Digifotokas..milline ? - harley - 02-09-2004
tahaks mingit seebikarpi omale.. sai börsist veidi piilutud.. :
1. DIG.FOTOAPARAAT NIKON COOLPIX 885
3.21 MP, 3x Zoom-Nikkor, 4x digitaalne zoom, 1.5-tolline 110 000 punktiga TFT LCD-monitor, ISO 100, 200, 400, 32MB CF I mälukaart, aku EN-EL1,
Hind: 1200.-
2. DIG.FOTOAPARAAT TRUST
3.3Mpx, 2x zoom, max res2112x1584, toetab Smart Media, sees 8mb, LCD, USB kaablid, töötab kui WEB kaamera, tv out, driver, garantii,
Hind: 1000.-
3. DIGIKAAMERA TRUST 820
2 MPix, kaameratöötlusega 4 MPix, 4x dig zoom, 16 MB, lisamälu SD/MMC kaardiga, väga lihtne arvutiga ühendada, TV väljund, audio-video, webcam,
Hind: 900.-
ise ei oska nagu kohe midagi arvata...ootaks veidi targemate nõuandeid,...milline neist kõige etem oleks ? (ise tahaks tegelt webcam-iga kaamerat)
avaldage arvamust... head ja vead (kui head üldse neis miskit on).
RE: Digifotokas..milline ? -
Hõljuk - 02-09-2004
Minu arvamus: neist kolmest võtaksin kindlalt esimese. Kui tal audio-video ka on, siis ei oleks täiesti perfect masin, kui ei ole, annan ikkagi oma hääle sellele. WebCam osta eraldi! Asjatundjad räägivad, et WebCamina kasutamine lühendab tunduvalt digika eluiga.
Digizoom ei oma mingit mõtet, ära seda funktsiooni aparaati valides arvesse võta. Tähtis on võimalikult suur mälu, võimalikult suur LCD (mul enda BenQ 1500-l on 0.5\'\' ja see ajab vaevu asja ära.) ja plussid on ka sisseehitatud aku ning audio lindistuse võimalus (video on tavaliselt kõigil olemas).
Edit: Siis OLEKS täiesti perfect masin. Uni peal juba...
Alts - 02-09-2004
Sisseehitatud aku kohapealt vaidleks vastu. Aku võib alati väga ebasobival ajal tühjaks saada ja ise hindan just võimalust asendada aku vajadusel laetavate patareide või hädapärast ka tavaliste patareidega. Lisapluss seegi, et kui originaal aku kord ära kooleb, siis samavõimsate standartsete laetavate elementide hind on originaalakust kordades odavam.
Hõljuk - 02-09-2004
No minu omal on sisseehitatud aku, ning ka pesa patareide / lisaakude tarvis, kuid kui see pesa puudu, siis jah jama. Muidu mulle meeldib see, et ei pea eraldi akude ja laadijatega jamama, vaid lükkad juhtme arvutisse ja laeb.
RE: RE: Digifotokas..milline ? -
k2rpman - 02-09-2004
Hõljuk Kirjutas:Minu arvamus: neist kolmest võtaksin kindlalt esimese. Kui tal audio-video ka on, siis ei oleks täiesti perfect masin, kui ei ole, annan ikkagi oma hääle sellele. WebCam osta eraldi! Asjatundjad räägivad, et WebCamina kasutamine lühendab tunduvalt digika eluiga.
Digizoom ei oma mingit mõtet, ära seda funktsiooni aparaati valides arvesse võta. Tähtis on võimalikult suur mälu, võimalikult suur LCD (mul enda BenQ 1500-l on 0.5\'\' ja see ajab vaevu asja ära.) ja plussid on ka sisseehitatud aku ning audio lindistuse võimalus (video on tavaliselt kõigil olemas).
olen sinuga täitsa nõus, ise olen omanud päris mitut aparaati , ja kõige paremad on ikkagi olnud need korraliku firma omad NT canon nikon jne
ära sa jumala eest osta endale sellist nagu on trust ja need teised natuke kahtlased(kadaka turu toodang vist

)
ja HP ka ei soovita
kalevpoeg - 03-09-2004
Annan nõu isiklikule kogemusele toetudes:
Osta aparaat mis töötab 2 X AA patareidel ja osta sellele lisaks laetavaid patareisid nii 8 tk. ja laadija. Laadija peaks olema 2100 mhA vähemalt (mida rohkem seda parem) ja patareid sama mis laadija. Need peavad vastu hästi kui ringi klõpsutad.
