Automaksust. Nagu see aastast 2025 olema saab

Kas kere värvuse mittevastavusega on mõtet seda äpiga tõendamist üldse proovida? Projektiauto, väljast on rulliga üle värvitud (passis valge, reaalsuses hetkel must). Kerenumber, rek number ja andmesilt olemas ja klapivad.
Vasta

Kui rulliga, siis ilmselt VIN koodi ümbrus, rattakoopad, kapotialune jms on endiselt valged? Või noh, kui kuskil kere püsiosa küljes valget on, siis tee sellest lisapilt (neid saab sinna soovi korral panna) ja vist sai ka selgituse anda, et miks nii.

Üldiselt mul on mulje jäänud, et ARK ei võta seda lisakohustust noh... ütleme viisakalt, et tavapärase püüdlikkusega. Mu rakett on eri nurkade alt nelja eri värvi, viies on rooste, aga küsimusi ei tekkinud.
Vasta

Portaal Geenius on veelkord kirja pannud kõik kohe-kohe rakenduvad muutused autoregistris. Seekord on väga hea ilma liigse sõnavahuta jutt. Kellel veel midagi tegemata ja soov auto registris hoida, need peaksid kiirustama. 
Kahjuks on see Delfi paketi tellijatele mõeldud.

https://geenius.delfi.ee/artikkel/120601...YwJGwwJGgw

EDIT: tuli viide, et näeb ka ilma paketita, nii ongi.
Keda asi puudutab peaks ehk kiirelt mingeid koopiaid tegema omale?

Müün: keermetõrv, puidulakk, alumiiniumtorud.
Vasta

Tuli kiri Transpordiametist postkasti:

Tere,

Transpordiamet soovitab kõigil sõidukiomanikel kontrollida, kas nende seisma jäänud kasutusest väljas, kadunud või hävinenud sõiduk on endiselt liiklusregistris peatatud kandega.

Transpordiamet kaardistas 1. juuli seisuga liiklusregistris olevad sõidukid, mille registrikanne oli peatatud rohkem kui seitse aastat. Kui sõiduki registrikanne on 31.10.2026 seisuga endiselt peatatud, kustutatakse sõiduk automaatselt registrist liiklusseaduse § 264 lg 16 ülamärkega 2 alusel 01.11.2026

Kui soovite sõidukit säilitada, tuleb automaatse registrist kustutamise vältimiseks taotleda registrikande asendamist ajutise kustutamisega tõendades fotodega, et sõiduk on olemas või võtta sõiduk kasutusele läbides tehnoülevaatuse ja sõlmides liikluskindlustuse lepingu.

Soovitame kontrollida oma andmeid Transpordiameti e-teeninduses ning teha vajalikud muudatused juba täna, et vältida tulevasi lisakulutusi ja ebamugavusi.

Transpordiameti e-teenindus

Palume antud kirjale mitte vastata.

Lugupidamisega

Transpordiamet
Vasta

Kuskil vist oli mingi õpetus, et kuidas peab pilti tegema, et peatatud kandega registrisse alles jääks.
Vasta

(09-08-2026, 21:20 PM)Laurimetall Kirjutas:  Kuskil vist oli mingi õpetus, et kuidas peab pilti tegema, et peatatud kandega registrisse alles jääks.
Peatatud kandega sõiduk, mille registrikanne on peatatud enne 01.07.2019, kustutatakse automaatselt liiklusregistrist 01.11.2026. Kui on soov seda vältida, siis lisaks TÜV läbimisele on võimalik tõendada sõiduki olemasolu. Seda tuleb teha hiljemalt 31.10.2026, st pead olema kinnituse saanud hiljemalt 31.10.2026, mitte ei hakka tegelema 31.10.2026 hilisõhtul. Selleks tuleb:
1. logida Transpordiameti e-teenindusse
2. otsida üles see sõiduk
3. vajutada nupp ajutine kustutamine
4. tegutseda edasi läbi esitatud juhiste - vajalik on toimiv internetiühendus ning nutitelefon (ka mõned tahvelarvutid on toiminud), pildistada tuleb nendest suundadest, mis äpp nõuab (neli diagonaalvaadet, andmesilt ja tehasetähis). Kui mõnest suunast ei õnnestu, siis lähim võimalik vaade. Nende põhjal TRAM otsustab, kas pilte on piisavalt. Kui auto on füüsiliselt kuskil vahel, siis ei nõuta täies ulatuses vaadet, kuid näiteks need kiuslikud kodanikud, kes on pildistanud katte all olevat autot, on saanud eitava vastuse. 
5. seejärel 15 eurot riigilõivu ning tavaliselt on 1-2 tööpäeva jooksul vastus, kas oli piisav. 

Kui on viitsimist lugeda läbi senised postitused samas teemas, siis siin on jagatud erinevaid kogemusi. 

Kui registrikanne on peatatud alates 01.07.2019, siis sõidukit veel sel aastal ei kustutata, kuid 1. jaanuaril rakendub sellele mootorsõidukimaks.
Vasta

(10-08-2026, 09:13 AM)indreksirk Kirjutas:  pildistada tuleb nendest suundadest, mis äpp nõuab (neli diagonaalvaadet, andmesilt ja tehasetähis).
Mul on tsiklil ainult raaminumber (e. siis tehasetähis?) ja andmesilti ei ole. Kuna arvele sai ainult selle raaminumbriga siis vast probleemi ei teki?

Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad sind enda tasemele ja lajatavad siis kogemusega /Iid-Tõstamaa/
Anna väikesele inimesele veel väiksem võim kätte ja ta arvab kohe et on Jumal taevas (või mode foorumis...)
Vasta

(10-08-2026, 13:18 PM)Walter Kirjutas:  
(10-08-2026, 09:13 AM)indreksirk Kirjutas:  pildistada tuleb nendest suundadest, mis äpp nõuab (neli diagonaalvaadet, andmesilt ja tehasetähis).
Mul on tsiklil ainult raaminumber (e. siis tehasetähis?) ja andmesilti ei ole. Kuna arvele sai ainult selle raaminumbriga siis vast probleemi ei teki?

Jah, kui juba ei ole, siis teh. passi Märkustesse saad tulevikus teksti:
LUBATUD KASUTADA: ILMA ANDMESILDITA.
Vasta

Mul sõbral oli transpordiameti kiri läinud rämps posti nii, et tasub ka see ülevaadata. Aga paljud sinna üldse vaatavad on iseasi.
Vasta

(11-08-2026, 08:23 AM)Sm.Samajev Kirjutas:  Mul sõbral oli transpordiameti kiri läinud rämps posti nii, et tasub ka see ülevaadata. Aga paljud sinna üldse vaatavad on iseasi.

Mul on see "uuenduste" kaustas. Eks see e-post ongi mitte 100% kindel asi, mõni kiri seisab teadmata põhjusel krt teab kus nädala ja siis ilmub mitteloetuna vanade kirjade vahele jms
Vasta

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne