rabas on kaardipilt ees (ma olen onlines, et mitte mobla väikest mälu kaardifailidega umbe ajada). tänapäe on juba oluliselt odavamaid ühendusviise. vast juba paari-kolme euro eest saab kuu aega ühendust ilma piiranguteta.
ja kui ikka veel targutada, siis mõni mobla tänapäe juba üsna pädev fotokas ka.

a teisipidi jälle võid ka teedeatlase või mõne muu kaardi lauale laotada ja oma fotokaga pildistada ja ongi kohe pildid fotokas.
Maanteemuuseum - 19-07-2011
(19-07-2011, 11:13 AM)diesel Kirjutas: tänapäe juba pea kõigil mobladel geps sees ja näituseks nokial kaardid tasuta...
noh, ei tea, mul nii riigi- kui oma telefon (paar aastat ainult vana) ja pole seal midagi, siniseid hambaid kah ei paista. ja uut ei taha, kes kõik telefonimälust ümber kopib ja niiskuskindlat ei tehta ka praegu. Ning kui kolleegidel uute telefonidega on leviprobleemid, siis mul kõik töötab ... no milleks telefon, millega saab teha kõike peale helistamise
IIIFFFAR - 19-07-2011
(19-07-2011, 11:08 AM)Killer666 Kirjutas: iga vanem telefon suudab avada googlemapsi rakendust.
VÄIDE VÄÄR!!!

Killer666 - 20-07-2011
(19-07-2011, 23:07 PM)IIIFFFAR Kirjutas: (19-07-2011, 11:08 AM)Killer666 Kirjutas: iga vanem telefon suudab avada googlemapsi rakendust.
VÄIDE VÄÄR!!!

No me ei räägi muidugi nyyd tarbe-telefonidest , mis on m6eldud ainult helistamiseks. Need tutikad 20€ kõnekonservid sisaldavad praegugi telefone , millega saab ainult hel ja sõnumeid saata.
Noh näiteks mul oli nokia e50 (2006). Lihtsalt see andis saba ja nyyd kasutan vana head 6310i. Sellest ma nyyd lähiajal loobuda ei kavatse , seega otsingi mingit kompaktset kaardilahendust , mis oleks ALATI käepärast.
diesel - 20-07-2011
alati käepärast.
seega pead fotokat siis igal juhul kaasas kandma.
a kuda mu pakutud kaardi pildistamise sisteem kõlab?
teed regio atlasest umbes 30 fotot statiivilt ehk suisa ja ajab asja ää?
või pildistad tervet eesti kaarti korraga ja kange resoga, et saaks hästi ligi suumida.
Killer666 - 20-07-2011
(20-07-2011, 09:40 AM)diesel Kirjutas: alati käepärast.
seega pead fotokat siis igal juhul kaasas kandma.
a kuda mu pakutud kaardi pildistamise sisteem kõlab?
teed regio atlasest umbes 30 fotot statiivilt ehk suisa ja ajab asja ää?
või pildistad tervet eesti kaarti korraga ja kange resoga, et saaks hästi ligi suumida.
Hm ..nojah , autos ikka . Tuleb vahest sõite ette , siis oleks hea vaadata.
Kahjuks mul ei ole sellsit suurt paberkaarti.
Teema tegingi selleks , et äkki on kellegil käepärast seda pildifailina. Eks jah , kui ei ole , siis tuleb proovida seda ise teha.
taavi - 20-07-2011
sas.planet on venelastel üks hea leiutis. Proovi seda omal arvutis, vaata huvipakkuvad kohad omale meelepärase suurendusega ära ja cache kaustast saadki omale vaadatud pildid (programm eeldab kirillitsa tuge arvutis ning mõningast vene keele oskust). Positiivne on see, et eesti maa-ameti ortofotod on ka juba seadistatud.
6310i ei suuda elusees megasuure resoga pilti sul telefonis lahti hammustada. Saad vaid üldvaate eestist, mitte sellist, kus saad tänavateni suurendada asja.
diesel - 20-07-2011
taavi, ksf! killer räägibki ju, et tal fotoaparaat kogu aeg kaasas ja kaardipildid hoiaks fotokas.
sellel vast mälu piisavalt ja võimekust veidi suumida ka.
tegelt ma muidugi ei tea, mis fotokas ja kui võimekas, aga igaks juhuks mainin väikse kahtluseussi ää, nimelt tasuks enne veenduda, et fotokas laseb suurele pildile vaatamise reshiimis niipalju sisse suumida, et kaart ikka reaalselt kasutatav oleks.
suuri kaarte mõnelpool ikka seintel ripub. kuskil vast lastakse pildistada ka. samas ühes tükis eesti kaardi infohulk ilmselt on oluliselt väiksem kui teedeatlase pakutav. võib ju piisavalt palju sisse suumida, a kui ikka teed pääle märgitud pole, siis pole ka asjast kasu.
nii enam-vähem valdade kaupa üsna asjalikke paberkaarte sai vähemasti mõne aasta eest kaardikeskusest osta. maksis vast mõnikümmend krooni leht.
ja no kui autoga liikled, siis ehk oleks üldse hää juba paberil teedeatlas omale kindalaekasse osta. kunagi maksis regio atlas vist umbes kolmsada krooni. vast ei ole liiga suur väljaminek. toimib siis ka kui elektrooniliste vidinate akud-patareid on tühjaks saanud.
Killer666 - 20-07-2011
(20-07-2011, 10:41 AM)taavi Kirjutas: 6310i ei suuda elusees megasuure resoga pilti sul telefonis lahti hammustada. Saad vaid üldvaate eestist, mitte sellist, kus saad tänavateni suurendada asja.
6310i on ilma värvilse displayta telefon.
Ranno - 20-07-2011
Osta omale Regio eesti atlas autosse. See fotokaga suurendamine ei anna tulemust. Roolitaga seda niikuinii ei saa teha.