automoto.ee foorumid
Kindlustusest talvel - Printerisõbralik versioon

+- automoto.ee foorumid (https://forum.automoto.ee)
+-- Foorum: Varia (https://forum.automoto.ee/forumdisplay.php?fid=12)
+--- Foorum: Vaba teema (https://forum.automoto.ee/forumdisplay.php?fid=16)
+--- Teema: Kindlustusest talvel (/showthread.php?tid=8490)

RE: kelle auto talvel magab? - Jesper - 13-10-2004

Kindlustusest rääkides, kas kuskil selline variant ka on, et maksan näiteks 3 kuud ära ja siis peatan-käivitan kindlustust vastavalt vajadusele? Stiilis et pühapäev, ilus ilm, läheks sõitma, helistan et hei, tõmmake kindlustus käima niikaua kuni ma mootorit soojendan ja siis läheb üks päev \"kindlustuskontolt\" maha.

ERGOs see Vabaduse väljaku kontori vanamutt oli nii õhku täis (tegelt ERGO teeninduskultuur vääriks kohe eraldi teemat, \"Mis? 71 aasta??? Mis see romu liigub ka vä?\", tekkis räme tahtmine ta teepeale siduda ja 3x edasi-tagasi üle sõita et näidata et liigub jah ja mitte vähe Big Grin) et ma ei julgenud seda küsimust küsida.

See kindlustus muidu laksab kõige valusamalt just pool-hobiautosid, millega päris poes ei käi, aga kuuri ka ei raatsi jätta. Hea et meil vähemalt automaksu pole.

RE: RE: kelle auto talvel magab? - hulgus - 13-10-2004

Jesper Kirjutas:See kindlustus muidu laksab kõige valusamalt just pool-hobiautosid, millega päris poes ei käi, aga kuuri ka ei raatsi jätta. Hea et meil vähemalt automaksu pole.

Sad
Kellel on, kellel pole. ja mitte vähe.
Kindlustus 1 päevaks 281 eek. Odav, kas pole?
Kütuse raha päevaks on poole vähem.

Kindlustust saab peatada/taastada küll, kunagi oli sel teemal pikem arutelu. Kas päris 1 ks päevaks aga...?

Erinevatel põhjustel oli 3/4 tehnikast \"korteris\", nüüd 2/3.

RE: kelle auto talvel magab? - mossepower - 13-10-2004

Kindlustust ei pea ültse tegema! Aint vahele ei tohi jääädaBig Grin

MArek

RE: kelle auto talvel magab? - Jesper - 13-10-2004

Mis vahele, keerab mingi jobu ette oma mersuga mille üks liistu tüübel maksab 10000kr ja jääb veel õigeks meheks kah (kuna teatavasti PEAB nõelujale teed andma ja katsu sa tõestada, et ta suunatuld alles poole pöörde peal vilgutas) ja võidki aasta oma noorest elust ja hunniku ajurakke rahulikult maha kanda. Selles mõttes on kindlustus odav, aga siiski piisavalt kallis, et talvepausile mõtlema panna.

RE: kelle auto talvel magab? - hulgus - 13-10-2004

http://forum.automoto.ee/showthread.php?tid=6910

Kaevasin siis uuesti välja. Seaduses pole kuskil öeldud, et üle päeva ei tohiks katkestada/taastada. Muidugi kokkuleppel kindlustusandjaga.

Aga kindlustus peab olema. N: üks pikk kriips 34km sõitnud Toyota Corolla küljel maksab 34 000 krooni. Õnneks ei teinud ise ja ei pidanud maksma.

RE: RE: kelle auto talvel magab? - Martti - 13-10-2004

Jesper Kirjutas:Mis vahele, keerab mingi jobu ette oma mersuga mille üks liistu tüübel maksab 10000kr ja jääb veel õigeks meheks kah (kuna teatavasti PEAB nõelujale teed andma ja katsu sa tõestada, et ta suunatuld alles poole pöörde peal vilgutas) ja võidki aasta oma noorest elust ja hunniku ajurakke rahulikult maha kanda. Selles mõttes on kindlustus odav, aga siiski piisavalt kallis, et talvepausile mõtlema panna.
Oma autole kaamera peale ja küll ära tõestab, mingit vaidlemist lihtsalt ei saa tulla kui kõik lindilt näha on.

