ebameeldivad ostjad ja müüjad? -
oldmoped - 05-05-2004
Väike küsitlus, selle kohapealt et kuipalju mõjutab ostja/müüja isik müügi/ostu protsessi teie jaoks? Ja kui palju mõjutavad momendiemotsioonid?
Ise võin ausalt tunnistada, et minu jaoks on see väga oluline... tunduvalt olulisem kui hind.
Olen jätnud palju asju ostmata just selle tõttu, et kas ei meeldi müüja isik (näiteks kurtna laadal purupurjus räuskavad tüübid, olenemata sellest kui head kaupa nad müüvad või kui ikka max 50eegu väärtusega asjale kõigepealt 250 hinnaks öeldakse ja siis pärast järgi jookstakse, et palju siis pakud ikkagi) või käib müüja liialt pinda (\"et kas tahad või ei taha, mul tahtjaid teisigi...\"), samuti sellised \"kavalad\" müüjad (näitena mopeedi/mootorratta osi müüv mees, kes näiteks kurtna laadal osa oma roostes vanakraami kaubast oli pintsliga üle värvinud, et ilusam tunduks).
Samamoodi ei ole ma kunagi nõus müüma ühtegi vanasõidukit olenemata pakutavast hinnast inimesele, kes on kas vahendaja, tundub seda lihtsalt igaksjuhuks kokkuostvat või piisavalt loll tundub, et tast nagunii selle taastamiseks asja ei ole (solgib lihtsalt hea asja ära)...
RE: ebameeldivad ostjad ja müüjad? -
jurkman - 05-05-2004
vanatehnika on ehitamiseks, mitte aga äritsemiseks.
Ise pole müügiga eriti tegelenud, aga selge on ju see, et kui müüd oma restaureeritud riista rahakale rullnokale rallitamiseks, pos emotsioone see ei tekita.
Ostu suhtes olen küll täiesti ükskõikne müüja konditsiooni suhtes, peatähtis on ikka ostutulemus. põhjakäind joodikutega küll äri aetud. Mis sääl pattu salata, kui midagi on väga vaja olnud, olen müüjat mangund, ähvardanud ja sõimanud kui vaja.
Ebameeldivalt mõjuvad soliidsete uunikute lehmakauplemised a la usku austini, priitsuvila volga müük
Päris iiveldama ajavad sellised tehingud, milles madalalubalised ostavad odavat autut, et romurallil osaleda, proovida palju pöördeid mootor kannab või kaua ta ilma eluvedliketa vastu peab jne.
Väravamehaanik - 05-05-2004
Kunagi läksin ühte väga vähe sõitnud Volgat ostma, raha küsiti konkreetne summa, vaatasin auto üle ja hakkasin raha maksma, siis selgus, et esimesele ostjale ei saa ju küll müüa, äkki keegi pakub rohkem. Üritasin oma imestust varjata ja pärisin, et miks siis täpne hind öeldi, selgus, et muidu ei tulda ju vaatama ja ei saa enampakkumist teha... Rumal inimene, ma oleks kliendikeskse lähenemise korral talle taskust ka kümme korda suurema hinna sularahas kätte andnud. Pärast saatsin kiusu pärast sõpru sinna targa näoga kaupa tegema ja ise itsitasin põõsas kui sõbrad kosmilisi pakkumisi tegid ja müüjal isu suureks ajasid. Seega olen ka mina piisavalt ebameeldiv inimene.
Oma asju, millest jõud enam üle ei käi olen jaganud sõpradele ja kui neil on vaeva ka millegagi tasuda olnud, siis on ka midagi antud. Suur hinge mure seisabki selles, et kui tehnikaga on palju vaeva nähtud, siis tegelikku hinda ei saa selle eest kunagi, pigem siis juba anda sellele, kes sellest tõsist rõõmu tunneb.
Iseasi on muidugi ärilisel kaalutlusel soetatud või müüdud varaga, see ei saagi hinge külge kasvada.
Olen jätnud ka mitmeid väga unikaalseid ja haruldasi liikureid odavalt soetamata, just põhjusel, et suheldes eelmise omanikuga ei tekkinud vajalikku tunnet. Iga vana asjaga kaasneb mingi aura või maagia ja mul pole teiste inimeste probleeme kaasa vaja.
korgits - 05-05-2004
vihkan selliseid asju kui ostja ytleb ,et ta on kindel ostja jne ....kuid vajab aega natuke ,et organiseerida transport . Kui oled tema eest ka transporti organiseerind ja hakkad sõitma kokkulepitud kohta ,kus peaksime kokku saama ,et ta saaks juhatada teed oma kuuri/garaazi juurde, siis äkki lylitatakse telefon välja, ja seda mitmeks päevaks :@ Ning kui lõpuks saad tema kätte ,tuleb mingi väga DEBIILNE vabandus , et miks ma ei saanud teda kätte ja seejuures hakkab veel kauplema kokkulepitud hinna suhtes :@...jne
Meeldivad müüad on need ,kes tulevad alati igatepidi sulle vastu ......transpordi ......aja suhtes.......jne
Peaks tunnistama ,et olen ka ise olnud ebameeldiv ostja/müüa.......ntx \'\'oldmoped\'\'i chopperit ostes .........sai ikka päris hästi oma pakkumistega pinda käidud kuna chopperit tahtsin endale väga saada (parim izh projekt , mida olen näinud) ja sellest tulenev ärevus, mille tagajärjel sai vist inimest ära tyydatud. =P ....aga eks oldmoped oskab sellest ise lähemalt rääkida

