Gaz 66 kütusepump -
ralliace16 - 09-10-2026
Tere vanatehnikahuvilised!
Mul on nimelt viimase kolme aastaga tekkinud suurematsorti mure. Nimelt Gaz 53/66 kütusepump/remondikomplektid kipuvad olema halva kvaliteediga. Muidu pump ise lööb, aga bensiin lekib mootorisse. Ostan kas uue pumba või rem komplekti- eriliselt tolku pole, saan mõned teenustööd teha kui jälle õlitase järjest tõuseb.
Sellest ka minupoolne küsimus/abipalve, et kas keegi oskab mulle soovitada mõnda head nippi/alternatiivset lahendust et saaksin masinat usaldusväärsemalt töös hoida? Mootorit veel esimese hooga vahetama ei tuiskaks, aga originaalsuse pool ei ole nii määrav, pigem töökindlus.
Suur-suur aitäh juba ette,
Kaido
RE: Gaz 66 kütusepump -
Raudpats - 09-10-2026
(8 tundi tagasi)ralliace16 Kirjutas: Tere vanatehnikahuvilised!
Mul on nimelt viimase kolme aastaga tekkinud suurematsorti mure. Nimelt Gaz 53/66 kütusepump/remondikomplektid kipuvad olema halva kvaliteediga. Muidu pump ise lööb, aga bensiin lekib mootorisse. Ostan kas uue pumba või rem komplekti- eriliselt tolku pole, saan mõned teenustööd teha kui jälle õlitase järjest tõuseb.
Sellest ka minupoolne küsimus/abipalve, et kas keegi oskab mulle soovitada mõnda head nippi/alternatiivset lahendust et saaksin masinat usaldusväärsemalt töös hoida? Mootorit veel esimese hooga vahetama ei tuiskaks, aga originaalsuse pool ei ole nii määrav, pigem töökindlus.
Suur-suur aitäh juba ette,
Kaido
Ma nüüd peast küll päris täpselt ei mäleta, aga seal ju peaks olema mingi drenaaži-ava, kust lekke korral bensiin välja jookseb ja karterisse ei satu? Pumpa see muidugi ei paranda, aga kui kõik muud detailid on õiged ja oma kohal, siis peaks leke korpusest välja voolama?
edvard - 09-10-2026
Ma nüüd ei tea konkreetset viisi kuidas seda bensupumpa käitatakse , arvatavasti varras nukkvõllilt mis tekitab edasitagasi liikumise pumbas . Maanteemuhu kogemust arvestades käis mootori karteri / mootoriploki ja bensupumba vahele tekstoliidist kuumakaitset pakkuv vahetükk , selle paksusega vast saab mängida , ka on võimalik see pumpa käitav varras lühemaks teha , drenaaziava muidugi ka võiks üle vaadata .
Sidorov - 09-10-2026
Ainuke soovitus on leida nõuka-aegne mustast materjalist Zil-i membraan ja tollest teha.Mitmeid kordi
proovitud ja see töötab.
jäärapea - 09-10-2026
Kui viga on tõesti ainult madala kvaliteediga membraanides, mitte mujal, siis alternatiivse lahendusena saada lasta membraani teha kaasfoorumlasel
nymmik -ul.
h2rra - 09-10-2026
Pisiasjad, millest ei teata, või on ununenud!
Kui vahetatakse ainult membraanid, siis tuleks jälgida, et mutri alla saaks paigaldatud vasest või alumiiniumist tihendus seib ja et see oleks MITTE surve poole peal! Membraani all on ümber membraani liigutava võlli kummist ümmargune puks, mis peab istuma korpuse pesas tihkelt ja samas ka tihendama membraani käitavat võlli. Pumba korpuse koonilise osa all on drenaaži auk mis vajab puhastamist, kui on umbes. oma kogemusest olen sinna paigaldanud tihkelt sobiva kõrre, et kui hommikul õli taset kontrollite, siis vaatlete ka seda kohta, kas kõrrest on väljunud ka kütet. ZIL membraanidest tegemise soovitus on tõesti väärt. aga on ka alternatiiv pakse materjale NSVL toodangust, nagu 1 põlvkonna LPG gaasiseadme reduktori membraanist. Pumba lõplikul koostamisel ei maksa unustada, et enne kruvide kinni keeramist tuleb membraan hoovast vajutada alumisse seisu. Parimat. h2rra
Tallinn- Lasnakoskis mõningaid võimalusi veel saadaval
lauren - 09-10-2026
Ma soetaksin ksf nymmik käest tänapäevasest materjalist membraani ja probleem unustatud.