Projekt: MTZ-80--->82

Suur tänu piltide eest! Tee palun üks pilt veel sellest kohast, kuhu see edru teise otsa klamber kinnitub. Aitäh juba ette!

Aitan seadmete monteerimis ja demonteerimistöödel ning konstruktsioonide ehitamisel
www.ransar.ee
info[ät]ransar.ee
51934170 
Vasta

Kas mõeldi vedru tagumise otsa kinnituskohta? Poolassi käise (suka vmi see on) all on avad ja neis on poldid. Kinnitub lihtlabaselt ühe poldi taha.
Hetkel ei tea, kunas kuuri juhtun, pole päris kodu juures.
Vasta

Kui saladus ei ole siis kuskohast puuduolevad lukustid tellisid? Omalgi oleks tarvis soetada
Vasta

(24-01-2026, 17:27 PM)willis Kirjutas:  Kui saladus ei ole siis kuskohast puuduolevad lukustid tellisid? Omalgi oleks tarvis soetada

Loomulikult pole saladus! Hoovastiku saab Agromarketist Türilt, Lukusti telje saab tellida Perikost Põlvast ja lukusti kõrvad tellisin Pärnust PM kaubamajast.

Aitan seadmete monteerimis ja demonteerimistöödel ning konstruktsioonide ehitamisel
www.ransar.ee
info[ät]ransar.ee
51934170 
Vasta

Järg hakkab jõudma hüdrosüsteemi ehituseni. Kevadel sai Trabiflexist ostetud P40 jagaja. Palun soovitusi, kuidas ja milliste lahendustega olete kangid toonud kabiini ning kus kõige mugavam on.
Ise olen jõudnud sinnani, et võtta Perikost see komplekt: https://www.periko.ee/et/a/4-ne-kangide-...onsteiniga ja panna kuskile paremale poritiivale ja siis sobivad trossid vahele. Aga vot trossidega kokkupuude puudub, kuidas ja mida valida. Hea nõu teretulnud!
Otsin ka akvaarium kabiinile 5 poldiga kinnituvat roolisammast. Paku julgesti.

www.ransar.ee
info[ät]ransar.ee
51934170 
Vasta

Loogiliselt vaadates, siis see jagaja peaks ka paremale poole istme kõrvale ära mahtuma. Pusimist on ja fantaasiat on ka pisut vaja...
Trossid ... Miks teha lihtne asi keeruliseks?
Näidet praegu ei ole, sai müüdud aastaid tagasi. Ses suhtes "respekt" , et üritad kvaliteetse asja külge panna! "Individuaalselt tehtud rätsepaülikond ei peagi kõigile sobima "
Vasta

Ma panin omal ka russile ühe trabiflexi 40l jagaja juurde ja mul ta läheb natuke kuumaks lapats põhjas sõites. Tagasivool on ka tavalise standard hüdrovoolikuga kus vahel veel mõned stutsid, kiirkinnitused. Kui selle asemel oli 80l metsakärujagaja(ka trabiflexist tavaline 6 sektsiooniga), siis nagu ei läinud, mulle on jäänud mulje et see 40l jagaja ei lase piisavalt läbi ja kuumutab õli liialt.
Jagaja ise selline https://www.trabiflex.ee/et/a/jagaja-p40...idega-1-5m
Panin taha porilaua peale ja trossidega kangid paremale akna äärde.
Vasta

(10-02-2026, 02:09 AM)Kult Kirjutas:  .. mulle on jäänud mulje et see 40l jagaja ei lase piisavalt läbi ja kuumutab õli liialt....

NŠ-32 pumbaga?

Tagasivool peab olema jämedam, kui pealevool. "Tavaline hüdrovoolik" ei ole piisavalt avar. Nii on ka originaalil põhjusega.

Enda omale olen mõelnud neljase klaveri panna taha akukasti ja sealt tuua ristikangile kaks põhisektsiooni ning kaks lisasektsiooni jätta eraldi kangidele. Praeguse mõõtmise järgi võiks need isegi otse jagurile panna, ulatuks kenasti haarama.
Vasta

Istme kõrval ei ole kuidagi mõistlikku kohta, kuhu teda otse panna, on seal ju juba jvv lülitus kang jms asjad ees.. St vähemalt mina seda avalikku torudehunnikut sinna veel juurde ei soovi. 
Pigem paneksin kangid ja trossid.
Kui tavalist hüdrovoolikut panna ei saa, siis mida seal kasutama peaks tagasivooluks?

www.ransar.ee
info[ät]ransar.ee
51934170 
Vasta

Mul läksidki kangid ja trossid sinna, jagaja jäi õue.

Ns32 pump, võiks olla jah suurem tagasivool, aga on nagu on. Tagasivool läheb paagi peal filtrisse läbi 1/2" või mis mõõt seal stutsi, mis piirab ka voolu.
Vasta

