Seoses kõrgendatud huviga käsitrellide vastu, satub minu vaatevälja vahest ka mõni välismaine käsitrell, mis oma elupäevad on siinmail veetnud. Ja juba kolmandal, selgelt USA päritolu tööriistal, puudub igasugunegi markeering. Ja mitte lihtsalt ei puudu vaid detail, kus see peaks olema, on asendatud. Kõneks olevatel trellidel on see vända vars ehk siis see metallist osa kus küljes on vända käepide. Esimesel korral arvasin, et küllap läks katki või jäi kaduma ja tubli meistrimees tegi ise uue. Teisel samat olukorda nähes ei osanud samuti paremat arvata. Kuid nüüd ka kolmanda trelli puhul tundus asi juba imelik. Selline asi ju ei saa minna katki kui näiteks puust detailid on terved. Miks peab selle ise uue tegema? Kas siin ei või olla midagi sellist, et sõjajärgsetel aastatel ei olnud kasulik omada mingit USA kirjadega asja? Või sattusid need siia lend-lease tehnikaga ja ärksamad kodanikud erastasid need sealt ning kindluse mõttes eemaldasid markeeringud?
Kuidas sa ikka lähed kolhoosi asutama varastatud ameerika tööriist kaasas?
Kas on keegi midagi sellist ka kuskil mujal märganud või kuulnud? Või on tegu minu paranoiaga? Igatahes mind hakkab see olukord juba pisut häirima. Hakka või hobi vahetama...
Paar illustreerivat pilti ka.
Kuidas sa ikka lähed kolhoosi asutama varastatud ameerika tööriist kaasas?
Kas on keegi midagi sellist ka kuskil mujal märganud või kuulnud? Või on tegu minu paranoiaga? Igatahes mind hakkab see olukord juba pisut häirima. Hakka või hobi vahetama...
Paar illustreerivat pilti ka.