.....
unicman - 05-05-2004
ebameeldiva ostjaga oli mul kurtnas selline lugu... tuli üks eesti mees 69 käigukasti vaatama, rääkis et temal seal sees miskit katki läinud ja et võtku mina kaas maha, et tema uurib sisu lähemalt, ega ma kade ka ei olnud lasingi tal seda kasti seestpoolt uurida. tükk aega uuris, isegi naine käis tal seda vaatamas, siis ütles et ostab ära aga tuleb hiljem järgi et ei viitsi läbi rahva sellega minna... jättis selle kasti mul sinna laiali ja kadus. vahepeal arvasin juba et ei tulegi tagasi, kuid ei, tuli küll ja just sellisel hetkel kui ma teise ostjaga äri ajasin, küsis veel seljataga, et kas kast on alles, ma vastasin, et alles jah ja kui olin selle teise ostjaga jutu lõpetanud, keerasin ringi ja ennäe !!!! kutt koos kastiga jalga last... aga raha??? algul arvasin et läks kasti ära viima ja tuleb tagasi aga ei miskit, läind see mees oligi. ainult ta tegi ühe vea... liiga kaua vahtis enne seda kasti mu juures ja õnneks on mul nägude peale hea mälu nii et kui temaga kohtun..... summa pold küll teab mis suur aga mingi elementaarne viisakus võiks inimesel olla, eriti kui ta vanatehnikaga tegeleb...
mossepower - 05-05-2004
Nonii tänapäevl minumeelest ka ikka ei saa ,et kui ostja/müüja juures miskit ei meeldi jätan ostmata, sest vanatehnikat ikka enam niipalju ei jagu. Muidugi kui inimene sind otseslt mõnitab või mõtetuid vabandusi otsib kaob tahe asja osta. Joodukutegaon veel eriti hea äri ajada ,aga see tuleb kähku ära teha sest on olnud juhus kus vanamees jommis peaga zaz968M nõus pudeli eest ära andma, oh lahe järgmine päev lähevad vennad kohale ja... kuradi tatikad raishk tulevad siin autot välja pressima vot 10k ja vii minema kui meeldib...
MArek
RE: RE: ebameeldivad ostjad ja müüjad? -
korgits - 05-05-2004
See on teise inimese ära kasutamine !!!! ja mudu võib ka nii halvasti minna .........vaatad ......oh ..ta on täis.....nyyd lähen ostan pool tema vara ära ,pärast seda ta joob selle pudeli ära ning järgmisel hommikul ärgades helistab politseisse ,et keegi varastas kõik tema asjad ära ......arva kes syydi jääb

?
SINA sest tema ei mäleta sittagi ja sinu käes on tema vara
mossepower Kirjutas:Joodikutega on veel eriti hea äri ajada ,aga see tuleb kähku ära teha sest on olnud juhus kus vanamees jommis peaga zaz968M nõus pudeli eest ära andma, oh lahe järgmine päev lähevad vennad kohale ja... kuradi tatikad raishk tulevad siin autot välja pressima vot 10k ja vii minema kui meeldib...
MArek
tamar99 - 05-05-2004
jah . . . meil virutati kurtnas tutikas kiiver ära . . .
RE: RE: RE: ebameeldivad ostjad ja müüjad? -
mossepower - 05-05-2004
korgits Kirjutas:See on teise inimese ära kasutamine !!!! ja mudu võib ka nii halvasti minna .........vaatad ......oh ..ta on täis.....nyyd lähen ostan pool tema vara ära ,pärast seda ta joob selle pudeli ära ning järgmisel hommikul ärgades helistab politseisse ,et keegi varastas kõik tema asjad ära ......arva kes syydi jääb
?
SINA sest tema ei mäleta sittagi ja sinu käes on tema vara 
Aga kust see inimene siis veel ostjat mäletab kui ta enam sedagi ei mäleta ,et selle eest pudeli sai ja masina ära müüs... Ja sellel sapperil ei olnd pabereidki ja lõpuks ikka selle venna isa sai jotaga jutule ja see äriti ikkagi ära ,krt ei mäleta aga vist ikka aint 1 pudeli eest seda siiski ei saadud, aga seda masinat enam pole ja see läheb juba liigagi OT-iks ära...
MArek
Martti - 05-05-2004
minul oli väga meeldiv juhus kui käisin ostmas m412 1969a. siis hind oli konkreetne ja kuna ilmastikuolud olid ära toomise päeval halvad(eelmis aasta lumetorm harjumaal) siis lükkuis see edasi 2 nädalat, ja siis oli nii et müüa organiseeris transpordi arki ja seal koju ja see maksis ainult 250 mille muidugi tasuin mina aga oluline on see et koht kust toodi oli 50 km tallinnast.Nii et meeldivaid müüjaid on ikka lihtsalt tuleb oodata ja otsida head juhust/õnne, just enne seda käisin politsei oksjonil kus oli müüa m412 taga vedrud oli veel heas korras aga puudu olid elutähtsad organid: jagaja ja karburaator ja nii jäigi see ostmata, hind oli vist 500kr.
Kadari - 05-05-2004
Lühidalt ja konkreetselt: Mitmetele klubilistele on asju antud mõnede õllede või aitähh eest- milleks hoida asju millest endal mingit tolku pole??? Samas kahjuks sunnitud inimesi konkreetselt üle t*rbli saatma, kui vargapoisiks või aferistiks sõimatud( seda küll KB kaudu)
Klubilistega negatiivsed kogemused puuduvad

parandan ennast: öeldi, et ajan vargapoisi juttu