Jant nüüd selles, et eelmine kevad juba riiulisse ostetud Trabiflexi jagajale ei saa neid trosside kinnitamise tarvikuid lisaks osta. Vähemalt mitte nende käest.
Mul on ostetud see jagaja: https://www.trabiflex.ee/et/a/hudrojagaj...-trabiflex
Kas sellele võiks trosside kinnituseks sobida need: https://www.periko.ee/et/a/joystick-kaab...us-p40-p80

www.ransar.ee
info[ät]ransar.ee
51934170 
Vasta

Teen siis vahepeal pikema kokkuvõtte ka, mis saanud on. 
Nädalavahetusel sai pusitud pikemalt esisilla lülitushoovaga. Tõttöelda ei jäänud vanast hoovast suurt midagi alles ja tuli uus hoob konstrueerida. Küll oli ots kulunud, keermed maas või mingid muud probleemid. Igatahes sai hoob paikka ja lukusti põrandale kinnitatud. 
Edasi sai pusitud armatuuri plekkide ja kabiini põrandaga. Kuidas muuseas käib akvaarium kabiinil käigukasti ja tagasilda õli lisamine? Ava õli käigukasti valamiseks on ju niisügaval, et sellele normaalselt ligipääs on pea võimatu. Kui just kogu põrandat kabiinist välja ei sikuta. Teise traktori pealt vaatasin, et tal polegi põranda sees ühtki luuki selle punni kohal, mis käigukastil. Ongi mõeldud,et panen pumbaga vasakul küljel olevast käigukasti õlivarda avast?
Ühesõnaga põranda tükke sai ka ringi tehtud ja armatuuri küljeplekke sätitud kuniks jõudsin tõdemuseni, et mu vana roolisammas ei sobi selle armatuuroiga kokku. Mul oli hetkel roolisammas, mis kinnitus hüdropaagile. No okei, tõin väljast utiilihunnikust teise ,see kinnitub juba kabiini külge, aga sobib vaid 2 ava 5-st ja nurk pole samuti õige. Asi selge, seda on uut vaja. Lisaks on vaja ka armatuuri parempoolset suuremat küljeplekki. Kui kellelgi on neid pakkuda, ole hea anna märku.
Lisaks sai Perikost ära tellitud jagajakangide komplekt ja trosside valmidus jagajale. 
Tööd veel jagub!

www.ransar.ee
info[ät]ransar.ee
51934170 
Vasta

Käigukasti olen lisanud õli tagant jvv reguleerimis kaane alt, ei ole ka ühtegi paremat kohta.
Vasta

(10-02-2026, 12:50 PM)Kult Kirjutas:  Mul läksidki kangid ja trossid sinna, jagaja jäi õue.

Ns32 pump, võiks olla jah suurem tagasivool, aga on nagu on. Tagasivool läheb paagi peal filtrisse läbi 1/2" või mis mõõt seal stutsi, mis piirab ka voolu.

Tagasivool üldiselt on nendel 3/4. Stutsi otsa keevitad mtz tagasivoolu küljest ülejääva kaela ja saab kasutada 25mm õli ja bensiini kindlat voolikut nt https://www.trabiflex.ee/et/a/kutusevool...m-20bar-1m 50ne pump, 1/2 pumbast jagajasse, 25mm tagasi ja ei ole probleeme olnud et kuumaks läinud.
Vasta

(11-02-2026, 22:17 PM)labtec4 Kirjutas:  
(10-02-2026, 12:50 PM)Kult Kirjutas:  Mul läksidki kangid ja trossid sinna, jagaja jäi õue.

Tagasivool üldiselt on nendel 3/4. Stutsi otsa keevitad mtz tagasivoolu küljest ülejääva kaela ja saab kasutada 25mm õli ja bensiini kindlat voolikut nt https://www.trabiflex.ee/et/a/kutusevool...m-20bar-1m 50ne pump, 1/2 pumbast jagajasse, 25mm tagasi ja ei ole probleeme olnud et kuumaks läinud.

Minu jagajal on ka kõik avad 1/2", kaasa arvatud peale ja tagasivool.
Aga miskit sai tehtud, jagaja kinnituseks sai tehtud valmis vaheplaat, paremale poole poritiivale  sai tehtud kangidele kinnitus. selleks paigaldasin mõned tõmbmutrid poritiival oleva tala külge. Seejärel sai testitud mis pikkusega trosse vaja on, hetkel tundub, et 2m pikkused on kõige sobilikumad, et nad kenasti ära mahutada. Said need Perikost ligi võetud koos istmega, vaatame mida see soodsam iste endast kujutab.
Edasi tõstsin peale kapoti ja siis algasid jälle jamad. Nimelt ei sobi vana kabiini kapoti kinnitused kõrguse poolest. Tuleb neid veidi tõsta. Kellelgi äkki pakkuda akvaarium kabiini kapoti kabiinipoolseid kinnitusi? Järgmine probleem on selles, et õhupuhasti jääb liiga madalaks. Teise traktori pealt mõõtes on näha, et akvaariumiga pillil on õhupuhasti ülespoole olev seene toru kõvasti pikem. Tuleb sedagi natuke ringi teha. 
Siis tekkib järgmine probleem, kapotis olev õhupuhasti ava peaks olema piklikum. Kuigi teisel traktoril on ka ümar ava kapotis, siis sellel ei klapi miskipärast õhupuhasti toru ja kapoti ava asukoht. Ja kapotti ei saa rohkem kabiini suunas nihutada. Kas akvaariumiga pillil on see õhupuhasti niipalju teistmoodi? Läks pimedaks, ei saanud teise traktori pealt enam uudistada hästi......Ühesõnaga pusimist veel on.

www.ransar.ee
info[ät]ransar.ee
51934170 
Vasta

Tegin oma lahendusest ka pildid üks päev. Originaal jagaja on alles, sellel kangid pikendatud ja lisajagaja nii nagu pildil näha, sai natuke liiga taha jagaja kangid pandud.

Vasta

Selle käimakasti õli valamise lahenduse annaks ju paremini korraldada. Ma ise ehk paneks miski pikendustoru keerme liimiga kinni ja siis põranda luugi alla. Kõige lihtsam variant.
Vasta

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: bro, Envir, 3 külali(st)ne