Palun osale küsitluses!

Tere!

Vabandan, et ei ole päris auto teema aga vajan hädasti abi.
Olen Tartu Ülikooli majandusteaduskonna magistrant ja kirjutan lõputööd teemal "Kliendi isiksusetüübi roll isiklikus müügis". Töö kirjutamisel vajan aga Teie abi. Palun täitke siin https://docs.google.com/forms/d/1ozvxGiY...k/viewform
asuv ankeet. Teie vastused aitavad muuta isikliku müügi protsessi tõhusamaks ning klientide soovide ja ootustega vastavaks.

Kuna sellealaseid uuringuid pole Eestis varem tehtud, on Teil praegu suurepärane võimalus aidata kaasa uudse ning põneva lõputöö valmimisele. Aega kulub selleks vaid 10-15 minutit.

Ette tänades,
Laura
Vasta

Hmmm....lugesin ja midagi p õ n e v a t ei leidnud...Arvake ise mida ma sellest arvan..Big Grin vist tegu DELFI kommentaatoriga
Ps. Kuna oled Tartus, siis soovitan parem teha postitus,( www.kodutud.com ) Seal rahvas teab rohkem elust ja müügist rääkida Big Grin

Tegelikult on alati kõige ohtlikumad inimesed ühiskonnas truualamlikud käsutäitjad kelle ainuke soov on
                                           OLLA KEEGI JA SILMA PAISTA
Vasta

See küsitlus nagu miski müügi süsteemile maa kompamine,kui nii viisakalt mainida.Sellest osast edasi ei läinud....
Vasta

Tsitaat:Kui Teile keegi telefoni teel, kodus või väljaspool kodu midagi müügiks pakub eelistate, et:
Siit edasi ei pääse kuna sobivat vastusevarianti ei pakuta ja oma tõekspidamistele (ei taha kuulata pakkumisi oma aja raiskamiseks) vastavat pole valida. Seni olen kõigist sellistest pakkumistest keeldunud, mida teen ka edaspidi.
See küsimustik pole vastatav. Või siis peab küsija heaks valetama. Milleks sellised suunatud küsimustikud? Kas ülikoolis paremini ei õpetatagi? Siis ei tasu sinna õppima minnagi.

Инвалид информационной воины на фронте Пярну-Хииу. 
Tsiteerides John McCaini: "Venemaa on peamiselt bensiinijaam, mis teeskleb riiki"," rääkis Basse.
Vasta

See pole ju müügitöö, samuti mitte kaubandus. See on sulaselge inimeste tüütamine.
Alustasin ka viisakusest, sest olen enamasti sarnaseid hädalisi abistanud, aga teatud maalt ei osanud edasi minna, sest eelnavad vastused välistasid olemasolevate variantide valimise.
Kahju muidugi õnnetust üliõpilasest,aga sellise reaktsiooni põhjuseks on juhendav õppejõud.

Kes oskab, see teeb - kes ei oska, see õpetab!
Vasta

Polnud ju midagi hullu, oli sobivaid variante ka. Vastasin ära, ehk on abiks natukene.
Vasta

Mis Teil viga on, inimesed ? Telefoni-müügitöö on töö nagu iga teinegi ja ilmselt kõigist töödest mitte kõige hullem. Jääb just mulje, et olete endale lasknud kunagi mingit kasutut pahna pähe tõmmata ning nüüd peate siin pikka viha Smile Võtke asja positiivsemalt.
Minul on küll mitu lõbusat kogemust. Ükskord õhtul helistas mingi noamüüja, kes kukkus mingeid keraamilisi nuge kiitma. Pidid olema eriti advanced - kõik tööd saab köögis ära teha, aga inimesed lihtsalt ei tea ja pole enda jaoks avastanud... Noo siis võtsime selle nugade teema põhjalikult ette ja lahkasime pool tundi. Tuli välja, et nuga on mingi 10 cm pikk, paksu teraga, teritamiseks tuleb juveliiri juurde minna... Aga kuna kõik tõelised kokad kasutavad erinevateks toiminguteks erineva pikkuse, laiuse ja paksusega roostevabast terasest nugasid, siis pakutud keraamiline jupp tundus olevat hea näiteks redisevarte äralõikamiseks või purgikaane sisse augu löömiseks, kui see vaakumiga lahti ei taha tulla. Ühesõnaga nuga jäi ostmata, aga õhtu oli meeldejäävalt lõbus.
Veelgi lõbusam ja meeldejäävam oli üks õhtupoolik, kui mu naine lasi endale augu pähe rääkida ning lubas meile külla tulla tolmuimeja müüjal. Kuna meil oli külalisi ning nautisime samal ajal veini, siis lasime fantaasial ja jutul lennata. Tolmuimeja oli äge. Lennukialumiiniumist, lambid küljes ning intelligentsem kui enamik inimesi. Jõudsime järeldusele, et parim viis on lasta tal mööda tuba omaette toimetada, ise juturaamat käes horisontaali võtta. Tolmuimeja oleks kõrvalt valgust näidanud, tuulega lehti keeranud ning samal ajal koristanud. Lõbusaim osa oli, kui müügimees näitas meile pilte hirmuäratavatest tolmulestadest - pildil olid nad umbes merisea suurused ning suurte hammastega. Ühesõnaga oli erakordne õhtupoolik. Tolmuimeja jäi kahjuks ostmata Big Grin
Pean lisama, et saime mõlema müüjaga suurepäraselt läbi, viskasime heatahtlikke nalju ja lahkusime sõpradena.

================================
Jawa 350-634, Suzuki RGV 250 Gamma, Vespa ET-4 125, MB 280SL (R107)
Vasta

Kui on olnud aega olen ka ise lobisenud tel teel müügiesindajatega
nendele päris halvasti ei ütle kunagi. (tean, et selline tel teel müügitöö on päris rõve)
enamasti ei lase omale miskit müüa ega ka demonstreerima tulla või nn. kohvile kutsuda.

Aga sellistest küsimustikest rääkides mida viimastel aastatel on hakanud väga palju ringi liikuma erinevates foorumites, meili-listides, koolides ja lasteaedades jne. siis väga paljudest nendel on selline toores mekk juures.
Paljud küsimustikud on laiali valguvad, pinnapealsed, olematute vastusevalikutedaga jne. ehk töö on olnud läbimõtlemata ja poolik.
Enamus nendest on jäänud vastamata sest tekib mitmeid tõrkeid vastuse valimisel.
Ja tagantjärele mõeldes tabad ennast mõttelt aga mis ta nende küsimuste ja vastustega peale hakkab - nee olid ju "tühjad" ehk kurb kui sealt mingi arvamus/kokkuvõte koostatakse.
tihti puudub võimalus vastata mitme valikuga või puuduvad vastuste valikutest täiesti normaalsed valikud.
Ka selles küsimustikus oli mitmeid kohti mis panid mõtlema miks ja mida.

just ükspäev oli mingi uudis raadios kus tehti mingi uuring suunatule näitamise kohta ja väideti, et pooled juhid ei näita suunatuld. Täpsustati siis, et tegu oli bussipeatusega seoses ümberreastumise situatsioonidega kui ühissõiduk väljub peatusest vist ja, et jälgimise all oli a´la mingi 40....50 situatsiooni millest siis pooled ei näidanud suunda. Tundus, et väga suur üldistus nii väikese arvu pealt.
Nii nagu ikka statistika ei valeta kõik oleneb kuidas küsida ja kelle käest Big Grin
Vasta

Hambad ristis lahmisin ära täita, paljudele küsimustele sobivat vastust kahjuks polnud... Big Grin

'Per cogo, non per mico' (Edasi kompressiooni, mitte sädemega)
https://www.facebook.com/Teedehooldus/
 Ulila Jäärada FB
Vasta