RE: RE: RE: kelle auto talvel magab? - Jesper - 13-10-2004

Martti Kirjutas:Oma autole kaamera peale ja küll ära tõestab, mingit vaidlemist lihtsalt ei saa tulla kui kõik lindilt näha on.

Jutuks hea, aga reaalselt on see totrus. Või on sul tõesti kaamera autos? Äkki siis näitad pilte-räägid lahendusest lähemalt.

Muidu ma olen mõelnud, et kui iga päev nii umbes tund aega kaameraga ringi sõita (nii, et sõber või keegi kõrvalistmel filmib) ja siis parimad palad kuhugi netti üles panna (loomulikult nii, et ülbitsejate näod-numbrid näha on) oleks igasugu isehakanud tänavakuningatele sobiv häbipost... aga kellel seda aega ja viitsimist on sellise asjaga tegeleda.

RE: Kindlustusest talvel - Väravamehaanik - 14-10-2004

Mina, näiteks planeerin aastaks ette, mis kuus ma mingi liiklusvahendiga sõidan. 1.maist kuni 1.oktoobrini on mul üldiselt kõikidel liiklusvahenditel kindlustus olemas. Mingist ajast vähemaga ei pidanud riskikoefitsent langema. Kaks liikurit on aastaringselt kindlustatud, tuleb odavam kui jupitada. Minu riskikoefitsent on 0,40, et seda veelgi alla saada, tuleb rohkem kindlustada. Asja odavamaks saamiseks ongi kaks teed, kas võimalikult palju kindlustada või võimalikult vähe.
Kui endal on kaks kätt roolil ja keel keset suud, siis ei ole vajadust ka teiste liiklemise peale erutuda. Mina isiklikult ei erutu ka jalgsi liigeldes teiste inimeste kõndimise stiili peale.

RE: Kindlustusest talvel - Steelrider - 14-10-2004

Koefitsent arvutatakse ümber juhul, kui isikule kuuluvale sõidukile on vormistatud kehtiv kindlustusleping vähemalt 180-ks päevaks kindlustusaastas ning süülisi liiklusõnnetusi selle aja jooksul ei põhjustata.
See nõelujate teema... olen juba pikemat aega planeerinud hankida mingist tugevamast rauast masin, mõni UAZ vms, et sellega siis täpselt eeskirjade järgi liigelda Big Grin

RE: RE: Kindlustusest talvel - hulgus - 14-10-2004

Piibur Kirjutas:Minu riskikoefitsent on 0,40, et seda veelgi alla saada, tuleb rohkem kindlustada.

Kas ikka läheb alla 0,40?
endal on jama sellega, et ajal, kui kindlustati masinat, siis ei püsinud üksi auto niikaua, et koef. alla 80 oleks jõudnud kukkuda. (3-4a).
Nüüd, kui kindlustus käib isikuid mööda, olen alles mõne aasta omanik olnud ja ikka alguses tagasi.

Rauast autode austajatele üks link UAZ i katsetamisest

RE: RE: RE: Kindlustusest talvel - valdo - 14-10-2004

al Kirjutas:Kas ikka läheb alla 0,40?

Minuteada alla 0,4 ei lähe. Minul see koefitsent olnud juba miskit aastakest 6-7 vähemalt ja stabiilselt.

RE: Kindlustusest talvel - isandpauk - 14-10-2004

Mul IZ-56el koefitsent 0.8, siiani pole ühtegi avariid teinud ei selle ega ühegi teise riistapuuga.
Masin on kindlustatud aastaringselt, aasta hinne u. 300 eeku. mida maksan kahes osas.
Seda seetõttu, et sõidan ka talvel suurima heameelega. Korra jäin u. veebruari kuus roolivõimu vms. liiklussaate kaamera ette, ning nende \"saatejuht\" nimetas mind hulluks mootorratturiks, nõudsin temalt vabandamist.

veebruar-märts lähen soome talvekokkutulekule kui rahakott vähegi lubab.