Mälu orgunni endale vähemalt 512 MB. Siis saad vajadusel ka mõned max kvaliteet pildid teha.
Soovitan Olympuse aparaate. Üks parimaid kasutatud on Olympus Camedia D-40 Zoom või C-40 Zoom kuid nad on veitsa aeglased. Muidu on nad mõnusalt väikesed ja kvaliteet hea!
Mõned Fujid on ka vastuvõetavad.
WebCamid on odavad ja osta see eraldi!
khan - 04-09-2004
kalevpoeg Kirjutas:Annan nõu isiklikule kogemusele toetudes:
Osta aparaat mis töötab 2 X AA patareidel ja osta sellele lisaks laetavaid patareisid nii 8 tk. ja laadija. Laadija peaks olema 2100 mhA vähemalt (mida rohkem seda parem) ja patareid sama mis laadija. Need peavad vastu hästi kui ringi klõpsutad.
Mälu orgunni endale vähemalt 512 MB. Siis saad vajadusel ka mõned max kvaliteet pildid teha.
Soovitan Olympuse aparaate. Üks parimaid kasutatud on Olympus Camedia D-40 Zoom või C-40 Zoom kuid nad on veitsa aeglased. Muidu on nad mõnusalt väikesed ja kvaliteet hea!
Mõned Fujid on ka vastuvõetavad.
WebCamid on odavad ja osta see eraldi!
ei usu, et kui teema algataja ostab tuhande kroonise kaamera, et ta ostab sinna sisse 1000-2000 kroonist mälukaarti.
ise soovitan siis ka seda esimest varianti. kuigi soovtaksin ka veel BENQi toodangut. endal oli kunagi nii benq 1300 kui ka 1500. mõlemad väga väärt masinad ja oma hinna kohta väga head pilti tegid kah veel.
konkreetse nikoniga pole kokkupuudet olnud, aga trustidega on seda olnud küll ja nende kohta saab ainult negatiivset öelda.
labe - 04-09-2004
Kui nende kolme vahel valid just, siis kindlasti esimene. Digika ostul tuleks jälgida pigem tootjat, sest nemad suudavad tagada ka odavamate aparaatide puhul kvaliteetsed läätsed, mis on fotoka aluseks.
Lauri
Romka - 05-09-2004
Sai ostetud eelmisel sügisel Trust 730S. Maksis siis 2100.-
4 megapixlit. Midagi hädapärast pildistab aga üldiselt rahul ei ole.Loen ette puudused:
*Orig. patareid mis sees olid (Duracell Ultra, 2tk) said tühjaks juba esimesel õhtul. Ostsin siis kõige kallimad patareid arvates, et ju need poes sees olnud juba vanad olid. Aga samamoodi ühe päevaga tühjad! Nii saigi juurde ostetud 2 komplekti akusid (2000 ja 2100mAh, nüüd ka 2200 müügil) + laadija. Kuskilt polnud kuulnud ega arvanud, et tuleb teha selline lisakulutus.
*Digizoom on täiesti mõttetu asi, sest teeb pildi uduseks.
*\"Videot\" ei kannata üldse vaadata sest kvaliteet jube.
*Tänu kaamerale pidin ka uue arvuti ostma, sest USBd WIN95 ei toetanud ja 98t arvuti ei kannatanud.
*Kui sisse lülitada saab pilti teha alles (välguga) u. 10 sek pärast. Ja kui vaja mingit hetke tabada, siis see pea võimatu sest pildi teeb 1-2 sek pärast peale vajutust. Algul annab harjuda sellega. Peale nupuvajutust tuleb pingsalt kaamerat paigal hoida! Mõne tehtud pildid on kõik udused või \"venitatud\", sest liiga vara langetatakse kaamera.
*viimasel ajal on hakanud jamama pildistamise nupp. Vahest ei teegi pilti. Vahest peab tükk aega muljuma.
*Megapixelid pole minu arvates sellel kaameral mingid näitajad, sest mingi 1,2 teeb samasuguse kvaliteediga pilte.
*Välguga lähemalt pildistades teeb liiga valgeks (nt inimese nägu jääb täiesti valge). Olen ära õppinud näpuga välgu osalise katmise.
Head küljed ka olemas. Nimelt mitu korda maha kukkunud (ka asfaldile ja ükskord nii, et patareid väljas) aga viga ei midagi.
16 MB mälukaart mahutab ühe tärniga pilte u. 90 tk ja kolmega u. 20 tk. \"Videot\" vist mingi 9 min.
Mul küll pole plaanis teist mälukaarti juurde osta. Pigem ostan korralikuma kaamera mis teeb kvaliteetsemaid pilte.
Kärnataja - 05-09-2004
Ise soovitaks Sony aparaate, nendega mul ainult postiivseid emotsioone. Väikese pettumuse valmistas Olympus c-160. patareisid neelab nii mis jube; lisaks sisse lülitramisel peab sama moodi ootama , enne kui välk tööle hakkaks.( v.a äsja laetud patareide puhul) Ja kõige huvitav on se, et ta kulutab patareid ka siis, kui kaamera on välja lülitatud:S
Raudpats - 05-09-2004
ise oman Konica KD 200Z , ja olen väga rahul.Printimiseks natuke nõrk,aga arvutiga kasutamiseks väga hea.Minugi arvamus sama ,mis eespool - Laetavad akud on parim variant.Sisemälu suurus ei ole oluline,niikuinii peab mälukaardi juurde ostma.Ja veel - soovitan valik teha klaasist läätsedega ja metallkorpusega aparaatide vahel.On mul olnud ka üks väidetavalt Jaapani ime, vist oli IQ firma, 5,1 megapixelit ja 4x opt.zoom,plastmasskorpusega, vaatamata suhteliselt headele näitajatele ei olnud selle aparaadi kasutamine sugugi mugav ja piltide kvaliteet kõikus väga palju sõltumata sellest,kuidas pildistada.Pärast 6 kuulist kasutamist ütles see aparaat töölepingu üles lõplikult.
isandpauk - 05-09-2004
Oled sa kindel, et esimene isend uus(kasutamata) on?
http://nikonimaging.com/global/products/digitalcamera/coolpix/885/index.htm
Patareid saavad tühjaks kõigil fotokatel, isegi HP omadel millel on sees 4 patareid. Arvesta parem kohe laadija ning 4 akut asjale juurde u. 400eek. Käisin hiljuti uusi akusid soetamas, kuna olin ühe komplekti ära kaotanud, sikupilli prismas on suht suur valik, laadijatega ning ilma. aga ära osta odavaid 750mAh varta junne. seal on täiesti olemas ka 2300mAh akud, soetasin 1 komplekti 2tk 138 EEK, 4 tk oli vist 250 eeki.
Mis puudutab TRUSTI, siis trust on seebikarp. AGA mõni inimene vajabki seebikarpi. Oman ise 770Z mudelit 128mb mäluga ning olen oma vajadusi arvestades 100% rahul. 1600x1200 resoga pilte saab klõpsida u 300.
Ma ei osta kallimat fotokat juba seetõttu, et igasugusel elektroonikal on kombeks kukkumisel puruneda, ära kaduda ning vahel ka kuritegevuse ohvriks langeda ja TRUSTI puhul on kahju minimaalne.
Regardman - 05-09-2004
Mul on Canon Powershot 60.
Olen rahul, kaart on 128 MB.
Video on häälega.
Videot saan teha mingi 2-5min.
Piltide kvaliteet on hea.
RE: Digifotokas..milline ? - harley - 05-09-2004
asi ongi selles et tahaks midagi 1000.- krooni ringis..pole lihtsalt rohkem välja käia,...niisiis leidsin mõned, sellepärast küsingi et milline võiks kõige parem olla
loomulikult võib keegi mujalt ka pakkuda, mis tema arvates normaalne masin oleks ja esimesel päevalt remonti ei vajaks, aga hind peaks jääma sinna nõrga 1k kanti.
krt ega mõistus pole ka omateha ikka.. seda varianti mida seal mu esimeses postituses soovitate.. see nikon-i aparaat.. leidsin selle kuulutuse börsist, ning see oli vist kolmapäeva õhtu or smthng ?
igatahes lähen mina järgmine õhtu uuesti uurima asja, kuulutust enam pole.. ja ega esimesel vaatamisel müüja telefoninumbrit ka ei uurinud.
nüüd siis veitsa jama sellega, et pole kuulutust, pole numbrit... ja netilehelt ma ei leia ka kohta kust saaks eelmise lehe kuulutusi lugeda.
igatahes veitsa jama lugu... kui midagi ei selgu siis ootame esmaspäevast börsi, kuna selles mis hetkel on, ei paistnud ühtegi sobivat aparaati.
tänud kõigile asjatundjamatele vastajatele.
RE: Digifotokas..milline ? - Skalaar - 11-09-2004
Sai endale muretsetud Sony W1 ja lisaks veel 256 mälu ............. hullult hea asi ......... pildid megalt head ja väga suureks plussiks on veel suur monitor taga 2,5 LCD (ei pea piiluma mingist väiksest avast tehtud pilte) 5,1 mega pixelit, 3x optical zoom ja väikse filmi võid veel lisaks teha. Kaasas on tal aku patareid ja lisaks kui kuskil hätta jääd teeb tavaliste patikatega ka töö ära. Muidugi raha maksis see üksjagu sain läbi tuttava ale ka aga ikkagi koos mälu ja kotiga läks maksma 8400.00
Igatahses seda masinat soovitan küll soojalt
RE: Digifotokas..milline ? - harley - 11-09-2004
mida Mustek masinatest arvate ?
mopeedur - 11-09-2004
paar päeva tagasi sain canon power shot s70... väga hea riist... 7.1 Mpx 3.6 x optiline zoom... väga hea ka see et kõiki asju saab manuaalselt sättida.. pildikvaliteet on bro! praegu 32 mb mälu
khan - 11-09-2004
ära mustekit osta. tõsiselt räägin. suur ekraan taga on küll positiivne, aga pildi kvaliteet on ikka alla igasugust arvestust.
nagu juba korduvalt öeldud, siis benq ja chronos ikkagi parimad selles hinnaklassis. samas võid ka abi küsida hinnavaatluse foorumist:
www.hv.ee/phorum
Jesper - 11-09-2004
Sain hiljuti proovida Canon EOS 300D, täitsa mõnus aparaat
RE: Digifotokas..milline ? - harley - 16-09-2004
nii
see esimeses postituses olev Nikon-i aparaadi kuulutus oli uuesti lehes.
helistasin siis müüale..
laadijat ei pidavat olema, masin miski aasta-paar vana
+ miski viga pidi olema, et värvid paigast ära
põhimõtteliselt pidi olema jutu järgi viga kas ise parandatav kui asjatundja oled, või siis tuleb masin saata tallinnasse..seal vaadatakse mis saab ja heal juhul saadetakse soome parandusse, kus ilmselt öeldakse ka hind..
varsti saadetakse ka mõned näidispildid, eks siis näeb kui paigast ära need värvid on
ise ei oska esialgu midagi asjast arvata..
ootan targemate arvamusi.