(20-02-2013, 13:15 PM)MeelisV Kirjutas:  Kui on olnud aega olen ka ise lobisenud tel teel müügiesindajatega
nendele päris halvasti ei ütle kunagi. (tean, et selline tel teel müügitöö on päris rõve)
enamasti ei lase omale miskit müüa ega ka demonstreerima tulla või nn. kohvile kutsuda....
... Paljud küsimustikud on laiali valguvad, pinnapealsed, olematute vastusevalikutedaga jne. ehk töö on olnud läbimõtlemata ja poolik...
Ja tagantjärele mõeldes tabad ennast mõttelt aga mis ta nende küsimuste ja vastustega peale hakkab - nee olid ju "tühjad" ehk kurb kui sealt mingi arvamus/kokkuvõte koostatakse...

Inimesed tegelevadki tihti igasuguse jamaga, ise arvates et teevad näiteks teadust Smile ...püüavad hinnata tarbijakäitumise trende või välja töötada efektiivseid müügistrateegiaid. Suured firmad tellivad sellised maatriksid nt Jaapani matemaatikutelt või India programmeerijatelt - aga kuna ka meil on vaba maa, siis keegi ei saa kellegile keelata, kui ta taheb millegagi katsetada. Või näiteks kursusetööd kokku kirjutada. Why not?
Sellist pikka küsitlust, kust igaüks enda jaoks täpselt õiged vastusevariandid leiab polegi olemas ja pole kunagi olnud. Pealegi oleneb objektiivsus ka eesmärgist - suunatud küsimustega saab näiteks kujundada endale sobivat tulemust - poliitilised küsitlused.

Müügimeestest rääkides olen kohanud ka väga meeldivaid ja müügivõimekaid kodanikke, kellega on absoluutselt tore suhelda. Me ei räägi nendest, kes kukuvad sulle toru otsas midagi paberilt maha vuristama. Siis ma tavaliselt küsin: "mitu lehekülge teil on, mul pole just palju aega" Smile ja selle koha peal lõpeb tavaliselt jutulõng. Aga on ka erandeid.

================================
Jawa 350-634, Suzuki RGV 250 Gamma, Vespa ET-4 125, MB 280SL (R107)
Vasta

Mälus on auk aga mingi jama oli ka selle vabariigi algul kui esimesele ja seni ainsaks jäänud rahvahääletusele pandi mingi nõme kaksikküsimus stiilis: kas punane on ilus ja miks eelistate haput? No proovi siis vastata kas ja või ei. Ehk keegi värskendaks mälu?

Инвалид информационной воины на фронте Пярну-Хииу. 
Tsiteerides John McCaini: "Venemaa on peamiselt bensiinijaam, mis teeskleb riiki"," rääkis Basse.
Vasta

Ja oletegi siis oma negatiivse suhtumisega inimese ära hirmutanud!? Minul seda küsimuste lehte enam avada ei õnnestu. võibolla muidugi ka minu arvuti seadete viga aga igatahes ei avane.
Vasta

täiesti avaneb ja toimib. aga vastata ei saa, kuna ka väga läbi sõrmede vaadates ei ole sääl häda pärastki sobivaid vastusevariante.
Vasta

Avab küll hetkel
Vasta

Hea kaup müüb ennast ise. Kui on juba vaja mingeid "müügitehnikaid" kasutada, siis pole enam tegu mitte müügi vaid pähemäärimisega. Telefonimüük ja ukselt-uksele inimeste kiusamine on aga tänasel internetiajastul juba ammu surnud teema. Kui minule keegi helistab ja küsib: "Kas teil on hetk aega", siis vajutab minu pöial pikema jututa automaatselt punast klahvi telefoni klaviatuuril.

Puruks ja pool pööret tagasi!
Vasta

No minul ei avane... eks pean siis oma "itimehele" selgitustööd tegema kuidas tegelikult asjad peavad käima! OT lõpp.
Vasta

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne